Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic en Sony komen in 2014 met de eerste OLED TV’s

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2012, 18:56 CategorieOled tv's

In juni van dit jaar maakten Panasonic en Sony al bekend samen OLED TV’s te gaan ontwikkelen om zo de concurrentie met grootheden als LG en Samsung aan te kunnen gaan. Ook wilden de TV fabrikanten OLED TV’s een stuk goedkoper maken door ervaring, kennis en middelen samen te voegen. Deze week laten Sony en Panasonic weten in 2014 de eerste OLED TV’s te verwachten.

OLED TV’s van Sony en Panasonic

In juni werd bekend dat de massaproductie van OLED TV’s die door Sony en Panasonic ontwikkeld zijn ergens in 2013 zou beginnen. In een interview met het Amerikaanse Bloomberg laat een senior vice president nu weten dat we na maart 2014 de eerste producten die voortvloeien uit deze samenwerking kunnen verwachten. Dit zou kunnen betekenen dat de productie pas aan het einde van 2013 gestart wordt. Tot die tijd blijft de focus nog liggen op LCD (Sony) en plasma (Panasonic).

Samsung en LG

Samsung en LG hebben hun eerste OLED TV’s al klaarstaan voor dit jaar. LG’s OLED TV, de 55EM970V, komt in drie verschillende uitvoeringen en moet voor het einde van dit jaar nog te koop zijn voor een prijs die rond de 10.000 euro zal liggen. Samsung’s OLED TV, de 55ES9500, moet ook dit jaar nog verschijnen maar een adviesprijs is nog onduidelijk. Waarschijnlijk is dit model net wat duurder dan de OLED TV van LG.

Lees verder in het artikel ‘OLED TV’s: Wanneer komen ze en wat kosten ze?

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.