Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft lanceert Xbox Music muziek streamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2012, 16:09 CategorieSoftware

Vanaf morgen, dinsdag 16 oktober, start Microsoft de nieuwe Xbox Music muziek streamingdienst en gaat daarmee de concurrentie aan met diensten als Spotify en iTunes. Onder meer Nederlandse gebruikers van de Xbox 360 gameconsole krijgen tot de muziekbibliotheek en vanaf 26 oktober zal de dienst ook te gebruiken zijn op alle apparaten die draaien op het nieuwe Windows 8.

Xbox Music

Volgens Microsoft biedt de Xbox Music dienst alles wat de gebruiker tegenwoordig graag wil. Zo is het mogelijk om muziek vanuit de cloud te beluisteren, kun je diverse internet radiostations ontvangen, kun je individuele nummers of hele albums kopen en kun je nummers vanaf een CD importeren en aan je afspeellijsten toevoegen. Als gebruiker heb je toegang tot een bibliotheek waar momenteel meer dan 30 miljoen nummers in te vinden zijn. Daarnaast heeft Microsoft zo’n 70.000 muziekvideo’s die je kunt bekijken.

Gratis of met abonnement

Als je gratis van de dienst gebruik wilt maken dan moet je genoegen nemen met commercials en andere vormen van reclame die tussen nummers door opduiken. Voor een bedrag van 9,99 dollar krijg je toegang tot alle content zonder reclame en commercials, en daarbij kun je afspeellijsten aanmaken die ook op andere apparaten te gebruiken zijn.

Beschikbaarheid

Momenteel is Xbox Music te gebruiken op de Xbox, Windows 8 apparaten en Windows Phone 8 apparaten. Later zal Microsoft ook applicaties voor iOS en Android apparaten lanceren.

Via: Microsoft

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.