Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Draadloze Sharp Wireless Lifestyle TV’s in 2013 naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2012, 14:46 CategorieLcd en led tv's

Tijdens de IFA beurs van vorig jaar toonde Sharp al een nieuwe serie Wireless Lifestyle TV’s die alleen maar voorzien hoeven worden van een stroomkabel en daarom door de fabrikant ‘draadloos’ genoemd worden. Toch gaat het nog wel even duren voordat we voor deze modellen naar de winkel kunnen. Sharp brengt de TV’s namelijk pas in 2013 op de markt.

De Wireless Lifestyle TV’s zijn ‘draadloos’ omdat ze beschikken over een externe set-top-box die de de beeld- en audiosignalen van een bron draadloos naar de TV kan sturen. Het mobiele karakter van de TV wordt versterkt door een handvat aan de bovenzijde en een uitklapbare voet voor flexibele plaatsing. Toch is het niet helemaal draadloos aangezien de TV altijd verbonden moet worden met een stopcontact. Wel is de Wireless Lifestyle TV ideaal voor de tuinfeestjes of op de camping.

De AQUOS Wireless Lifestyle TV’s beschikken verder over onder meer de UV2A-technologie, een Full HD LCD paneel met LED achtergrondverlichting, 100Hz beeldverwerking en toegang tot Sharp’s Smart TV platform AQUOS NET+. De externe set-top-box is voorzien van vier HDMI ingangen, een USB poort en een CI+ module voor digitale TV. De signalen van alle aangesloten bronnen kunnen draadloos naar de TV gestuurd worden.

Sharp Benelux heeft op de IFA 2012 tegenover Tweakers bevestigd dat de Wireless Lifestyle TV serie in het tweede kwartaal van volgend jaar gelanceerd zal worden in Nederland. De serie bestaat uit TV’s met een 40 inch, 46 inch, 52 inch en 60 inch formaat. Helaas zijn er nog geen adviesprijzen bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.