Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

UPC lanceert Horizon mediabox en Horizon abonnementen

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2012, 11:42 CategorieDigitale tv

Het heeft even geduurd maar vanaf vandaag is de Horizon mediabox van UPC dan eindelijk beschikbaar voor klanten van het bedrijf. UPC heeft laten weten een tweetal nieuwe ‘Horizon abonnementen‘ te introduceren en daarbij bestaande klanten de mogelijkheid te bieden van abonnement te wisselen en zo de beschikking te krijgen over een Horizon mediabox.

Horizon mediabox

De Horizon mediabox is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van digitale TV decoders. Zo beschikt de mediabox over zowel een digitale TV tuner (meerdere) als over een ingebouwd modem. Hierdoor is het mogelijk het digitale TV signaal naar meerdere kamers in huis te versturen en ook kun je TV zenders op je smartphone of tablet bekijken. Deze laatste functie werd door nagenoeg alle andere TV providers al aangeboden, UPC sluit daar nu eindelijk bij aan. De iOS apps hiervoor worden half september gelanceerd. Aan de Android apps wordt momenteel gewerkt en deze moeten begin volgend jaar verschijnen.

Verder maakt de Horizon mediabox het mogelijk eenvoudig bestanden uit te wisselen via verschillende apparaten in huis, kun je content vanaf een PC of mobiel apparaat op TV weergeven en kun je applicaties downloaden via een eigen Smart TV platform. Bij de lancering zijn er al enkele apps beschikbaar, waaronder Twitter en Facebook. Er zal ook een ‘Horizon Remote’ applicatie gelanceerd worden waarmee een tablet of smartphone als afstandsbediening voor de mediabox gebruikt kan worden. De iOS versie van deze app verschijnt binnenkort, de Android versie laat langer op zich wachten.

Huidige klanten

Het live TV kijken op je iPhone en iPad is overigens niet alleen voor klanten die een Horizon mediabox hebben. Ook klanten met een normale decoder kunnen we ‘Horizon TV’ app gebruiken om toegang te krijgen tot ongeveer tachtig TV kanalen. Wanneer je als UPC klant inlogt bij Mijn UPC wordt aangegeven welke zenders via een tablet of smartphone te bekijken zijn, afhankelijk van welk abonnement je momenteel hebt.

Mediabox specificaties

De Horizon mediabox zelf is een product van Samsung en beschikt onder meer over een 1GHz Intel Atom processor, 1GB aan werkgeheugen en een intern opslaggeheugen van 500GB. 400GB hiervan kan gebruikt worden voor het opslaan van TV programma’s. De mediabox beschikt over zes tuners. Daarmee kunnen vier TV programma’s tegelijk worden opgenomen. De mediabox kan middels een HDMI kabel aangesloten worden op een TV of receiver.

UPC Horizon abonnementen

UPC introduceert vandaag twee Horizon abonnementen die nieuwe klanten af kunnen sluiten en waar bestaande klanten naar over kunnen stappen. De eerste drie weken na de lancering (vandaag) wordt er een introductie aanbieding gehanteerd. Het Alles-in-één Horizon pakket met 60Mb internet kost de eerste zes maanden 39,50 euro per maand, daarna 54,95 euro. Het Alles-in-één Horizon pakket met 120Mb internet kost de eerste zes maanden 47,50 euro per maand, daarna 62,95 euro.

Alle informatie over de abonnementen vind je op de website van UPC.

 • Delen:

Reacties

 1. Ronald Pap
  19 september, 2012 om 18:15

  Kan ik ook Airplay gebruiken met de Horizon box?

  (dus media van Iphone/pod/pad streamen naar setup box via Airplay)

  • Martijn Chel
   19 september, 2012 om 18:17

   Uit de info van UPC haal ik dat er alleen DLNA opzit en geen AirPlay.

  • Jwentrudy
   16 november, 2012 om 6:56

   Installeer twonky dan lukt het

 2. Jwentrudy
  16 november, 2012 om 6:54

  Zeer mooie box alles erop. N eraan zeer. Oed. Over nagedacht en haarscherp beeld je zou haast bellen naar de asterren in hilversum om te vragen of ze betere make up willen gebruiken je ziet nu echt alles
  Zeer gebruiks vriendelijk en bovenal zeer perfecte bemiddeling en als je er niet uit komt perfecte hulp van zeer gekwalificeert upc personeel zelfs de monteurs zijn aanraders zeer kwalitatief geschoold personeel ben zeer tevreden 4 programmas tegelijk opnemen en toch nog goed beeld hebben zeer mooi

 3. Willem
  14 mei, 2013 om 15:32

  Met horizon van UPC kan ik als ik het goed begrijp tv kijken op mijn iMac. Is er ook een mogelijkheid uitzendingen op te nemen op de iMac zonder dat ik extra apparatuur nodig heb?

  • Martijn Chel
   14 mei, 2013 om 16:09

   Daar is voor zover ik weet geen eenvoudige manier voor, behalve screen capture. Het wordt namelijk in de browser getoond.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.