Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert SR7007 AV receiver

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2012, 13:36 Categorie3D

We hebben hem al een aantal keer kort voorbij zien komen maar Marantz heeft de nieuwe SR7007 AV receiver nu dan eindelijk ook in Nederland gelanceerd. Deze receiver wordt aan het al uitgebreide assortiment van dit jaar toegevoegd. Zo hebben we reeds de zeer slanke NR1403 en NR1603 receivers en de SR6007 AV receiver voorbij zien komen. De Marantz SR7007 bouwt voort op het concept van de SR7005.

Marantz SR7007

De receiver beschikt over twee displays op het voorpaneel; een verlicht patrijspoortdisplay en een tweede display achter een klep. Wat betreft video is de receiver compleet uitgerust met onder meer zeven HDMI ingangen (één aan de voorzijde) met 3D ondersteuning, 4K Ultra HD ondersteuning en ARC (Audio Return Channel) ondersteuning. De SR7007 kan ook HD materiaal upscalen naar een 4K Ultra HD resolutie. Verder krijg je drie HDMI uitgangen waarmee gelijktijdige uitvoer naar een tv en een projector mogelijk is, evenals aansturing van een ander apparaat met een afwijkend signaal in een andere ruimte.

Wat betreft de audio is de SR7007 uitgerust met current feedback-technologie, HDAM-voorversterkers en een discreet versterkingscircuit van 7 x 125 Watt bij 8 ohm. Voor de vinyl-fanaten beschikt de receiver over een Phono MM-ingang en daarnaast biedt hij nog een iPod-compatibele digitale USB ingang en een RJ-45-aansluiting voor een netwerkkabel. Met deze laatste functie krijg je toegang tot diverse internet radiostations en muziek streamingdiensten. Voor diegenen met een iPod, iPad, iPhone of Mac is de Apple AirPlay functie geïmplementeerd voor draadloze streaming van muziek.

Andere features die we in de SR7007 terugvinden zijn de Audyssey DSX-technologie voor optimale audioweergave in de betreffende ruimte, de M-DAX2 technologie voor het verbeteren van  de weergave van gecomprimeerde bestanden als MP3 files, en Audyssey MultEQ XT (voorbereid op Audyssey Pro) voor een automatische kalibratie in de ruimte waar de receiver geplaatst is. Het gebruiksgemak is daarnaast vergroot met een Setup Assistant in zeven talen en een nieuw-ontwikkelde grafische gebruikersinterface, die als overlay op het HDMI beeld wordt geprojecteerd.

Overigens kan de Marantz SR7007 via een software update voorzien worden van directe Spotify streaming. Wanneer je een Spotify premium account hebt kun je vervolgens direct via je receiver naar je favoriete muziek luisteren.

Marantz SR7007 – specificaties

 • 7x 125 watt bij 8 ohm RMS
 • Voorpaneel met tweede display achter klep
 • Current Feedback
 • HDAM en speciaal ontworpen componenten van Marantz
 • Audyssey MultEQ XT + PRO + DSX
 • Hybride onderdrukking van PLL-jitter
 • 1 HDMI-ingang aan voorzijde (7 in totaal)
 • 3 HDMI-uitgangen (2 simultaan, 1 multiroom)
 • 4k-video upscaling en passthrough
 • Gecertificeerd voor DLNA 1.5
 • Internetradio
 • Muziekstreaming via AirPlay
 • Online-muziekservice last.fm
 • Setup Assistant (7 talen)
 • Marantz Remote App voor eenvoudige bediening via smartphone/tablet (Android en iOS)
 • Phono MM-ingang

Marantz SR7007 – prijs en beschikbaarheid

De SR7007 is vanaf eind augustus leverbaar in zwart en zilver-goud met een adviesprijs van 1.599 euro. • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.