DTS Play-Fi standaard voor draadloze audio streaming

21 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Play-Fi

DTS heeft vandaag een nieuwe standaard aangekondigd voor het draadloos streamen van audio vanaf Android tablets en smartphones. De techniek heeft de naam DTS Play-Fi meegekregen en doet qua gebruik veel denken aan Apple's AirPlay techniek. Volgende maand moeten de eerste accessoires voor deze standaard op de Amerikaanse markt verschijnen.

Het DTS Play-Fi systeem werkt middels een Android applicatie die gratis gedownload kan worden uit de Google Play Store en een Hi-Fi accessoire in de vorm van bijvoorbeeld een luidspreker. In eerste instantie wordt er een stand-alone speaker gelanceerd voor 199 dollar en 149 dollar kostende een receiver om muziek via je bestaande home cinema systeem af te spelen. Middels de Android applicatie kan het volume geregeld worden, kan de speaker gekozen worden en kun je vanzelfsprekend je muziek kiezen.

Het systeem maakt het mogelijk om MP3 en FLAC bestanden naar meerdere speakers te sturen middels Wifi 802.11b/g/n. Daarnaast kun je via je Android apparaat muziek die op een DLNA computer of server opgeslagen is afspelen middels de DTS Play-Fi speakers of receiver. In de nabije toekomst wordt ook ondersteuning voor AAC, Ogg Vorbis en online streaming muziekdiensten toegevoegd.

Reacties (0)