Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De toekomst: Kabelmaatschappijen gaan games naar TV’s streamen

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2012, 17:09 CategorieGaming

Games spelen via je PlayStation, Xbox, Wii of PC is nog steeds erg populair, maar in de toekomst zal het gamen via de zogenaamde cloud flink aan populariteit winnen. Simpel gezegd heb je dan geen gameconsole meer nodig, alles wordt live gestreamd vanuit een server in de cloud. Diverse Amerikaanse kabelmaatschappijen willen deze stap binnenkort zetten.

Cloud gaming

Het door kabelmaatschappijen streamen van games naar je TV is niet geheel nieuw. Dit wordt namelijk al gedaan in landen als Portugal, Frankrijk en Zuid-Korea. Toch lijkt deze manier van gamen volgend jaar flink te groeien, zeker nu Amerikaanse kabelaars hebben aangegeven de diensten te willen gaan aanbieden. Het Amerikaanse Bloomberg geeft aan dat AT&T, Verizon Time Warner Cable, Comcast en Cox Communications bezig zouden zijn met het opzetten van een cloud-gaming dienst.

Hoe de diensten precies gaan werken is niet bekend, maar waarschijnlijk worden de games gestreamd naar de decoders van klanten. Als klant kun je een abonnement op de dienst nemen en zo diverse online games spelen. Vanaf begin 2013 zouden de eerste diensten gelanceerd moeten worden.

Concurrentie

Overigens zijn het niet alleen de kabelmaatschappijen die bezig zijn met het opzetten van cloud-gaming diensten. Op diverse gameconsoles is dit al mogelijk en ook TV fabrikanten als Samsung en LG hebben onlangs aangekondigd cloud-gaming diensten te zullen uitrollen via de eigen Smart TV platformen. De concurrentie op dit gebied zal de komende maanden dus ook flink toenemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.