Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips lanceert Fidelio AW9000 draadloze Hi-Fi speaker

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2012, 14:07 CategorieAccessoires

Philips heeft tijdens IFA 2012 niet alleen een nieuwe high-end TV serie aangekondigd, ook de Fidelio speakers kwamen aan bod. De fabrikant introduceerde onder meer de nieuwe Fidelio AW9000 draadloze Hi-Fi speaker. Met de nieuwe modellen focust Philips zich met name op draadloze connectiviteit in combinatie met een premium design.

Met de introductie van nieuwe modellen komt ook een verbeterde Air Studio remote app. Hiermee kun je alle beschikbare bronnen en draadloze Philips speakers in huis zien voordat je een verbinding tussen de bronnen en speakers maakt. Met de app kun je ook playlists aanmaken voor elke speaker. De applicatie is gratis te downloaden voor iOS en Android gebruikers.

Het vlaggenschip Fidelio speaker is de A9 (AW9000). Dit systeem bestaat uit twee houten speakers die beschikken over drie drivers. De AW9000 beschikt over een oplaadbare batterij die act uur meegaat wanneer je muziek afspeelt en een USB aansluiting om je smartphone mee op te laden. Een stapje lager vinden we de A5 (AW3500). Dit is één enkele speaker met twee tweeters en twee 4.25 mid/bass drivers. De Fidelio A3 (AW3000) is het instapmodel met één enkele twee-weg speaker.

Alle drie de systemen hebben ingebouwde draadloze ontvangen en kunnen ook toegang bieden tot verschillende online internet radiostations en muziekdiensten. Daarnaast is het mogelijk muziek van een PC of Mac naar de speakers te sturen.

Alle modellen moeten in oktober op de markt verschijnen. Zodra de prijzen bekend zijn vind je ze onder dit artikel.

 • Delen:

Reacties

 1. Ivan
  05 september, 2012 om 18:08

  Kan ik mijn tv er ook op aansluiten?

  • Martijn Chel
   06 september, 2012 om 15:14

   Dat moet zeker kunnen ja.

 2. MelBeemster
  13 december, 2012 om 14:21

  Een leuk, lekker lui op de bank product met goed geluid!

  Wij hebben deze fraaie Fidelio A5 nu 3 weken in huis en zijn dagelijks aan het “spelen” met dit op papier geweldige apparaat. *

  * Het installeren was even lastig want de AW5000 moet in het wifi netwerk worden gehangen en dat blijkt soms erg moeilijk. Wij hebben een druk bezet netwerk en denken dat dit de reden is dat de Fidelio regelmatig vast loopt.
  * Het geluid is echt erg goed. Het blijft natuurlijk geluid wat vanuit 1 plek komt, maar goed dat weet je als je dit product aanschaft. De hoge, lage en tussen tonen, eigenlijk is alles zeer goed uitgebalanceerd en zelf in onze 100m2 loft met 50% glazen muren, klinkt het erg goed.
  * Philips heeft nog wel wat werk bij het tweaken van de Air Studio App die speciaal voor dit systeem gemaakt is. De app heeft nog wel wat kinderziektes, maar gelukkig zijn deze problemen op te lossen met software updates dus dat gaat vast goed komen:-)

  Kortom de A5 is een mooi apparaat met een mooi geluid en een nog wat slome app die nog verbetert moet worden.

  Positieve punten: goed geluid, lekker lui op de bank bedienen, erg mooi strak design, te bedienen met verschillende apparaten, alleen een stroomkabel.
  Negatieve punten: app is te sloom en reageert secundair, systeem nog niet stabiel qua software.

  Totaal gezien een erg leuk en mooi product want na wat tweaken niet meer weg te denken valt in het moderne huishouden!

  • Martijn Chel
   13 december, 2012 om 15:14

   Bedankt voor het delen van je ervaringen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.