Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic toont 145 inch 8K Ultra HD plasma TV tijdens IFA 2012

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 14:21 CategoriePlasma tv's

Het is niet de eerste keer dat we deze TV voorbij zien komen maar het blijft een indrukwekkend model en dus een artikel waard. Panasonic heeft tijdens IFA 2012 haar 145 inch 8K Ultra HD TV getoond. Deze hoge resolutie moet voor een weergave zorgen die 16 maal scherper is dan het Full HD dat we nu kennen.

8K Ultra HD is nog lang niet beschikbaar voor consumenten maar het is wel iets waar we in de toekomst allemaal mee te maken krijgen. Afgelopen maand toonde de BBC voor het eerst 8K Ultra HD materiaal van de Olympische Spelen aan een select gezelschap en zij waren absoluut onder de indruk. Pas in 2020 worden de eerste tests met TV zenders verwacht en wellicht een paar jaar na die tests kunnen we 8K Ultra HD in de huiskamer verwachten.

Toch houdt dat TV fabrikanten niet tegen om nu al te tonen wat er mogelijk is. Het 145 inch plasma model van Panasonic weet tijdens IFA 2012 dan ook een hoop bezoekers te trekken. Het grote voordeel van een display van dit formaat met een 8K resolutie is dat je zelfs een object dat zeer ver weg staat in detail kunt zien. Het beeld is dus een stuk levendiger en dynamischer. Engadget was erbij en maakte onderstaande video.

Voordat we naar de winkel kunnen voor 8K displays is er eerst nog een tussenstap. Binnenkort worden namelijk de eerste 4K Ultra HD TV’s op de markt verwacht. Deze modellen geven een resolutie weer die viermaal zo hoog is als Full HD. Onder meer Sony toonde tijdens IFA 2012 een 4K Ultra HD TV.

Lees meer over 8K Ultra HD en de tussenstap, 4K Ultra HD.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter
    30 augustus, 2012 om 15:14

    Zie me al aankomen met 145 inch, zit ik thuis een maand lang met willem de zwijger op de bank.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.