Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DTS Play-Fi standaard voor draadloze audio streaming

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2012, 17:59 CategorieAccessoires

DTS heeft vandaag een nieuwe standaard aangekondigd voor het draadloos streamen van audio vanaf Android tablets en smartphones. De techniek heeft de naam DTS Play-Fi meegekregen en doet qua gebruik veel denken aan Apple’s AirPlay techniek. Volgende maand moeten de eerste accessoires voor deze standaard op de Amerikaanse markt verschijnen.

Het DTS Play-Fi systeem werkt middels een Android applicatie die gratis gedownload kan worden uit de Google Play Store en een Hi-Fi accessoire in de vorm van bijvoorbeeld een luidspreker. In eerste instantie wordt er een stand-alone speaker gelanceerd voor 199 dollar en 149 dollar kostende een receiver om muziek via je bestaande home cinema systeem af te spelen. Middels de Android applicatie kan het volume geregeld worden, kan de speaker gekozen worden en kun je vanzelfsprekend je muziek kiezen.

Het systeem maakt het mogelijk om MP3 en FLAC bestanden naar meerdere speakers te sturen middels Wifi 802.11b/g/n. Daarnaast kun je via je Android apparaat muziek die op een DLNA computer of server opgeslagen is afspelen middels de DTS Play-Fi speakers of receiver. In de nabije toekomst wordt ook ondersteuning voor AAC, Ogg Vorbis en online streaming muziekdiensten toegevoegd.

Je kunt maximaal 16 speakers binnen een netwerk plaatsen waarvan er maximaal acht tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Van deze acht speakers kunnen vier exemplaren tegelijkertijd muziek van één bron weergeven. In totaal kun je binnen één netwerk vier Android bronnen gebruiken. volgens het bedrijf is de vertraging minimaal en de kwaliteit van hoog niveau doordat data via een Play-Fi verbinding voorkeur gegeven wordt binnen een Wifi netwerk.

De techniek is ontwikkeld door een dochterbedrijf van DTS dat gaat onder de naam Phorus. Op 1 oktober zullen bovengenoemde twee accessoires op de Amerikaanse markt verschijnen. Overigens kan de techniek ook toegepast worden op iOS en Windows apparaten maar het bedrijf wil zich voorlopig focussen op Android. DTS hoopt dat door huidige licenties met fabrikanten van audio-apparatuur de techniek snel geïmplementeerd zal worden.

Bron: DTS

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.