Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sony werkt aan 84 inch 4K Ultra HD TV’

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2012, 12:42 CategorieLcd en led tv's

Sony doet het de laatste tijd nogal rustig aan op het gebied van TV. De fabrikant heeft dit jaar maar twee nieuwe LCD TV series gelanceerd en toonde tijdens CES 2012 een nieuwe techniek in de vorm van Crystal LED. Toch zit Sony niet stil als we de nieuwste geruchten mogen geloven. De fabrikant zou op het punt staan een TV van maar liefst 84 inch met 4K resolutie te lanceren.

Een anonieme bron laat aan CNET weten dat Sony tijdens IFA 2012 eind deze maand een Ultra HD 4K TV van 84 inch zal aankondigen. Het model zou beschikken over een LCD paneel met Edge Lit LED achtergrondverlichting. Verdere specificaties, waaronder of het model beschikt over 3D weergave, worden niet vermeld maar deze zouden we dus ergens volgende week te horen krijgen.

De stap naar 4K Ultra HD is geen onlogische voor Sony. De fabrikant heeft reeds 4K home cinema projectors, 4K videocamera’s en Blu-ray spelers met 4K upscaling gelanceerd. Daarnaast zou volgens recente geruchten de PlayStation 4 beschikken over 4K Ultra HD ondersteuning. Toch is een 84 inch Ultra HD TV niet uniek. LG heeft onlangs eenzelfde model aangekondigd welke in het vierde kwartaal naar Nederland zal komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.