Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba komt in 2013 met drie nieuwe 4K Ultra HD TV’s

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2012, 15:53 Categorie3D

Begin dit jaar lanceerde Toshiba al een van de eerste fabrikanten een 4K Ultra HD TV in Nederland. Niet alleen beschikte dit model over een hoge resolutie display, ook kun je er 3D materiaal zonder het gebruik van een 3D bril op kijken. Met dit model houdt het echter niet op. Toshiba zou namelijk volgend jaar maar liefst drie nieuwe 4K Ultra HD TV’s willen lanceren.

4K Ultra HD is inmiddels een redelijk bekend begrip in TV-land. De IFA 2012 beurs begin deze maand stond in het teken van de hoge resolutie, iets wat terug te zien was in nieuwe 4K Ultra HD TV’s van onder meer Sony, Haier, LG en Toshiba. Een hogere resolutie klinkt natuurlijk mooi, maar je moet er helaas wel diep voor in de buidel tasten. De TV’s van Sony en LG, beiden met een formaat van 84 inch, gaan namelijk respectievelijk 25.000 euro en 15.000 euro kosten.

Toshiba houdt het niet bij één 84 inch model dat volgend jaar moet verschijnen, waar overigens de prijs nog niet van bekend is. De fabrikant heeft tijdens een persevenement in Tokio laten weten in de lente van 2013 ook een 4K Ultra HD TV met een formaat van zo’n 50 inch en een met een formaat van ongeveer 60 inch te zullen lanceren. Helaas werden ook deze keer geen prijzen genoemd maar Toshiba verzekerde de aanwezigen van concurrerende prijzen.

Meer informatie vind je in ons artikel 4K Ultra HD: Alles dat je moet weten.

Bron: CW

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.