Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic gaat minder LCD en plasma TV’s produceren

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2012, 15:43 CategorieLcd en led tv's

Panasonic is één van de TV fabrikanten die nog steeds in zwaar weer verkeert en ook voor dit jaar worden wederom geen zwarte cijfers verwacht. De Japanse fabrikant heeft dan ook aangekondigd wederom te gaan snijden in de productie van LCD en plasma panelen. Wel zullen er meer LCD panelen ingekocht gaan worden bij onder meer LG.

Panasonic LCD TV’s

Panasonic zal dit jaar het aantal zelf geproduceerde LCD panelen voor TV’s naar beneden bijstellen en ook volgend jaar wordt een verlaging ingepland. In plaats van LCD panelen voor TV’s zal Panasonic zich gaan focussen voor panelen voor mobiele apparaten, waaronder smartphones en tablets. Toch betekent dit niet direct dat Panasonic ook minder TV’s zal lanceren. LCD panelen zullen namelijk in grotere aantallen ingekocht worden aangezien ze in andere regio’s goedkoper geproduceerd kunnen worden. Dit jaar moet het aantal ingekochte panelen uitkomen op 70 procent.

Panasonic plasma TV’s

De Amagasaki plasma fabriek van Panasonic zal de komende tijd ook minder plasma panelen voor TV’s produceren. In plaats daarvan worden er panelen voor elektronische borden geproduceerd. Hoewel de verminderde LCD productie opgevangen wordt door ingekochte panelen zal dit niet het geval zijn bij de plasma variant. De verwachting is dat het aantal verkochte plasma TV’s zal zakken naar 2.5 miljoen waardoor er simpelweg minder panelen geproduceerd hoeven te worden.

Bron: Whathifi

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.