Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung komt eind dit jaar met eerste Google TV

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2012, 13:46 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft zelf al een hele reeks aan smart TV’s gelanceerd en besteed erg veel aandacht aan de invulling van het Samsung Apps en Samsung Hub platform. Toch ziet de Koreaanse fabrikant ook kansen met het Google TV platform. Tijdens IFA 2012 toonde Samsung een aantal TV’s die met Google TV uitgerust zijn en eind dit jaar moeten de eerste modellen te koop zijn.

In de VS is Google TV al niks nieuws meer. Daar heeft Sony vorig jaar al een TV gelanceerd die van het platform gebruikmaakt en zijn er meerdere fabrikanten die producten ermee uitrusten. Deze zomer heeft Sony als eerste fabrikant ook een Google TV product in Nederland gelanceerd; de NSZ-Gs7 mediaspeler.

Samsung wil dus voor het einde van dit jaar TV’s op de markt brengen die over Google TV beschikken en dus toegang geven tot het downloaden van applicaties uit de Google Play Store. Toch schuift Samsung haar eigen Smart TV platform niet zomaar opzij. Dit platform zal naast het Google TV platform te gebruiken zijn.

Of de Google TV modellen van Samsung ook naar Nederland komen en wat ze gaan kosten is nog niet bekend.

Bron

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.