Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

’55 inch OLED TV van LG (55EM970V) gaat 10.000 euro kosten’

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2012, 17:19 CategorieOled tv's

We praten al maanden over de nieuwe OLED TV’s van LG en Samsung maar wanneer het op de prijs van deze modellen aankomt bleef het vooralsnog gissen. Toch heeft LG tijdens IFA 2012 wat meer duidelijkheid gegeven over wat we kunnen verwachten. Waar eerdere geruchten nog spraken over een prijs van 8.000 euro denkt LG eerder aan maar liefst 10.000 euro.

Tegenover Tweakers laat Moon IK Jang, hoofd van LG’s OLED TV divisie, weten dat de 55EM970V tussen de 10.000 en 12.000 euro zal kosten, afhankelijk van de productieuitval. LG is van plan de 55 inch OLED TV in december van de band te laten rollen. De prijs zou richting de 12.000 euro kunnen gaan wanneer niet voldoende modellen die van de band rollen aan de hoge eisen voldoen en dus als verloren beschouwd kunnen worden.

Voor het einde van dit jaar zou je dus nog een OLED TV in bezit kunnen hebben maar daarvoor moet je flink in de buidel tasten. De andere fabrikant die nog een OLED TV op stapel heeft staan is Samsung. Ook Samsung heeft nog geen prijs officieel bekendgemaakt maar de verwachting is dat deze rond de 9.000 dollar uit zal komen. Ook Sony en Panasonic hebben eerder dit jaar aangegeven samen te werken aan OLED TV’s die goedkoper moeten zijn.

Lees verder in het artikel ‘OLED TV’s: Wanneer komen ze en wat kosten ze?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.