Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Boston Acoustics lanceert TVee Model 26 en Model 10 soundbars

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2012, 17:40 CategorieHome cinema sets

We hebben de afgelopen weken al heel wat nieuwe soundbar systemen voorbij zien komen en ook audiofabrikant Boston Acoustics lanceert twee nieuwe modellen. Net als elke andere fabrikant van soundbars belooft Boston met de nieuwe TVee Model 26 en TVee Model 10 de luisterervaring van elke TV flink te verbeteren.

De nieuwe TVee Model 26 bestaat uit een slanke soundbar met een bijpassende draadloze subwoofer. De soundbar kan onder of boven de TV aan de wand worden gemonteerd, of op een platte ondergrond geplaatst worden. Met een enkele kabel wordt het systeem vervolgens aangesloten op de digitale of analoge audio-uitgang van de TV. Extra gemak en flexibiliteit komt met de draadloze subwoofer, die overal in de ruimte kan worden geplaatst.

Gebruikers met kleinere kamers kunnen kiezen voor de kleinere variant, de TVee Model 10. Deze soundbar heeft geen losse subwoofer, maar moet door middel van digitale audioprocessing toch een indrukwekkend basgeluid produceren. Beide sets zijn voorzien van een intelligente afstandsbedieningsfunctie, waarmee de set het signaal van een bestaande afstandsbediening leert. Zo kun je het volume regelen of het geluid op mute zetten zonder een extra afstandsbediening.

De Digitally Optimized Virtual Surround-technologie (DOVS) moet volgens de fabrikant een audiobeleving creëren die gelijkwaardig is aan die in een bioscoop. Door decodering en verbetering van Dolby Digital- signalen stelt de techniek de soundbars in de speciale Movie-modus in staat om verbluffende geluidseffecten weer te geven. Daarnaast is er nog de Music- modus voor verrijking van muziek op TV of van andere audiobronnen. Het systeem is uitbreidbaar door aansluiting van een CD speler of draagbare muziekspeler op de cinch- of 3,5 mm AUX-ingangen.

De modellen zijn ook uitgerust met HHRT-drivers. De lichte, stijve conussen hiervan zijn uitgevoerd in een nieuwe, zeer complexe vorm, die vervorming reduceert en een grotere ‘sweet spot’ en betere dynamische prestaties oplevert. De draadloze subwoofer van Model 26 bevat een 61⁄2-inch down-firing bas-driver.

Prijs en beschikbaarheid

De TVee Model 26 en Model 10 zijn vanaf september verkrijgbaar in een zwarte uitvoering. De verkoopadviesprijs van Tvee Model 26 is 349 euro en van Tvee Model 10 199 euro.

Lees meer over wat een soundbar precies is en hoe deze werkt.

Boston Acoustics TVee features

 • Slank nieuw ontwerp: nog geen 7,5 cm diep / 8,5 cm hoog
 • Te gebruiken in combinatie met elke tv met 32″-beelddiameter of groter
 • Tiptoetsen op voorpaneel
 • Optische digitale ingang en Dolby Digital-decodering
 • Music-mode voor hoogwaardige muziekweergave
 • Digitally Optimized Virtual Surround-modus (DOVS) voor ongelooflijke geluidservaring bij tv-programma’s en films
 • Eenvoudig met één kabel aan te sluiten op analoge of digitale tv-uitgang
 • Handige leerfunctie voor bestaande afstandsbediening – geen extra
 • afstandsbediening nodig
 • Wandbevestigingen in sleutelgatvorm geïntegreerd in soundbar
 • Drivers op basis van ‘HHRT’-technologie (Hyperbolic High Rigidity Transducer) van Boston Acoustics
 • Krachtige draadloze subwoofer met zeer efficiënte versterker klasse D (alleen TVee Model 26)

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.