Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo wordt concurrent Spotify met eigen online streaming muziekdienst

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2012, 13:27 CategorieSoftware

Kabelaar Ziggo stapt de wereld van muziekdistributie in en gaat de concurrentie aan met het grote Spotify. De kabelaar heeft namelijk vandaag de nieuwe Ziggo Muziek dienst gelanceerd, een online streaming muziekdienst waarmee gebruikers al hun favoriete nummers kunnen beluisteren voor een vast bedrag per maand. De dienst is toegankelijk via zowel de web browser als applicaties voor mobiele apparaten.

Ziggo introduceert twee abonnementen binnen de muziekdienst. Voor 4,95 euro per maand krijg je alleen binnenshuis, via je eigen Wifi netwerk, toegang tot de complete bibliotheek aan muziek. Wil je ook buitenshuis muziek kunnen streamen dan betaal je 9,95 euro per maand. Volgens Ziggo is de nieuwe dienst met name geschikt voor mensen die ook graag een compleet aanbod van Nederlandse muziek willen. In tegenstelling tot Spotify biedt Ziggo Muziek een grote bibliotheek aan populaire Nederlandse nummers. Er is zelfs een speciale redactie opgezet om dit aanbod up-to-date te houden. De complete bibliotheek bestaat momenteel uit 12 miljoen nummers maar dit wordt volgens het bedrijf continue bijgewerkt.

Vanaf vandaag 15:00 is de dienst in Nederland te gebruiken. De mobiele applicaties voor Android en iOS apparaten zijn reeds te downloaden in de Google Play Store en iTunes Store.

 • Delen:

Reacties

 1. Ron
  10 januari, 2020 om 18:03

  Hallo,
  Goed dat ziggo een eigen muziek streamingdienst is begonnen.
  Jammer dat de prijs hetzelfde is als spotify.
  Kun je geen korting krijgen als een je ziggo tv/internet pakket en Vodafone abonnement hebt en muziekstreaming van ziggo wilt ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.