Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert nieuwe YAS-201 soundbar met draadloze subwoofer

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2012, 13:31 CategorieLuidsprekers

Yamaha introduceert tijdens IFA 2012 de opvolger van de vorig jaar gelanceerde YAS-101 soundbar. Het nieuwe model, de YAS-201, moet het geluid van elke flatscreen TV drastisch verbeteren middels een slanke soundbar die onder of voor de TV geplaatst kan worden en een draadloze 100 Watt subwoofer die overal in de huiskamer geplaatst kan worden.

De YAS-201 soundbar beschikt over een hele reeks aan geavanceerde componenten met een aantal technologieën die door Yamaha zelf ontwikkeld zijn, waaronder Air Surround Xtreme, UniVolume en Clear Voice. Volgens de fabrikant is de soundbar zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken en moet de huiskamer omgetoverd worden tot een ware thuisbioscoop. De soundbar is zowel onder als voor de TV te plaatsen. Wanneer je kiest voor een opstelling voor de TV zorgt de soundbar ervoor dat infrarood signalen niet geblokkeerd worden maar doorgestuurd worden naar de TV.

De YAS-201 beschikt over Yamaha’s eigen Air Surround Xtreme technologie die moet zorgen voor een nauwkeurig 7.1-kanaals surround geluid, vanuit één slanke soundbar. Het model ondersteunt ook Dolby Digital en DTS Surround sound formaten. De UniVolume functie moet zorgen in een stabiel geluid zonder pieken in volume je van kanaal verandert of wanneer de commercials beginnen. De Clear Voice feature zorgt ervoor dat stemmen altijd duidelijk hoorbaar zijn.

De soundbar kan bediend worden met de meegeleverde afstandsbediening, maar je kunt ook de meeste functies bedienen met de afstandsbediening van je TV of digitale TV decoder. Verbinding met de TV vindt plaats middels één meegeleverde kabel en andere componenten kunnen aangesloten worden middels een van de twee optische audio-ingangen.

De Yamaha YAS-201 moet in november op de markt verschijnen. Een Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend, maar in de VS kost de soundbar 449,95 dollar.

Lees meer over wat een soundbar precies is en hoe deze werkt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.