Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba presenteert twee nieuwe compacte 3D soundbars

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 20:18 Categorie3D

Toshiba heeft begin dit jaar al een drietal nieuwe 3D TV series gelanceerd en vandaag kwam daar de nieuwe TL serie bij. Met al die 3D TV’s moet je natuurlijk ook wat interessante accessoires lanceren om optimaal van 3D films te kunnen genieten. Om deze reden presenteerde Toshiba vandaag de 3D Sound Bar SB1 en Mini 3D Sound Bar, beiden compacte soundbars.

Zowel de 3D Sound Bar SB1 (SBK1) als de Mini 3D Sound Bar met Subwoofer (SBM1W) is uitgerust met Sonic Emotion Absolute 3D. Deze audiotechnologie creëert een virtueel 3D geluidsveld in een luistergebied en biedt luisteraars “3D-audio” zonder sweet spot in de gehele ruimte. Zo kun je, waar je ook zit, optimaal geluid ontvangen. Sonic Emotion Absolute 3D moet er volgens Toshiba voor zorgen dat er middels één apparaat een surround-sound geluid weergegeven wordt. Het instellen van de soundbar is volgens de fabrikant ook simpel, net als het aansluiten van een minimaal aantal kabels.

3D Sound Bar SB1

De 3D Sound Bar SB1 van Toshiba moet qua design bij de meeste flatscreen TV’s passen. De luidsprekers en ingebouwde subwoofer, geïntegreerd in een slanke behuizing van 850 mm x 78 mm x 82 mm, hebben een uitgangsvermogen van in totaal 80 Watt, wat het TV geluid flink zal verbeteren. Via de afstandsbediening kun je het geluid regelen zonder dat je van de bank hoeft te komen.

Mini 3D Sound Bar

De Mini 3D Sound Bar is een compact audiosysteem dat de home-entertainmentfunctie van TV’s, notebooks, tablets en smartphones moet verbeteren. De koppeling tussen de compacte 290 mm x 72 mm x 100 mm soundbar en de bron is met behulp van een kabel of Bluetooth (draadloos) tot stand te brengen. De soundbar wordt geleverd met een externe, met een draad aan te sluiten subwoofer voor een nog dieper basgeluid. Ook wordt bij de Mini 3D Sound Bar een afstandsbediening meegeleverd met functies voor bijvoorbeeld de instelling van het volume, mute, aan/uit en de aanpassing van het 3D geluidsniveau.

Specificaties

Toshiba 3D Sound Bar SB1 – SBK1

 • Absolute 3D-audiotechnologie van Sonic Emotio
 • Totaal vermogen: 80 Watt (subwoofer: 2 x 20 Watt; full-range: 2 x 10 Watt, linker- en rechter: 2 x 10 Watt)
 • Afmetingen: 850 mm x 78 mm x 82 mm
 • 3,5 mm line-in, audio in, coaxial in, optical in
 • Preset-equalizer

Toshiba Mini 3D Sound Bar met Subwoofer – SBM1W

 • Absolute 3D-audiotechnologie van Sonic Emotion
 • Totaal vermogen: 60 Watt (4 x 10 Watt + 20 Watt gereserveerd voor subwoofer)
 • Afmetingen Sound Bar: 290 mm x 72 mm x 100 mm
 • Afmetingen subwoofer: 220 mm x 246 mm x 220 mm
 • Bluetooth
 • 3,5 mm line-in, audio in, coaxial in, optical in
 • Preset-equalizer

Beschikbaarheid en prijzen

De 3D Sound Bar SB1 (SBK1) en Mini 3D Sound Bar met Subwoofer (SBM1W) zijn naar verwachting leverbaar in het vierde kwartaal van 2012. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.