Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha introduceert nieuwe Aventage home cinema AV receiver serie

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2012, 13:42 CategorieReceivers

Yamaha heeft deze week haar nieuwe lijn Aventage home cinema AV receivers aangekondigd. De nieuwe serie bestaat uit de RX-A720, RX-A820, RX-A1020, RX-A2020, en RX-A3020. Alle receivers bieden onder meer 3D ondersteuning, Apple AirPlay streaming, een USB poort, HDMI switching en upscaling van HD materiaal naar een 4K Ultra HD resolutie.

De RX-A720 is het instapmodel en beschikt over zes HDMI inputs en één output. De andere receivers hebben acht HDMI ingangen en twee uitgangen. Alleen de RX-A820, RX-A1020 en RX-A2020 kunnen deze HDMI uitgangen gebruiken voor het tegelijkertijd uitsturen van hetzelfde beeld. Op twee displays kun je dus hetzelfde weergeven. De high-end RX-A3020 kan twee verschillende bronnen via de HDMI uitgangen weergeven. Voor optimale beeldprestaties beschikken de RX-A2020 en RX-A3020 over een HQV Vida video processor. Voor game-fans heeft Yamaha de Video Direct Mode toegevoegd. Hiermee worden de video processing chips overgeslagen om vertraging te voorkomen.

Alle receivers ondersteunen Yamaha’s YPAO automatische speaker set-up, Dolby TrueHDD, DTS-HD Master Audio, HDMI Audio Return Channel en en Zone 2 mogelijkheden. De RX-A2020 voegt daar een Zone 3 mogelijkheid aan toe en de RX-A3020 biedt zelfs de mogelijkheid voor een vierde zone. Ook bieden alle receivers ondersteuning voor internet radiostations en netwerk streaming (DLNA) middels de ethernet poort. Ook beschikken alle receivers over Yamaha’s Compressed Music Enhancer voor het verbeteren van gecomprimeerde MP3 bestanden.

Wat betreft de speaker aansluitingen beschikken de RX-A720 (90 Watt per kanaal), RX-A820 (100 Watt per kanaal) en RX-A1020 (110 Watt per kanaal) over een 7.2-kanaals opstelling mogelijkheid. De RX-A2020 en RX-A3020 bieden een 9.2-kanaals opstelling zodat je hoogte speakers aan de opstelling kunt toevoegen of een tweede zone kunt aansturen. De RX-A3020 biedt daarnaast de mogelijkheid dit alles uit te breiden naar een 11 kanaals opstelling middels een extra versterker.

Niet geheel onbelangrijk is dat alle receivers bediend kunnen worden middels een applicatie van Yamaha. Deze applicatie kan gedownload worden voor iOS en Android apparaten. Daarnaast wordt ook nog een normale afstandsbediening meegeleverd.

De Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekend maar in  de VS is het instapmodel, de RX-A720 te koop voor 700 dollar, terwijl het topmodel, de RX-A3020 voor 2.200 euro dollar aangeschaft kan worden. Zodra de Nederlandse prijzen bekend zijn vind je hieronder een prijsvergelijking.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.