Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit jaar geen OLED TV’s van Samsung en LG

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2012, 15:10 CategorieOled tv's

We hebben er zo lang naar uitgekeken en al vele artikelen aan besteed, maar het lijkt erop dat we dit jaar toch geen OLED TV’s van Samsung en LG in de schappen hoeven te verwachten. Beide fabrikanten hebben menigmaal aangegeven dit jaar nog OLED TV’s te gaan verkopen maar door te hoge kosten en een te lage yield wordt dit nu uitgesteld tot eind volgend jaar.

2012 het jaar van OLED TV’s?

2012 moest het jaar van de OLED TV worden, althans dat is wat LG en Samsung ons wilden doen geloven. Tijdens CES 2012 begin dit jaar onthulde beide fabrikanten hun eerste OLED modellen die geschikt waren voor massaproductie. LG toonde de 55 inch 55EM970V en Samsung de 55 inch 55ES9500. Daarbij kwam de belofte dat we de Olympische Spelen van dit jaar al op deze OLED TV’s konden kijken. Die beloften hebben Samsung en LG niet waar kunnen maken en ook de belofte dat we dit jaar nog naar de winkel kunnen voor een van de twee 55 inch OLED TV’s lijkt niet waargemaakt te kunnen worden.

Productie problemen

Bronnen vertellen vandaag aan de Korea Times dat beide fabrikanten grote problemen hebben met het verbeteren van  de yield, het aantal geproduceerde OLED TV’s dat aan de hoge standaarden voldoet en dus verkocht kan worden. Simpel gezegd lukt het Samsung en LG niet om voldoende kwalitatief hoogwaardige OLED TV’s te produceren. Het totaal aantal verscheepte OLED TV’s zal hierdoor dit jaar op 500 uitkomen. Eerder was de verwachting dat dit 50.000 stuks zou zijn.

Toch zal niet iedereen hier wakker van liggen. De prijzen van beide OLED TV’s zouden namelijk tussen de 8.000 en 9.000 dollar komen te liggen, wat voor de meesten onder ons wat teveel van het goede is.

Samsung en LG hebben dit bericht overigens beiden niet willen bevestigen. Voor nu is het dus afwachten wanneer de eerste massaproductie OLED TV’s op de markt verschijnen. Eind 2013 lijkt de nieuwe planning en hopelijk is er tegen die tijd voldoende kennis opgedaan om de prijzen iets vriendelijker te maken.

Meer informatie

Wat is het verschil tussen een LED TV en een OLED TV?
OLED TV’s: Wanneer komen ze en wat kosten ze?

Twee technieken voor OLED TV’s: RGB OLED en WOLED

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.