Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bowers & Wilkins lanceert A5 en A7 draadloze muzieksystemen met AirPlay

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2012, 17:08 CategorieLuidsprekers

Vorig jaar bracht Bowers & Wilkins het succesvolle Zeppelin Air muzieksysteem op de markt en inmiddels is het tijd voor twee opvolgers in de vorm van de A5 en A7 draadloze muzieksystemen. De twee nieuwe systemen staan volgens de fabrikant garant staan een draadloze hifi-beleving met een groot gebruiksgemak, niet in de laatste plaats door AirPlay ondersteuning.

Beide producten zijn voorzien van de nieuwste audiotechnieken en moeten volgens B&W een fenomenale geluidskwaliteit bieden. Dankzij de ondersteuning van Apple’s Airplay zijn de A5 en A7 ideale systemen voor het streamen van muziek. Alle muziek op je iPhone, iPod, iPad, en Mac of PC met iTunes kan draadloos naar de systemen gestreamd worden. Ook een multiroomconfiguratie moet eenvoudig zijn dankzij de bediening via iPhone, iPad, Mac of PC. Op deze manier is het streamen vanuit Youtube, Spotify of Apps ook mogelijk.

Wireless Music Systems

De A7 is het meest geavanceerde model van Bowers & Wilkins. Dankzij het gebruik van technieken uit het Bowers & Wilkins onderzoekscentrum moet de A7 hoogwaardige prestaties leveren. Een 24/96kHz digitaal naar analoog converter zorgt voor de verwerking van alle digitale muziekbestanden en moet de muziek helder en gedetailleerd doen klinken. Door de grotere behuizing heeft de A7 voldoende ruimte voor een aanzienlijke bass unit.

De A5 heeft hetzelfde uiterlijk als de A7 maar dan in een subtielere behuizing. Ideaal voor wie op zoek is naar een compact systeem met een stijlvol uiterlijk. Ondanks de kleinere afmetingen moet de A5 volgens B&W als een veel grotere speaker, die niet alleen in de woonkamer maar ook in kleinere ruimtes kan worden neergezet.

De A5 en A7 zijn beschikbaar vanaf oktober voor een adviesprijs van respectievelijk 499 euro en 799 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.