Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung en LG tonen OLED TV’s tijdens IFA 2012

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 12:15 Categorie3D

Als er één ontwikkeling is waar we met smart op wachten dan is het wel OLED. Gelukkig wordt er hard aan gewerkt door veel fabrikanten, maar Samsung en LG zijn de eerste twee fabrikanten die ook daadwerkelijk een OLED TV op de markt brengen. Tijdens de CES 2012 toonden beide Koreaanse merken hun modellen al en ook tijdens IFA 2012 werden de OLED TV’s tentoongesteld.

Samsung 55ES9500 OLED TV

Samsung toonde haar nieuwe 55 inch ES9500 OLED TV. Dit model maakt gebruik van de RGB OLED techniek en geeft hierdoor diepe zwartwaarden, een hoog contrast en natuurgetrouwe kleuren. Daarnaast heeft Samsung het design zeer slank weten te houden en moet de TV veel zuiniger zijn dan de LED modellen die we nu in de winkels vinden. De 55ES9500 beschikt volgens Samsung over ongekend snelle reactietijden (duizend keer sneller dan een LCD televisie) waardoor de kijkervaring nog intenser en comfortabeler wordt.

Natuurlijk wordt het model ook uitgerust met alle Smart TV functies die we van Samsung kennen, waaronder het Samsung Hub platform, Samsung Apps, Smart Interaction (bediening middels spraak en bewegingen) en Smart Evolution. Middels de nieuwe Multi View feature is het mogelijk twee verschillende programma’s (een film en een voetbalwedstrijd bijvoorbeeld) op de TV te kijken. Het is geen split-screen want allebei de uitzendingen worden fullscreen weergegeven. Hiervoor moet je wel een 3D bril opzetten. De ene persoon ziet dat uitzending 1 en de andere persoon uitzending 2.

LG 55EM970V OLED TV

Ook LG heeft haar nieuwe OLED TV, de 55EM970V, tijdens IFA 2012 getoond. Qua formaat is het model gelijk aan de OLED TV van Samsung maar toch geven beide fabrikanten aan dat de door hun gebruikte techniek beter is. LG maakt namelijk gebruik van de WRGB OLED techniek maar noemt dezelfde voordelen als Samsung. Zo moet de OLED TV zorgen voor natuurgetrouwe kleuren, een extreem hoog contrast en wijde kijkhoeken. Ook heeft LG de OLED TV zeer slank en licht weten te houden.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas hebben beide fabrikanten geen mededelingen gedaan over de prijs en beschikbaarheid. De verwachting is dat beide OLED TV’s in het vierde kwartaal van dit jaar te koop zullen zijn voor een prijs die rond de 8.000 euro ligt.

Lees meer over OLED en de OLED techniek

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.