Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

B&O onthult aparte BeoPlay A9 luidspreker met AirPlay

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2012, 17:11 CategorieLuidsprekers

High-end audio en video fabrikant Bang & Olufsen heeft deze week een aparte nieuwe speaker aan het assortiment toegevoegd. De speaker is niet apart qua specificaties en mogelijkheden, maar wel qua design. Het gevaarte doet namelijk denken aan een satellietschotel, iets dat de designers bij B&O waarschijnlijk interessant genoeg achten voor de huiskamer.

B&O BeoPlay A9

De BeoPlay A9 is een opvallende luidspreker die zowel aan de muur gehangen als op een standaard geplaatst kan worden. De speaker beschikt over touch-knoppen en kan ook middels een speciale smartphone en tablet applicatie bediend worden. Het doel van de luidspreker is vrij simpel; het draadloos streamen van muziek binnen je thuisnetwerk via DLNA en Apple’s AirPlay techniek. Ook beschikt de BeoPlay A9 over een line-in en USB poort.

Achter het aparte uiterlijk zitten twee 3/4 inch tweeters en twee 3 inch midrange units verscholen welke elk aangestuurd worden door een 80 Watt klasse D versterker. De lage tonen worden verzorgd door een 8 inch driver die aangestuurd wordt door een 160 Watt klasse D versterker. De BeoPlay A9 beschikt over drie modi, afhankelijk van de plaatsing. Zo wordt de luidspreker optimaal ingesteld voor een vrije plaatsing in de kamer, de plaatsing in een hoek of de plaatsing aan de muur.

Prijs en beschikbaarheid

Je krijgt de keuze uit een zilveren, witte, zwarte, rode, groene en bruine variant. De driepoot standaard kan geleverd worden in een eiken, beuken en teakhout afwerking. De BeoPlay A9 moet half november verschijnen voor een prijs van 1.999 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.