Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG werkt aan Smart TV’s met Open webOS platform

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2012, 15:30 CategorieSmart tv's

LG maakt al een tijdje gebruik van har eigen Smart TV platform op LCD en plasma TV’s, maar het Koreaanse bedrijf lanceerde onlangs een aantal TV’s in de VS die gebruikmaken van het Google TV platform. Toch lijkt LG er niet helemaal zeker van te zijn dat dit platform gaat slagen want volgens recente geruchten zou het bedrijf nu werken aan Smart TV’s met Open webOS.

Volgens bronnen van webOS Nation zou LG al engineers en hardware prototypen richting Gram, de afsplitsing van HP die verantwoordelijk is voor Open webOS, gestuurd hebben voor de ontwikkeling van de software. Het doel zou zijn om tijdens CES 2013, begin januari volgend jaar, de eerste Open webOS Smart TV’s te tonen. De deal voor het gebruik van het platform zou afgelopen juni al door LG en HP beklonken zijn.

webOS

Open webOS is de ‘open’ versie van webOS dat door HP vorig jaar van Palm overgenomen werd. HP wilde dit platform uitbouwen tot een concurrent van Android en iOS maar is hier nooit in geslaagd. Om deze reden werd begin dit jaar besloten om er een open platform van te maken dat beschikbaar gesteld wordt voor de Open Source Community zodat ontwikkelaars er zelf mee aan de slag kunnen.

Obstakels

Het ontwikkelen van webOS voor de LG Smart TV’s brengt nogal wat obstakels met zich mee. Ten eerste moet de opstarttijd van het besturingssysteem verkort worden. Op tablets en smartphones duurt het meer dan een minuut voordat webOS draait, iets dat op TV’s niet gewenst is. Daarnaast is een nieuw platform pas levensvatbaar als er voldoende apps zijn.

LG heeft er in ieder geval alles voor over om een hoogwaardig Smart TV platform te ontwikkelen aangezien de adoptie van Google TV maar traag verloopt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.