Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert Consolette speakerdock met AirPlay

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2012, 14:34 CategorieLuidsprekers

Marantz presenteert vandaag een nieuw speakerdock dat volgens het bedrijf ideaal is voor de ware audiofiel. De Marantz Consolette moet een combinatie van hoge audiokwaliteit, vakmanschap, eersteklas materialen, een spectaculair industrieel ontwerp en state-of-the-art functies bieden waardoor het volgens Marantz het meest verfijnde speakerdock ooit is.

Marantz Consolette – design

Het ontwerp is volgens Marantz niet alleen aantrekkelijk, maar biedt ook voordelen qua audiokwaliteit. De vormgeving moet garant staan voor een breder stereobeeld en elimineert het optreden van interne staande golven. Ook de gebruikte eersteklas materialen moeten het geluid ten goede komen. Een van de meest opmerkelijke visuele aspecten van het ontwerp is de achterkant van walnotenhout. Het ontwerp heeft echter nog een andere functie. Binnenin vind je speciale compartimenten voor de drivers die het apparaat tot een tweewegs actief luidsprekersysteem omtoveren.

Het voorpaneel van de Consolette is gemaakt van één enkel stuk geanodiseerd aluminium, terwijl de knoppen en de achterkant van hoogglans walnotenhout uit één stuk gemaakt zijn. Een andere Marantz innovatie, de draaiknop (‘Gyro Touch Wheel’) die in de jaren zeventig van de vorige eeuw voor het eerst zijn intrede deed, is in verbeterde versie in de Consolette verwerkt. Deze knop was in eerste instantie bedoeld om FM-zenders af te stemmen op de eerste tuners van het bedrijf, en biedt nu toegang tot gratis internetradiozenders. Ook kun je de knop gebruiken om door het installatiemenu te bladeren, vooruit/achteruit te zoeken en het volume te regelen.

Marantz Consolette – audiokwaliteit

De meeste docks leveren volgens Marantz een onvolmaakt stereobeeld omdat de luidsprekers op te korte afstand van elkaar zijn geplaatst. De ‘Balanced Mode Radiators’ van de Consolette moeten zorgen voor een breder stereobeeld met een geluidsspreiding van 180° die niet met standaard speakercones kan worden bereikt. Daarnaast ondervangen de BMR’s het gebruikelijke ‘sweet spot’-effect (het gegeven dat er slechts één ideale luisterpositie zou zijn) en moeten door de hele ruimte een stereobeeld in HiFi-kwaliteit leveren. De BMR’s worden aangevuld door twee woofers van 11 cm en een door Ken Ishiwata ontworpen versterker.

Marantz Consolette – streaming

Ook wat betreft de gebruiksvriendelijkheid moet de Consolette een high-end apparaat zijn. Het dockingstation kan via ieder willekeurig Apple iOS of Android apparaat worden bediend. Dankzij aanvullende functies zoals NetLink kan de Consolette eenvoudig op het thuisnetwerk worden aangesloten en kun je vanuit iedere ruimte in het huis naar je muziek luisteren. Ook kan muziek draadloos vanaf andere apparaten in het thuisnetwerk gestreamd worden naar de Consolette middels Apple’s AirPlay techniek en DLNA.

Met Marantz Consolette App voor smartphones en tablets kan het systeem bediend worden. Daarnaast geeft de app toegang tot gratis internetradiozenders die je op de Consolette kunt beluisteren. Zes favoriete zenders kunnen rechtstreeks op het dock opgeslagen worden zodat je deze ook zonder smartphone kunt beluisteren.

Prijs en beschikbaarheid

De Consolette van Marantz is vanaf oktober verkrijgbaar in zijdezwart en zilver-wit voor een verkoopadviesprijs van 999 euro.

Marantz Consolette speakerdock

  • Solide constructie met eersteklas materialen
  • Ongeëvenaarde audiokwaliteit dankzij geavanceerde audiotechnologie
  • AirPlay draadloze muziekstreaming vanaf ieder willekeurig Apple iOS-apparaat
  • Voor het docken en opladen van alle iPods, iPhones en iPads met een 30-pins dockconnector
  • Eenvoudige aansluiting op het thuisnetwerk met Marantz NetLink of geïntegreerde WPS-functionaliteit
  • Draadloze muziekstreaming vanaf ieder willekeurig Apple iOS, Android- en Windows-apparaat
  • Muziekstreaming vanaf op het thuisnetwerk aangesloten opslagapparaten
  • Ingebouwde internetradio met meer dan 17.000 zenders
  • Eenvoudige bediening via speciale Apps voor iOS en Android  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.