Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nog geen groei in vraag naar nieuwe TV’s in 2013

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2012, 17:15 CategorieLcd en led tv's

We hebben het al maanden over de slechte situatie in de globale TV markt. Fabrikanten doen er alles aan om het hoofd boven water te houden maar verschillende fabrikanten hebben al moeten besluiten een deel van de productie te stoppen of te verminderen. Er is simpelweg minder vraag van consumenten naar nieuwe TV’s en deze trend lijkt ook in 2013 door te zetten.

Externe en interne factoren

Volgens analyses en voorspellingen van onderzoeksbureau NPD DisplaySearch zullen het zware tijden blijven voor de TV fabrikanten. De wereldwijde vraag naar TV’s wordt nog steeds beïnvloed door externe factoren zoals de trage economische groei, de hoge werkeloosheid en het steeds groter wordende aantal huishoudens dat al is overgestapt naar een flatscreen TV. Daarbij hebben fabrikanten moeite om de prijzen verder naar beneden te brengen door kosten die maar langzaam dalen terwijl de druk om winst te maken toeneemt.

Minimale groei

NPD DisplaySearch geeft aan dat er wel vooruitgang geboekt zal worden op bepaalde vlakken. Zo worden grotere formaten displays populairder en winnen LED en 3D ook aan populariteit. Het aantal verscheepte TV’s van 50 inch of groter dan in 2013 groeien met 13 procent. Het aantal verscheepte TV’s met een formaat van 40 tot 49 inch blijft nagenoeg gelijk, terwijl er zo’n 2 procent minder TV’s van 40 inch of kleiner verscheept zullen worden. De reden hiervoor is onder andere te vinden in de steeds grotere concurrentie van high-end displays in PC’s, tablets en smartphones.

Licht aan het einde van de tunnel

Toch ziet NPD DisplaySearch licht aan het einde van de tunnel. Veel huishoudens zijn inmiddels overgestapt van een beeldbuis TV naar een flatscreen TV en nu begint de cyclus waarin huishoudens hun verouderde flatscreen TV gaan vervangen voor een nieuw exemplaar. Hier ligt potentie voor groei, zeker omdat de nieuwe features goedkoper worden. Met de groei van vraag naar LCD TV’s komt het dus wel goed. De vraag naar CRT TV’s en plasma TV’s zal alleen maar verder dalen.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.