Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Draadloos audio streamen naar AirPlay speakers met Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2012, 18:11 CategorieMediaspelers

We zouden het door alle updates voor iPhones, iPads en iPods bijna vergeten, maar Apple heeft ook een update uitgebracht voor de Apple TV mediabox. Het apparaat kan sinds vorige week geüpdatet worden naar iOS versie 5.1 (vreemd genoeg geen iOS 6). Een interessante toevoeging die met de update komt is de mogelijkheid om audio draadloos te streamen naar AirPlay speakers in huis.

Wanneer je de Apple TV mediabox voorzien hebt van de nieuwste iOS versie vind je in het menu de optie om audio te streamen naar speakers die over AirPlay ondersteuning beschikken of naar een receiver of home cinema set die aangesloten is op een AirPort Express apparaat. Op deze manier kun je zonder het gebruik van kabels de audio van een film of TV serie, of natuurlijk muziek, weergeven over de speakers in je home cinema systeem.

Naast de toevoeging van deze functie brengt iOS 5.1 op de Apple TV onder meer de mogelijkheid om tussen iTunes accounts te schakelen, te zoeken naar nieuwe filmtrailers, gedeelde fotostreams van anderen te bekijken en de icons in het menu te verplaatsen. Ook zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd die de stabiliteit van het systeem moeten verbeteren.

Via: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.