Ziggo wordt concurrent Spotify met eigen online streaming muziekdienst

06 augustus 2012 1 Minuut 1 Reacties
Ziggo-muziek

Kabelaar Ziggo stapt de wereld van muziekdistributie in en gaat de concurrentie aan met het grote Spotify. De kabelaar heeft namelijk vandaag de nieuwe Ziggo Muziek dienst gelanceerd, een online streaming muziekdienst waarmee gebruikers al hun favoriete nummers kunnen beluisteren voor een vast bedrag per maand. De dienst is toegankelijk via zowel de web browser als applicaties voor mobiele apparaten.

Ziggo introduceert twee abonnementen binnen de muziekdienst. Voor 4,95 euro per maand krijg je alleen binnenshuis, via je eigen Wifi netwerk, toegang tot de complete bibliotheek aan muziek. Wil je ook buitenshuis muziek kunnen streamen dan betaal je 9,95 euro per maand. Volgens Ziggo is de nieuwe dienst met name geschikt voor mensen die ook graag een compleet aanbod van Nederlandse muziek willen. In tegenstelling tot Spotify biedt Ziggo Muziek een grote bibliotheek aan populaire Nederlandse nummers. Er is zelfs een speciale redactie opgezet om dit aanbod up-to-date te houden. De complete bibliotheek bestaat momenteel uit 12 miljoen nummers maar dit wordt volgens het bedrijf continue bijgewerkt.

Vanaf vandaag 15:00 is de dienst in Nederland te gebruiken. De mobiele applicaties voor Android en iOS apparaten zijn reeds te downloaden in de Google Play Store en iTunes Store.

Reacties (1)