Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert VW2230H en VW2430H Full HD LED monitoren

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2012, 15:52 CategorieLcd en led tv's

BenQ heeft vandaag een tweetal nieuwe monitoren gelanceerd die beschikken over een Full HD LCD paneel met LED achtergrondverlichting. De VW2230H en VW2430H zijn onderdeel van VW serie en hebben een formaat van respectievelijk 21,5 inch en 24 inch. Ook zijn beide monitoren compatibel met een MacBook en op verschillende manieren aan te sluiten.

BenQ VW2230H en VW2430H

De witte behuizing van de VW serie heeft afgeronde lijnen, een slanke structuur en asymmetrische vorm. De verdieping in de voet van de monitor is geschikt om kleine voorwerpen in te plaatsen. Ook wordt er een docking accessoire meegeleverd die, in combinatie met de verdieping in de voet van de monitor, omgetoverd kan worden tot een plek om visitekaartjes of de mobiele telefoon te bewaren. Voor de MacBook gebruiker zijn de monitoren voorzien van een Senseye-M-Book mode waarmee MacBook inhoud gereproduceerd worden zonder dat de kleurweergave erop achteruit gaat.

De VW serie is uitgerust met BlackDiamond waardoor diepe zwartwaarden en 8-bit true color moeten zorgen voor een goede beeldweergave. Het contrast van 5000:1 (statisch) maakt een driemaal hoger native contrast mogelijk als bij traditionele TN technologie. Bovendien zorgt een wijde gezichtshoek van 178° horizontaal/verticaal voor behoud van beeldkwaliteit, ook wanneer zijdelings of van onder/boven naar de display gekeken wordt. Dankzij de 4 ms reactietijd (GTG) behoort vervagen en strepen bij spelletjes en andere bewegende beelden tot de verleden tijd.

Qua aansluitingen beschikken de monitoren over onder meer HDMI, D-Sub, DVI-D en een koptelefooningang. Met een stroomverbruik in de ecomodus van minder dan 24 watt voor de VW2230H en minder dan 28 watt voor de VW2430H zorgen beide design displays dankzij de LED backlight technologie voor hoge energie-efficiëntie.

Prijs en beschikbaarheid

De BenQ VW2230H moet begin november te koop zijn voor een adviesprijs van 169,00 euro, terwijl de VW2430H rond diezelfde tijd voor 219 euro in de schappen zal liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.