Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert high-end STR-DA5800ES AV receiver

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2012, 17:01 Categorie3D

Sony heeft deze week tijdens IFA 2012 een heuse 84 inch 4K Ultra HD TV gelanceerd die eind dit jaar te koop moet zijn, maar wat heb je aan een 4K resolutie TV wanneer je geen randapparatuur hebt die deze resolutie ondersteunt? Daarom lanceert Sony ook een nieuwe receiver met 4K ondersteuning; de high-end STR-DA5800ES.

De STR-DA5800ES is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde STR-DA5700ES en brengt een 9.2-kanaals home cinema systeem naar de huiskamer, met een vermogen van 145 Watt per kanaal. Ook beschikt de receiver over de mogelijkheid om HD materiaal naar een 4K resolutie om te zetten, ondersteuning voor 3D weergave, een verbeterde voeding en een verbeterde DPS (digital signal processing) engine, en een tweede HDMI uitgang voor een extra zone.

De receiver is volledig ingericht om als middelpunt van het thuisnetwerk te dienen middels de ethernet poort en kan dus ook content ontvangen die gestreamd wordt vanaf een PC of ander apparaat met DLNA ondersteuning. Daarnaast krijg je toegang tot het Sony Entertainment Network voor het bekijken van films of het streamen van muziek. Al je andere apparatuur is aan de sluiten via de 9 HDMI ingangen en de LAN-hub waarmee je eenvoudig een pc en opslagapparaten verbindt en daartussen schakelt.

Qua audio beschikt de receiver over multichannel 192kHz/24-bit audio ondersteuning, een speciale ‘lift-up’ functie voor de center speaker wanneer deze onder de TV geplaatst is (geluid wordt gedeeltelijk dan naar boven gericht), een Virtual Front High-modus waardoor het lijkt alsof je luidsprekers hoog aan de voorzijde geplaatst hebt en de Concert Hall-modi waarmee je het geluid van een concertgebouw naar de woonkamer brengt.

De STR-DA5800ES moet voor het eind van dit jaar nog te koop zijn. Een adviesprijs is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.