Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert HT-CT60 en HT-CT260 surround soundbars

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2012, 14:15 CategorieHome cinema sets

Bij een flatscreen HDTV waarop je bioscoopfilms kijkt hoort natuurlijk een goed geluid. Toch willen sommige mensen geen groot speakersysteem in de woonkamer hebben staan en daarom komt Sony nu met twee nieuwe surround soundbar systemen. De HT-CT60 en HT-CT260 soundbars moeten de kamer vullen met een indrukwekkend surround geluid.

Volgens Sony beschikken de twee soundbar systemen over een 3D audio effect waarmee je daadwerkelijk het gevoel krijgt midden in de actie te zitten. Nou is dat met een gemiddelde soundbar nagenoeg niet mogelijk maar het zal allicht beter werken dan een stereo systeem met twee luidsprekers. De kleine CT60 moet het doen met een virtual surround sound systeem voor de weergave van audio, terwijl de CT260 gebruikmaakt van de S-Force PRO Front Surround technologie. Hiermee wordt volgens de fabrikant daadwerkelijk het 3D audio effect gecreëerd middels twee frontspeakers die in de soundbar verwerkt zitten.

Beide soundbar systemen beschikken over een subwoofer voor de weergave van lage tonen maar alleen de CT260 beschikt over een draadloze subwoofer. Ook heeft de CT260 300 Watt aan totaal vermogen terwijl de CT60 het moet doen met twee frontspeakers (in de soundbar) die 60 Watt aan vermogen leveren. Ook kun je middels het CT260 systeem eenvoudig muziek via Bluetooth streamen vanaf een smartphone, tablet of PC binnen je thuisnetwerk. Beide systemen beschikken over een optische en een digitaal coaxiale audio-ingang en bieden ondersteuning voor Dolby Digital. De CT260 biedt daarnaast ondersteuning voor DTS, Dolby ProLogic II, Dolby Dual Mono, en LPCM.

Beide soundbars kunnen onder de TV geplaatst worden, aan de muur gehangen worden of op een kast gezet worden. Wanneer de soundbar systemen op de markt verschijnen en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Lees meer over wat een soundbar is en waar je op moet letten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.