Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Satelliet aanbieder DirecTV wil binnen vier jaar Ultra HD TV uitzenden

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2012, 16:24 CategorieNieuws

Wie zien dit jaar voor het eerst 4K Ultra HD TV’s voor consumenten verschijnen, al zijn ze nauwelijks betaalbaar, maar dat weerhoudt de Amerikaanse satelliet TV aanbieder DirecTV er niet van om alvast van start te gaan met het inrichten van Ultra HD TV kanalen. De aanbieder wil in 2016, binnen vier jaar dus, het merendeel van de HD zenders naar Ultra HD hebben omgeschakeld.

DirecTV was ook een van de eerste providers die 3D content naar de Amerikaanse huiskamers bracht, maar dat is nog steeds geen groot succes. Het aanbod van 3D content is onlangs zelfs flink verminderd. De satelliet provider ziet in Ultra HD meer mogelijkheden en ook een snellere acceptatie. Natuurlijk moet er ruimte op de satelliet worden vrijgemaakt voor deze kanalen. DirecTV reserveert daarom 1 gigahertz aan bandbreedte, voornamelijk door SD kanalen langzaam aan om te zetten naar HD en uiteindelijk naar Ultra HD.

De omschakeling naar Ultra HD kost het bedrijf behoorlijk wat geld, maar ook consumenten moeten nog diep in de buidel tasten voor een Ultra HD TV. Zo gaat LG’s Ultra HD TV 15.000 euro kosten en moet je 25.000 euro neerleggen voor het 84 inch model van Sony. Toch ziet DirecTV dit niet als een probleem. Volgens het bedrijf zal de ontwikkeling van de Ultra HD TV’s zeer snel en kunnen we binnen twee of drie jaar betaalbare modellen verwachten.

De kans dat we in Nederland ook binnen vier jaar Ultra HD uitzendingen kunnen verwachten is behoorlijk klein. TV zenders in Nederland zijn nog niet eens allemaal overgeschakeld op Full HD.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.