Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert high-end BDP-450 Blu-ray speler met dual HDMI

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2012, 15:29 Categorie3D

In mei van dit jaar introduceerde Pioneer al de BDP-150 instap Blu-ray speler en vandaag komt de fabrikant ook met een high-end model. De BDP-450 beschikt over een aantal interessante features, waaronder twee HMI uitgangen, high-end Qdeo videoverwerking, DLNA netwerk streaming en de mogelijkheid om Super Audio CD’s af te spelen.

Volgens Pioneer kan de BDP-450 een uitstekende beeldkwaliteit weergeven, ongeacht de bron en ongeacht de resolutie. Hiervoor maakt de speler gebruik van de Qdeo videoverwerking technologie van Marvell. Ook het upscalen van SD materiaal naar HD resolutie moet geen probleem zijn voor deze speler. Het weergeven van al deze content kan middels twee HDMI uitgangen aan de achterzijde. Hierdoor kun je de speler direct met een 3D TV verbinden wanneer de receiver geen 3D ondersteuning biedt. De audio gaat dan via een aparte kabel naar de receiver. Daarnaast is het mogelijk het beeld tegelijkertijd naar twee verschillende TV’s uit te sturen voor bijvoorbeeld een multiroom opstelling.

Eenmaal middels HDMI aangesloten op een Pioneer AV receiver zorgt Pioneer’s PQLS (Precision Quartz Lock System) technologie ervoor dat de receiver de ‘digital clocking’ processen op zich neemt om zo jitter en ruis te voorkomen. De Sound Retriever technologie zorgt ervoor dat gecomprimeerde audiobestanden geanalyseerd worden voor fouten, welke vervolgens hersteld worden. Content die afgespeeld wordt met een hoge compressie, bijvoorbeeld video’s van het internet, worden middels de Stream Smoother techniek geoptimaliseerd weergegeven.

De BDP-450 kan onder meer 3D Blu-ray Discs, DVD’s, CD’s and Super Audio CD’s weergeven maar biedt ook toegang tot online content in de vorm van YouTube en Picasa apps. Ook kun je toegang krijgen tot je eigen digitale bibliotheek (welke staat op je smartphone, tablet of PC) in je thuisnetwerk middels DLNA ondersteuning. Hiervoor moet de speler verbonden zijn middels een ethernet kabel of draadloos via de optionele AS-WL300 wireless LAN converter. De speler biedt ondersteuning voor onder meer AAC, WMA, MP3, FLAC, 3gp, Flash video, DivX Plus HD en MKV van schrijf.

De Pioneer BDP-450 verschijnt in oktober in Nederland voor een adviesprijs van 349 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.