Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lancering IKEA Uppleva TV in Nederland uitgesteld

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2012, 17:57 CategorieHome cinema sets

In april van dit jaar kondigde IKEA haar eerste eigen TV met bijbehorend meubel aan onder de naam Uppleva. In Zweden, Frankrijk, Italië, Duitsland en Polen is het systeem reeds te koop en Nederland zou begin 2013 aan de beurt komen. Toch lijkt het er nu op dat het wat langer gaat duren. IKEA heeft laten weten dat internationale lanceringen zijn uitgesteld door de grote vraag.

Naast een TV met meubel beschikt het Uppleva systeem ook over een audiosysteem en een DVD of Blu-ray speler, en heeft IKEA alle kabels netjes in het meubel weg weten te werken. De TV is uitgerust met een Smart TV platform waar je applicaties op kunt downloaden en beschikt over Edge Lit LED achtergrondverlichting. Blijkbaar heeft dit veel consumenten in bovengenoemde landen weten te overtuigen want het product is volgens het bedrijf niet aan te slepen. Wanneer we het systeem in Nederland kunnen verwachten heeft het bedrijf niet laten weten.

IKEA Uppleva review

Hieruit blijkt wel dat mensen die het Uppleva systeem kopen niet op zoek zijn naar een goede beeldkwaliteit, gebruiksgemak en een goede bouwkwaliteit. De eerste reviews, vanuit Zweden, waren namelijk nogal negatief over het systeem. De beeldkwaliteit zou zeer matig zijn, het Smart TV platform was meer verwarrend dan handig, en de bouwkwaliteit van de apparatuur liet te wensen over. Wel was met te spreken over het audiosysteem. Volgens de reviewer was de TV vooral bruikbaar wanneer je een USB stick aansluit en wat video’s bekijkt of muziek luistert. Aan de andere kant’ voor een totaal prijs van zo’n 750 euro mag je ook niet klagen.

Meer informatie in de vorm van video’s vind je in dit artikel over de IKEA Uppleva.

Via: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.