Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung blijft app aanbod Smart TV platform uitbreiden

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2012, 13:53 CategorieSmart tv's

Samsung heeft op IFA 2012 wederom laten weten zich te focussen op het uitbreiden van haar eigen Smart TV platform. De Koreaanse fabrikant wil niet alleen internationale apps toevoegen aan het assortiment, ook lokale en nationale applicaties zijn belangrijk. Het aanbod neemt snel toe: van Video on Demand films, TV programma’s tot apps die toegang geven tot sport uitzendingen.

Nederlandse sportwedstrijden en lifestyle content

Samsung is lokaal en internationaal diverse samenwerkingsverbanden aangegaan met de grootste telecomaanbieders, kabel- en televisiemaatschappijen om Smart TV kijkers te voorzien van een divers aanbod aan Video on Demand films, sportwedstrijden en lifestyle items. In Nederland kan iedereen met een Samsung Smart TV bijvoorbeeld wekelijks genieten van een nieuwe uitzending van het populaire lifestyle programma ‘3 op Reis’ en dagelijks een selectie maken uit het aanbod voetbalwedstrijden.

Samsung is eerder dit jaar een samenwerking aangegaan met de NOS zodat iedereen gratis heeft genoten van Euro 2012, de Tour de France en de Olympische Spelen. Daar blijft het niet bij. De komende weken staan volop in het teken van het verdere verloop van de UEFA Champions League. Ook Eredivisie Live is onlangs content-partner van Samsung geworden. Via de Eredivisie Live app kan iedereen nu tegen betaling live eredivisiewedstrijden bekijken, gratis samenvattingen bekijken en de actuele ranglijst raadplegen.

Internationaal aanbod

Samsung heeft inmiddels een wereldwijd netwerk opgebouwd met content-leveranciers. Zo krijgen Europese voetballiefhebbers via THE Football app toegang tot meer dan 40 voetbalcompetities en blijven ze bovendien op de hoogte van al het breaking news, live-commentaren, statistieken en hoogtepunten. De Spaanse competitie is toegankelijk via de LigaBBVA waar mensen óók via een mobiele app toegang tot krijgen.

Set-top-box overbodig

Samsung heeft samen met de Estlandse telefoonmaatschappij TeliaSonera een Smart TV app ontwikkeld die als eerste IPTV-services (internettelevisie) biedt. Daarmee is het mogelijk om live TV en on demand diensten te bekijken, zónder dat er een set-top-box aan te pas hoeft te komen. De app wordt als eerste gelanceerd in Estland, gevolgd door Zweden en Finland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.