Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oppo lanceert BDP-103 en BDP-105 universele Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2012, 18:40 Categorie3D

Voortbordurend op het succes van de BDP-93 en BDP-95 3D Blu-ray spelers komt Oppo met twee compleet nieuwe modellen. De BDP-103 en BDP-105 hebben een aantal verbeteringen op het gebied van beeldkwaliteit gekregen en worden uitgerust met een aantal innovatieve features, waaronder een dubbele HDMI uitgang en 4K Ultra HD upscaling.

Zowel de BDP-103 als de BDP-105 kan met nagenoeg alle bestandsformaten en schijfjes omgaan. Zo is er ondersteuning voor 2D en 3D Blu-ray discs, DVD’s, SACD’s, CD’s en DVD-Audio discs. De spelers kunnen materiaal van een schijf, een USB stick of een van de video on demand applicaties als YouTube, Pandora en Netflix weergeven. Voor diegenen die wel een 3D TV hebben maar nog geen receiver met 3D ondersteuning is er de dubbele HDMI uitgang. Eén uitgang gaat richting de TV terwijl de andere uitgang de receiver voorziet van HD geluid als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Wanneer je receiver deze formaten niet ondersteunt kun je de spelers verbinden middels de 5.1/7.1 kanaals analoge audio outputs.

Oppo BDP-103

De BDP-103 neemt de plek in van de BDP93 en heeft als nieuwe features onder meer 2D naar 3D conversie, 1080p Full HD upscaling, en upscaling van Full HD materiaal naar een 4K Ultra HD resolutie. De speler komt met drie USB poorten en twee HDMI ingangen. Dat laatste klinkt wellicht vreemd maar mocht je HDMI apparaten willen aansluiten en profiteren van de upscaling mogelijkheden van de speler dan krijg je die mogelijkheid. De HDMI poort aan de voorzijde is voorzien van MHL ondersteuning waardoor je MHL gecertificeerde apparatuur, waaronder bepaalde smartphones, kunt aansluiten.

Oppo BDP-105

De BDP-105 neemt de plek in van de BDP-95 en beschikt over dezelfde features als zijn kleinere broer. Daarbij is het apparaat voorzien van ESS Sabre32 Reference DACs, een nieuwe Toroidal voeding en twee-kanaals RCS en XLR audio ouputs voor de echte enthousiastelingen. Ook beschikt de speler over een koptelefoon versterker.

Prijs en beschikbaarheid

De Oppo BDP-103 moet in oktober op de markt verschijnen voor een prijs van 499 dollar. De Oppo BDP-105 verschijnt iets later en moet 1.199 dollar gaan kosten. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.