Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

AOC introduceert 27 inch myPlay monitor met MHL

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2012, 14:45 CategorieLcd en led tv's

MHL ondersteuning is een feature die we steeds vaker bij monitoren terugzien. Vorige week lanceerde Philips haar eerste monitor met MHL en vandaag is het de beurt aan AOC. Met de myPlay monitor richt AOC zich voornamelijk op Android gebruikers. Via de MHL poort kan content vanaf mobiele apparaten met Android namelijk direct op groot scherm getoond worden.

MHL ondersteuning

Met MHL is een directe verbinding mogelijk tussen een MH -compatibele smartphone of tablet en het myPlay beeldscherm.Content met hoge resolutie (1080p) en digitale audiosignalen worden verzonden via een micro-USB/HDMI-kabel. Zo kun je content die op je mobiele apparaat wordt weergegeven, zoals websites, YouTube filmpjes of andere video’s, fotoverzamelingen en zelfs documenten, thuis weergeven op het myPlay scherm. Wanneer het Android apparaat wordt gebruikt voor games biedt dit een extra voordeel: aangezien het mobiele apparaat wordt opgeladen terwijl dit is aangesloten op de myPlay, gelden er geen beperkingen voor de gebruiksduur van de accu. Ook voor kantoortoepassingen is MHL geschikt. Zo kun je eenvoudig een PDF bestand, een presentatie of een foto op het scherm weergeven.

Specificaties

De myPlay gebruikt een IPS scherm om video-inhoud van een smartphone of andere signaalbronnen weer te geven in een hoge kwaliteit. De IPS technologie (In-Plane Switching) biedt een extra grote kijkhoek (tot 178° verticaal/horizontaal) en levensechte kleuren. Dankzij de LED achtergrondverlichting heeft het Full HD scherm (1920 x 1080 pixels) een helderheid van 250 cd/m2. In combinatie met een nominaal contrast van 1000:1 (dynamisch contrast: 20.000.000:1) en een responstijd van 5 ms moet de i2757Fm beelden zonder bewegingsonscherpte weergeven.

De i2757Fm beschikt over een analoge D-sub-poort en twee HDMI-poorten voor de overdracht van hoge resolutie video en digitale audiosignalen zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast beschikt het model over software zoals Screen+, waarmee het scherm kan worden gesplitst in maximaal vier deelvensters, of i-Menu, dat het mogelijk maakt menu-aanpassingen te selecteren met de muis. Ook beschikt de monitor over ingebouwde luidsprekers en een USB poort.

Prijs en beschikbaarheid

De AOC myPlay is nu beschikbaar  voor een adviesprijs van 289 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.