Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic lanceert Blu-ray recorders met dubbele DVB-C tuner

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2012, 22:29 Categorie3D

Panasonic heeft tijdens IFA 2012 niet alleen een nieuwe 60 inch LCD TV in de ET5 serie aangekondigd, de fabrikant komt ook met nieuwe Blu-ray recorders. Het unieke en interessante aan deze recorders is dat ze uitgerust zijn met een dubbele DVB-C tuner. Hierdoor zou het mogelijk moeten zijn materiaal op te nemen van digitale TV zenders die je middels een CI+ smart card binnenhaalt.

De nieuwe Blu-ray recorder serie bestaat uit drie modellen; de zwarte DMR-BCT820 met 1TB aan intern opslaggeheugen, de zwarte DMR-BCT720 met 500GB aan intern opslaggeheugen en de zilveren DMR-BCT721 met ook 500GB aan intern opslaggeheugen. De Blu-ray recorders kunnen naast materiaal opnemen op de harde schijf of een Blu-ray schijfje natuurlijk ook materiaal weergeven. De apparaten ondersteunen de weergaven van CD’s DVD’s, 2D Blu-ray discs en 3D Blu-ray discs.

Verder beschikken de Blu-ray recorders over Panasonic’s eigen Viera Connect Smart TV platform, HbbTV ondersteuning, Skype ondersteuning, USB en HDMI poorten en ondersteuning voor bediening middels Panasonic’s Android en iOS applicaties. Hiermee kun je opnamen instellen en opnamen op een tablet of smartphone terugkijken.

Alle modellen moeten binnenkort op de Nederlandse markt verschijnen. De DMR-BCT820 heeft een adviesprijs van 799 euro, terwijl de DMR-BCT720 en DMR-BCT721 699 euro kosten.

 • Delen:

Reacties

 1. Auke Sipma
  20 september, 2012 om 9:53

  Geachte dames en heren,

  Naar aanleiding van jullie bericht heb ik met Panasonic gemaild om te informeren naar wanneer deze recorder geleverd kan worden of of hij door Ziggo gecertificeerd gaat worden. Panasonic komt met het onderstaande antwoord. Volgende keer graag eerst onderzoeken of iets klopt voordat u het publiceert. U heeft mij en een kennis van mij een paar weken blij gemaakt met een dode mus. Teleurstelling is groot na antwoord van Panasonic.

  Groet,
  Auke Sipma

  Geachte heer,

  Hartelijk dank voor uw het gebruik maken van onze Panasonic klantenservice.

  Helaas de informatie over de nieuwe Blu-Ray recorder met twin tuner is niet juist. Er worden geen Blu-ray recorders op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Dus ook de DMR-BCT820 en ook andere modellen zullen niet geïntroduceerd worden.

  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  • Martijn Chel
   20 september, 2012 om 10:05

   Beste Auke,
   Jammer dat je zo over ons denkt. Wij publiceren geen onzin of iets dat niet klopt. Als je even op Google zoekt zie je dat ook Nederlandse winkels de recorders aanbieden.
   Het bericht komt van Panasonic, klopt 100% en is ook door andere media gemeld. Dat Panasonic Benexlus dan besluit het product niet te verkopen daar kan ik niks aan doen. Maar, zoals gezegd heb ik al twee winkels gevonden waar je het apparaat kunt bestellen.

   • saudemont jacky
    19 december, 2012 om 15:29

    Geachte,

    Wil mij zeggen welke winkels in Nederland of Belgie deze panasonic
    blue – ray recorder de DMR
    DMR BCT 820 te koop is .
    Is de uitleg in de nederlandse taal.

    Groeten,
    Jacky.

   • Bas
    19 december, 2012 om 21:46

    Beste Jacky,
    Deze recorder is bij diverse webwinkels te koop, o.a. http://www.redcoon.nl, http://www.maxict.nl en http://www.otto.nl. Ik heb hem aangesloten op Ziggo en hij doet het prima! De gebruiksaanwijzing is wel in het Duits.
    Groeten, Bas.

 2. Douwe Boersma
  16 oktober, 2012 om 15:33

  Of deze recorder nu wel of niet op de Nederlandse markt komt, is dus onduidelijk. Blijft toch de vraag of deze recorder geschikt is voor ons Nederlandse i.c.m. bijvoorbeeld Ziggo? Iemand al ervaring? Graag een reactie!

 3. Paulien
  26 november, 2012 om 16:49

  Zou graag de DMR-BCT820 willen hebben als vervanger voor mijn huidige DVD recorder van Panasonic. Weet iemand of dit type ook werkt in combinatie met de UPC DVR-mediabox?
  En heeft iemand hier ervaring mee?

  • Martijn Chel
   26 november, 2012 om 18:18

   Volgens mij wordt dit model helaas niet in Nederland geleverd.

   • Sip
    19 juli, 2014 om 14:45

    @Martijn,
    Wat is er toch mis in ons land dat Panasonic deze apparaten niet KAN of MAG certificeren voor Ziggo en UPC????
    Wij zijn hierbij het achterlijke buitenbeentje van de EU en dat terwjjl we zo’n prachtig bekabeld land zijn met een geweldige concurrentie positie voor deze Panasonic alleskunners. In Xuitsland koop je de BCT735 voor 399 Euro.Daar kan geen gecertificeerde Humax of Samsung weinigkunner tegenop!

 4. Bas
  04 december, 2012 om 19:02

  Ik heb het apparaat gekocht, en de zenders zoekt hij keurig op. Hij ontvangt ze dus wel. Alleen met de smartcard met CI+ module geeft hij een foutmelding. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

  • Martijn Chel
   05 december, 2012 om 10:42

   Is dat niet omdat het geen model voor NL is? Weet het niet zeker hoor.

  • Paulien
   15 december, 2012 om 13:38

   Bas, heb jij dit apparaat in combinatie met de UPC mediabox, of heeft iemand anders dit? Ik wil de Panasonic nl. gebruiken in combinatie met de mediabox van UPC, oftewel doorlussen en NIET de mediabox van UPC eruit gooien. Ik heb nu een dvd-recorder van Panasonic en ook doorgelust, die wil ik graag vervangen voor de bluray recorder. En is alles (menu) in het Duits?

   • Reinier
    06 oktober, 2013 om 14:06

    Hallo Paulien,
    Ik las je bericht van bijna een jaar terug.
    Ik heb de recorder en wel de 721 type gekocht,dat is dan het kleinere broertje met 500 gig HD schijf erin.
    Deze werkt goed op UPC en zelfs met de insteekkaart-c+module om de gecodeerde zenders te kunnen ontvangen.
    Je moet wel een beetje verstand van techniek hebben om het kaartje te activeren en te updaten.
    Je kunt de 721 kopen bij Redcoon.nl voor zo 530 euro of zo

   • Pieter.j
    28 mei, 2014 om 12:21

    Ik heb de blu-ray recorder in duitsland gekocht.DMR-BST835 met 1TB schrijf.
    Zeer voordelig in duitsland.De gebruiksaanwijzing is geheel in het duits.
    Maar met de plaatjes erbij kom je er zeer goed uit.

 5. Jan
  30 december, 2012 om 9:59

  Beste Bas,ook ik heb grote belangstelling voor deze blue ray recorder . In je bericht van 19 december geef je aan dat hij prima functioneert met Ziggo. Wil dat zeggen dat hij nu wel opneemt etc
  ( in tegenstelling tot je bericht van 4 december) via de ziggo smartcard icm de cam module? Graag een reactie en alvast bedankt, met vriendelijke groet Jan

 6. olga2000
  18 maart, 2013 om 8:44

  Hoi Bas,

  Handleiding is in het Engels op internet te vinden. Echter, ik ben benieuwd naar je ervaringen met deze recorder icm Ziggo. Gaat het nog steeds goed? Trouwens, is de recorder zelf in het Nederlands in te stellen? Alvast bedankt voor je antwoord!

 7. Sip
  17 juli, 2014 om 9:21

  IK bezit nu 7 maanden een DMR BCT820. Heb er geen spijt van. Heb Ziggo TV extra. Ik kocht deze ALLESKUNNER op de gok via Ebay in Duitsland. Op dit moment kun je de DMR BCT730 of 735 met 500GB harde schijf kopen voor net onder de 400 Euro. Je hebt dan alle mogelijkheden die je maar kunt bedenken. Bizar genoeg worden deze twin tuner blu-ray recorders niet door Panasonic in Nederland verkocht. Het is mij een raadsel wat daar achter zit!!!! Mag je in Nederland geen HD TV programma’s op een Blu-ray branden of zo? Als het materiaal beschermd is steekt de recorder daar zelf wel een stokje voor! Zelf heb ik een jaar terug Ziggo en Panasonic al bestookt met vragen maar daar komt geen zinnig antwoord op. Je moet dus zo’n apparaat bij bijv. OTTO of Amazon.de kopen.
  Werkt hij dan altijd en bij iedereen perfect? Het antwoord is nee, maar……..!
  Soms wordt een programma versleuteld opgenomen en wordt niet meer later ontsleuteld (zoals dan wèl zou moeten gebeuren), zo’n programma heb je dan dus tevergeefs opgenomen. Vrijwel willekeurig botsen de 2 CI+ modules wel eens bij opnames. Soms zit je te kijken en gaat er een getimede opname beginnen en dan krijg je een waarschuwing “cannot decrypt to programmes at the same time”, een andere keer lukt dit wèl. Verder moet je soms de zenders opnieuw laten laden als Ziggo weer eens een of andere update gedaan heeft. “found new channels” bijvoorbeeld. Dat is dan geen ramp, je lijst favorieten blijft gewoon zoals jij was, allen duur dat laden 20 minuten. Verder heb je geen interactieve TV onder de rode knop en zijn de menu’s op TV in het Duits of Engels en niet in het Nederlands. Zo ook de gebruiksaanwijzing.
  Het apparaat bevalt verder uitstekend!!! Zou niet anders meer willen, kan ook mijn HD videos erop zetten of foto’s. Die foto’s bekijk ik dan ook nog in pseudo 3D op mijn LG Ultra HD 55UB850. Erg mooi allemaal. Erg fijn vind ik ook dat je je favoriete zenders echt kunt hernummeren en in eigen volgorde zetten. Aldus zitten er niet zo’n 80 zenders tussen Discovery HD en History HD en heb ik Eurosport 1 en 2 gewoon na elkaar in de zenderlijst.
  Koop niet te duur een 800 serie, je kunt gewoon een 2 TB harde schijf aan de 700 serie hangen. Die harde schijf is dan wèl alleen te gebruiken bij die ene bluray recorder en geen enkel ander apparaat, zelfs niet een identieke Panasonic! Zal wel met die copyright wetgeving te maken hebben.

  • Sip
   17 juli, 2014 om 9:28

   Vergat nog te zeggen: Je moet wel twee CI+ modules kopen en dus ook twee smart cards verbruiken met deze apparaten. Dus je bent al gauw weer 125 euro meer kwijt. Bij Ziggo zelf nog meer.
   Wat ik over eigenaardigheden schreef bij deze niet Ziggo gecertificeerde apparaten zal WAARSCHIJNLIJK ook bij UPC gelden.
   Bij Ziggo mag je trouwens nog steeds vijf smart Cards activeren, niet drie zoals de website van Ziggo aangeeft. IK heb al een derde kaar met interactieve TV in Mijn LG 55UB850 TV zitten, dus heb al drie kaarten in de woonkamer in gebruik aldus!

 8. Reinier
  19 juli, 2014 om 13:31

  Heb nu 2x gehad dat ik een opgenomen programma van UPC niet kon afkijken.
  Er staat dan bij het index beeld een slotje.
  Na het indrukken van het index beeld zegt het apparaat dat de toegestane tijd om het programma af te kijken, verlopen is.
  Heel vreemd allemaal.
  Het betrof meerdere van dezelfde programma’s op veronica, topgear.
  Heeft iemand deze mededeling ook wel eens gehad?
  Bij voorbaat dank

  • Sip
   19 juli, 2014 om 14:39

   Ja Reinier, ik heb dit ook een keer of drie gehad in de negen maanden die ik nu dit apparaat bezit. In mijn geval met Ziggo.
   De zenders en met name programma’swaarbij het gebeurde gaven geen enkele aanleiding voor deze vreemde beperking.

   Ook vaak mag je programma’s met concerten, of over bepaalde muzikanten, niet op DVD of Bluray branden. Je kunt ze echter rustig op je harde schijf laten staan.
   Ik heb ook een extra harde schijf aangesloten. Daarbij werkt niet iedere willekeurige harde schijf. Panasonic beveelt er maar twee verschillende aan. Zeer vervelend is dat als dit apparaat het ooit begeeft die externe HDD nergens op af te spelen zal zijn, dus ook niet op een vrijwel identieke nieuwe Panasonic DMR BCT. Je bent dan alsnog alles wat je bewaarde kwijt.

   • Reinier
    21 juli, 2014 om 12:32

    Hallo Sip,
    Dank voor je respons.
    Wat betreft je concerten, nog nooit gehad hier.
    ik heb zelfs filmnet en neem gewoon films op in HD kwaliteit.
    Deze films kan ik gewoon wegzetten op blu ray, geen probleem allemaal.
    Wat betreft de mededeling over dat je “toegestane” tijd erop zit, nimmer kunnen terugvinden in de gebruiksaanwijzing.
    Lijkt wel of het apparaat soms een (eigen) leven heeft.
    Daar de gebruiksaanwijzing in het Duits is, heb ik de recorder even op Duits gezet, om zodoende de melding
    in Duits te kunnen opzoeken.
    Maar niets terug te vinden in het boekje, vreemd allemaal.
    Ik heb hier ook de horizon box van Upc met zo 6 tuners, waarvan je er op 4 tuners gelijktijdig kunt opnemen.
    Maar daar kun je alleen maar op afkijken uiteraard.
    Ik heb wel gelezen dat onze recorder in Japan op de markt is met 4 digitale tuners.
    Dus kun je op 4 fronten gelijk opnemen.
    Ik heb gekozen voor de recorder om op te kunnen nemen voor me zusje in ZA.
    Ik zet dan op een 50 gig duallayer blu ray zo 48 tv programma’s weg in de HM hd kwaliteit.
    Overigens betaal ik voor de 25 gig schijfjes nog maar zo 50 cent per stuk.
    De duallayer 50 gig schijfjes zo 2,60 euro per stuk.
    Indien alles naar behoren blijft werken, is het een mooi apparaat te noemen.
    groeten:Reinier

 9. Marc
  09 februari, 2015 om 23:59

  Help! Na de recente zenderwijziging van Ziggo kan ik geen HD programma’s meer bekijken of opnemen met mijn Panasonic DMR-BCT730 Blu Ray/HD Recorder. Voor de wijziging werkte alles perfect. Ik kan nu alleen nog niet-HD programma’s bekijken en opnemen, bij de andere zenders blijft hij hardnekkig aangeven dat de voor deze uitzending benodigde kaart niet is geïnstalleerd.
  Ziggo kan mij uiteraard niet verder helpen want het betreft tenslotte een niet door Ziggo gecertificeerd apparaat…..zucht. Is er iemand die dit probleem ook heeft en er misschien en oplossing voor weet?? Vriendelijke groet, Marc

 10. Sip
  10 februari, 2015 om 13:01

  De Ziggo overgang is hier over een week. Ik heb exact dezelfde Panasonic. In december liet ik hem de zenders opnieuw opzoeken om SBS9 toe te voegen en toen ging alles op zwart. Hetzelfde gebeurde 5 minuten later bij de Samsung recorder-ontvanger van het Ziggo pakket en daarna mijn LG UHD Smart TV ook. Een telefoontje naar ZIGGO onthulde dat ik een nieuwe algemene frequentie en netwerk ID moest gebruiken. Vast en zeker was dat meteen die van het UPC netwerk. Ik denk dus dat deze drie apparaten nu al op de nieuwe, juiste instelljngen zitten. Ze functioneren nu nog prima. Ik ben nu benieuwd en bevreesd wat er over ongeveer een week met mijn ontvangst op de Panasonic gebeurt..!! Misschien moet ik ook het ergste vrezen als ze verder iets aan de techniek veranderen!
  Houd me op de hoogte. Ik zou in ieder geval nog maar eens opnieuw alle zenders laten opzoeken, heel misschien helpt het. Blijf in ieder geval Ziggo er over lastig vallen!! Probeer bij een hoger iemand te komen,…. het zal niet meevallen, zij hoeven niets te doen voor niet gecertificeerde apparaten. Over een dag of acht weet ik meer. Hoop er aan te denken snel hier te melden hoe het hier in Raalte afgelopen is.

 11. Olga2000
  10 februari, 2015 om 13:56

  Ik wacht ook met angst naar deze wijziging… Voor mij is het over 3 weken of zo. Ik heb van andere mensen begrepen dat andere niet gecertificeerde ontvangers deden het wel. Daarnaast hoor ik geluiden dat basispakket in HD wordt doorgegeven.

  Als ik abo neem op aanvullende pakketten (HBO of zo) duurt het veel langer voordat ik het op Panasonic kan zien. Een keertje ging het helemaal fout: na dagen werden smartcards niet geupdate. Toen heb ik kaarten eruit getrokken en in mijn Humax gedaan. Meteen waren ze geupdate en toen ik ze weer terug in Panasonic deed werkte alles perfect.

  Als je een gecertificeerde TV heb met CI+ module, ik zou proberen module uit Panasonic met die van TV wisselen en kijken wat er gaat gebeuren. Als het niet werkt, dan kan je wel naar Ziggo bellen. Maar wellicht ‘haalt’ module de nodige gegevens via tv op en vervolgens gaat met Panasonic ook werken. Probeer het en laat hier weten. Ik begin nu in paniek raken. Mijn Panasonic is geweldig!

  Ik ken ook mensen die met UPC CI+ module deze recorder zonder problemen gebruiken. Dus moet kunnen.

  • Sip
   11 februari, 2015 om 18:00

   Goed idee, dat omwisselen van CI+modules. Misschien is dat een oplossing bij problemen. Ik zal het binnenkort ondervinden.
   ik krijg momenteel al bij heg inschakelen wel steeds een E- melding “validating subscription”, die klik ik meteen weg en dan doet alles het gewoon. Maar het is ook nieuw. Verder heb ik vanaf dag één dat niet altijd de beide tuners tegelijk willen ontsleutelen. Soms start een timer opname en dan gaat de zender waar ik naar kijk gewoon op encrypted en dus op zwart. Encrypted opnemen en in de nacht automatisch ontsleutelen kan ook nooit. Verder is het een dijk van een apparaat. Ik gebruik mijn nieuwe LG smart ultraHD TV slechts als monitor!!! De tuner van de Panasonic is beter. Op Ebay Duitsland koop je een nieuwe opvolger van de BCT730 voor soms maar 399 Euro. Ik vind het dan een koopje voor zo’n veelkunner!

   • Olga2000
    11 februari, 2015 om 20:00

    Wellicht kan ik je een paar tips geven.
    Als ik Panasonic uit doe, staat die altijd op NPO1 en dus ook als die weer aan gaat. NPO1 wordt ongecodeerd doorgegeven en daarom word ik nooit met validatie geconfronteerd.
    Hoeveel CI+ modules heb je? Ik heb meteen twee ingezet. In 1,5 jaar heb ik één keer meegemaakt dat opname zodanig gecodeerd was dat ik zowat niks mee kon doen. Ik kon het bekijken, maar vervolgens alleen verwijderen. Dat gebeurde volgens mij toen ik opnames maakte van twee zenders die op dezelfde transponder zaten.

    Ja, beeld van Panasonic is geweldig! Ben helemaal mee eens. Echter, die neemt even tijd om op te starten (in mijn ervaring) en wij kijken tv meestal via Humax of CI+ module in tv. Vooral beeld van Humax vind ik helemaal top! Net zo goed als die van Panasonic. Op Humax neem ik dingen die wij op korte termijn bekijken en die ik niet wil bewaren. Panasonic gebruik ik voor opnames die ik op blu-ray wil bewaren of als ik meer dan 2 opnames tegelijk moet/wil maken.

    Verder uit stukje van Marc heb ik begrepen dat hij vooral problemen met smartcard heeft. Maar hij is niet de enige! Ik lees op verschillende forums dat mensen met gecertificeerde ontvangers ook dit probleem hebben! Het is dus niet Panasonic specifiek. Meestal na een tijdje komt het vanzelf goed. Soms helpt het om via MijnZiggo smartcards te heractiveren.

    Ik wacht dus gerust af. Ik heb nog steeds hoop dat het goed komt. Ik lees echt heel graag ieders ervaringen. Samen zulken wij wellicht uitvogelen hoe wij deze geweldige apparaat kunnen blijven gebruiken.

 12. Marc
  11 februari, 2015 om 22:22

  Hallo Sip en Olga. Het rare is dat een deel van de zenders wel gedecodeerd wordt, nl alle niet HD zenders (op een paar na). Ik heb 2 CI (geen CI+) modules in de recorder.
  Dat is nooit een probleem geweest en ik kan ze ook nu allebei om de beurt in mijn Panasonic plasma stoppen en beide kaarten doen het dan gewoon. Andersom, de CI+ uit de TV in mijn recorder geeft hetzelfde als 1 of beide CI kaarten, oftewel geen HD zenders.

  De software van de recorder en beide CI kaarten is up to date (je kunt de recorder ook naar een update van de kaart software laten zoeken).
  Ik zou er echt enorm van balen als de Panasonic weg zou moeten, de kwaliteit en het bedieningsgemak en de samenwerking met de TV zijn geweldig. Ik zou dan ook niets meer hebben aan de opnames op de 3TB USB harddisk die nog extra aan de recorder hangt.
  Hoop toch dat er nog een oplossing voor komt.

 13. Olga2000
  12 februari, 2015 om 8:03

  Hoi Marc,

  Tja, vervelend allemaal. Ben weer paniekerig. Welke HD zenders ben je dan wel/niet?? Ik denk eigenlijk dat Panasonic geen enkel HD zender decodeert. Ziggo geeft namelijk nu veel meer HD zenders door dan de bedoeling is. Later zullen zij die weer achter de codering stoppen. Echter, op Ziggo-gebruikers.nl lees ik toch best veel berichten dat mensen niet alle HD zenders met gecertificeerde apparatuur kunnen ontvangen. Dus heb je het over bv. RTL4 of Film1 of HBO? Ik heb ook meerdere malen gelezen dat na omzetting bv. TV doet het wel en (gecertificeerde) ontvanger (gedeeltelijk, sommige zenders) niet. Dus wellicht heb je met dezelfde probleem te maken. Daar (momenteel) valt weinig aan te doen. Schijnt dat Ziggo gaat nog verder met stabiliseren van netwerk en dat pas na 1 april moet het allemaal in orde zijn (fingers crossed).

  Ik weet dat techniek achter CI is toch redelijk anders dan CI+, maar ik weet daar niet genoeg van om met zekerheid zeggen dat daar de oorzaak ligt. Je stopt ook CI+ module in Panasonic en dan werkt het ook niet. Dus dat zou het niet zijn. Tevens kan ik mij vaag herinneren dat toen ik mij om de machine oriënteerde, las ik op Kieskeurig dat iemand uit België Panasonic terug heeft gestuurd omdat in België kreeg hij die niet aan de praat. Maar ik kan mij geen details herinneren. Het kan voor sommige mensen lastig zijn als zij niet bepaald technisch zijn. Wellicht lag het daaraan. Maar tegelijkertijd las ik ook op Kieskeurig dat iedereen in Nederland Panasonic wel aan de praat kreeg, zowel bij Ziggo als bij UPC.

  Ik zou nog even proberen fabrieksinstellingen terugzetten en de hele installatie opnieuw doen. Jaar geleden heb ik het twee keer achter elkaar gedaan. Toen ‘knoeide’ Ziggo ook op het netwerk. Maar ik kan nu niet echt herinneren wat toen de problemen waren. Opnames op HDD worden niet gewist, maar ik heb geen idee hoe het met USB HDD zal gaan. Bestaat kans dat die niet meer herkent wordt en dat je die opnieuw bekend moet maken, formatteren en dan dus alle opnames kwijt zal raken. Durf ik echt niet te zeggen.

  Succes! Hou ons op de hoogte. Alvast bedankt!

  • Marc
   12 februari, 2015 om 14:27

   Hoi Olga, het gekke is dat ALLE HD zenders niet worden gedecodeerd. Alle niet-HD zenders doen het gewoon! (op een enkele uitzondering na). Het hele ritje met fabrieksinstellingen en software update heb ik al gemaakt. Daarbij nog even een waarschuwing voor het volgende: ik had de zendercode voor de AB anders ingesteld omdat die anders steeds ook mijn (losse) Blu Ray speler van Panasonic bediende. Bij het terugzetten naar fabrieksinstelling krijgt de recorder weer zijn oude AB instelling maar de AB zelf staat dan nog op een afwijkende code! Duurde even voor ik dat weer had opgelost. Kijk daar dus mee uit als dat ook voor jou van toepassing is. verder moeten we maar wachten en hopen dat er nog iets ten goede verandert. Hartelijke groet, Marc

 14. Olga2000
  12 februari, 2015 om 15:05

  Hoi Marc… Je zegt geen enkele HD zenders worden gedecodeerd… Hoe zit het met NPO 1, 2 en 3?? Die worden in HD zonder codering doorgegeven. Hoe zit het met SD zenders die normaal gesproken achter de codering zitten? Syfy, ComedyCentralExtra, CartoonNetwork etc. tenminste zenders waar je abo op hebt? Wat ik bedoel, wordt er helemaal niks gedecodeerd of alleen HD zenders worden niet gedecodeerd.

  Ik neem aan dat toen je fabrieksinstellingen ging resetten, USB HDD bleef bewaard? Panasonic kon hem weer vinden?

  Trouwens, probeer fabrieksinstellingen en het zoeken van zenders zonder modules doen en pas daarna modules met kaarten erin doen. Maar ook andersom, dus fabrieksinstellingen herstellen en het zoeken van de zenders MET modules erin. Ik weet niet of je de beide manier hebt geprobeerd.

 15. Olga2000
  12 februari, 2015 om 15:25

  Nog een vraagje Marc, Heb je fabriefsinstellingen en het zoeken van zenders gedaan ook met CI+ module uit de TV erin? Ik heb nu een hele discussie op ziggo-gebruikers.nl Het zou best kunnen dat het toch module dat roet in het eten gooit (bij recorder), al gaat het goed bij TV. Maar omdat recorder is aan CI ‘gewend’, doet die het ook niet met CI+ module….

 16. Marc
  12 februari, 2015 om 15:32

  Hoi Olga, dat is het bizarre, alle HD zenders doen het niet! Dus ook niet de ongecodeerde NPO 1,2,3. Verder doen bijna alle niet-HD zenders in mijn pakket het wel (op een stuk of zes na, bv Arte, ik kan daar geen logica in ontdekken).
  Dat is ook waar Ziggo afhaakte, die kunnen dit gewoon niet verklaren. Het enige waar ze mee kwamen was dat het wel eens gebeurt bij een te lage signaalsterkte dat niet-HD er nog wel doorheen komt, maar HD niet. Maar ik heb het gecheckt en signaalsterkte en signaalconditie van de HD zenders zijn optimaal. Is het overigens iemand al eens gelukt om content van de HD te branden op een Blu Ray? Bij mij vertikt hij dat wegens beschermde inhoud, terwijl hij van veel opnames wel een eenmalige kopie zou moeten kunnen maken onder gelijktijdig wissen op de harde schijf.

  • Olga2000
   12 februari, 2015 om 17:44

   Ja, totaal geen problemen. Ik doe eerst blu-ray in lader. Recorder vraagt of ik wil formatteren. Ja, dat wil ik en dat doe ik ook. Vervolgens ga ik naar functies, kopiëren en dan kiezen wat ik wil kopiëren en dan gewoon beginnen. Meestal een blu-ray is in kwartier klaar. Ik heb al een heleboel gebrand.

 17. Marc
  12 februari, 2015 om 16:19

  Ter geruststelling, de USB HDD en de inhoud daarop wordt herkend, ook na terugzetten naar fabrieksinstelling.
  Ik zal vanavond wel alles nog een keer proberen met alleen de CI+ module uit de TV erin. De andere opties (met en zonder CI modules) had ik al geprobeerd. Ik laat even weten of dat wat oplevert.

 18. Marc
  13 februari, 2015 om 17:35

  Nou, alles nog een keer geprobeerd, geen resultaat. Met de CI+ module is het in die zin beter geworden dat ik bij HD kanalen nu wel beeld en geluid heb, maar het midden van het beeld wordt nog steeds gevuld met de inmiddels gehate mededeling. Met de gewone CI modules is die melding er ook, maar blijven beeld en geluid achterwege.
  Wat ik echt niet meer te begrijpen vond was dat mijn TV netjes alle kanalen weergaf (incl HD) terwijl de CI+ module eruit was omdat die tijdens het uitproberen in de HD recorder zat…ik geef het voorlopig even op geloof ik.

  • Olga2000
   13 februari, 2015 om 20:43

   Hoi Marc, tv geeft tijdelijk HD kanalen zonder module. Dat is tijdelijke maatregel van Ziggo.
   Ik begin steeds meer en meer te denken dat wellicht je recorder is stukgegaan? Niet alles, gedeeltelijk en dat het allemaal toevallig samen met wijzigingen van Ziggo viel. Of iets is aan de hand met je modules.

   Wat ik heb gelezen op ziggo gebruikers site, er is geen goede logische verklaring te bedenken. Er zijn nu meerdere coderingen op netwerk van Ziggo. Oude CI (CI+) modules konden in het verleden in de war raken als ze met meerdere coderingen geconfronteerd werden. Ik weet niet welke versie is je CI+ module is. Ook naar het schijn blokkeert Ziggo werking CI module. Hoe recentelijk deze ontwikkeling is, dat weet ik niet. Ik zou nog proberen van iemand CI+ 1.2 of 1.3 lenen, als je oudere module hebt.

   Ik weet ook niet hoe lang geleden en waar jij recorder hebt gekocht. Ik weet niet of je op garantie nog kan rekenen. Ik heb hier op mijn Mac ergens nog mailtje van iemand van Panasonic Nederland dat al wordt recorder niet in Nederland verkocht, als die binnen garantieperiode kapotgaat, zal die gerepareerd worden.

   Verder sterkte! Sip gaat maandag of dinsdag over. Ik hoop te lezen hoe het bij hem is gegaan. Mijn buurt gaat geloof ik over 10 dagen. Blijft spannend.

   • Sip
    13 februari, 2015 om 23:05

    Ik krijg ook al vanaf de aanschaf van de Panasonic geen hoogte van de versleuteling. Ik heb al eens een tijd gehad dat vrijwel niets naar een bluray geschreven mocht worden, of dat een programma binnen korte tijd bekeken moest worden. Later was dat weer over., Momenteel krijg ik bij aanzetten een E melding dat ie mijn card verifieeert. Voorheen nog nooit gezien. Als ik op OK druk verdwijnt het gewoon, als ik niets doe blijft die verificatiemelding eeuwig staan. Vanavond nam ik RTL5 op en keek tegelijk ook die zender. Bij overschakelen op NED 2 ging de boel op encrypted en “insert required CAM module” of woorden met die inhoud. Onzin want er zitten twee moderne CI+ Modules in met jonge kaarten. BBC 1 en 2 deden het echter wèl, totaal onlogisch. Het zal mij benieuwen ergens volgende week……
    Het zal mij benieuwen wag er volgende week gebeurt. De brief met exacte gegevens is er nog niet, ik kreeg candaag een raamposter met brief van Ziggo. Kosten nog moeite worden gespaard,…….eebs kijken of ze ook ons vlot willen helpen. Ik denk niet dat Mark’s BCT kapot is, er gaat niet de ontvangst van HD zenders ALLEEN kapot en dan toevallig net bij deze overgangsoperatie!!

 19. Marc
  13 februari, 2015 om 22:22

  Hoi Olga, jouw verhaal over het branden van Blu Ray discs zet me ook aan het denken. Dat is met deze recorder nooit mogelijk geweest. Ik kon wel een disc formatteren maar daarna weigerde hij te kopiëren, hetzij omdat het niet toegestaan zou zijn, hetzij omdat er geen geschikte disc in de recorder aanwezig was. Het apparaat is nu 13 maanden oud helaas dus geen garantie meer lijkt me. Ik zal er toch eens naar informeren. Of ik laat mijn CI modules testen bij Ziggo, want dat ze het in de tv wel deden zegt nu ook even niets, als het signaal tijdelijk ongecodeerd is. Laat ons weten hoe het jullie verder vergaat, als het bij jullie wel allemaal goed verloopt dan ligt het toch aan mijn apparatuur en dat is altijd wel op te lossen uiteindelijk. Nieuwe Pana, of andere modules.

  • Marc
   17 februari, 2015 om 16:46

   Inmiddels 1 lichtpuntje: ik kan nu ineens wel Blu Rays branden. Dus ik kan de content van de recorder en USB HD veilig stellen. Maakt me alleen nog minder bereid om deze geweldige machine te vervangen voor een UMax HD zonder brander. Het decoderen van HD zenders werkt helaas nog steeds niet. Overigens zag ik dat mijn TV bij het aanzetten heel even dezelfde foutmelding geeft (maar dan in het Nederlands) maar die verdwijnt binnen een seconde. Ik hoor graag hoe het jullie vergaat/is vergaan….
   Nog 1 vraagje, welk land hebben jullie gekozen bij de installatie van de recorder, Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland? Ik heb hem op Duitsland staan met Engelse menu’s.

 20. Sip
  17 februari, 2015 om 17:13

  Marc, morgen om 10.00 uur moet bij ons alles op zwart gaan. Dat zal bij mijn DMR BCT820 sowieso niet gebeuren, denk ik, want ik heb begin december de nieuwe frequentie en netwerk ID al moeten invoeren toen ik zo dom was zelf de zenders opnieuw te gaan zoeken. Dit zegt nog niet veel want het kan zijn dat er toch morgen verder in de techniek iets verandert.
  Het zal me toch verbazen als ik de HD zenders kwijt raak.
  Ook leuk,….ik had gisteren voor het eerst weer eens een van tijd verlopen opname!! Ik had History HD opgenomen snachts om 1 uur en mocht de opname 10 uur later niet meer bekijken. Er staat dan ook een ouderwetse wekker bij de opname. Heel apart en volkomen willekeurig, volgens mij.
  Fijn dat je eindeljjk blurays kunt branden, dat kwam dus door een foutje van jezelf. Je moet inderdaad eerst de bluray schijf formatteren, dat moest bij de oude dvd recorders ook al. Ovef 18 uur weet ik hoe de switcn hier afliep…!

 21. Olga2000
  18 februari, 2015 om 9:36

  Hoi Marc. Mooi dat je nu blu-Ray’s kan branden. Voorlopig raak je in iedere geval niks kwijt. Op mijn Pan heb ik Zwitserland ingesteld. Ik kan mij iets vaagjes herinneren dat iemand op internet (die ook een tijdje Pan had) raadde dat aan. Reden daarvoor weet ik niet meer.

  Er is volgens mij nog een ding dat je niet hebt geprobeerd, Marc: gewoon ouderwets stekker eruit trekken (dus volledig van electra afhalen), 10 minuutjes wachten en dan weer aanzetten, fabrieksinstellingen terugzetten en zo door…. Al verwacht ik eerlijk gezegd daar niet veel van. Ik heb toch sterke vermoedens dat iets met je modules aan de hand is.

  @Sip: nadat je nieuwe frequentie en netwerk id had ingevoerd moest je ook zenders opnieuw gaan zoeken. Dus niks doms! En vandaag om 10 uur gaat je Pan (en alle tv’s en eventuele andere ontvangers) op zwart! Normaalgesproken hoef je slechts zenders opnieuw te zoeken. Ik ben echt erg benieuwd of je meer zou moeten doen dan dat en of je je Pan op zelde wijze kan blijven gebruiken.

  Dat versleutelde opname met wekkertje erbij… Dat zit in signal. En Pan is geprogrammeerd om daarop te reageren. Aan mijn tv hangt een HDD en ik kan ook opnemen. Als ik niet hoef te bewaren, doe ik het soms. Een paar keer (bij SyFy) kon ik reclame niet doorspoelen! Maar dat waren enkelen keren. Volgens mij, experimenteren zij soms ermee, juist ’s nachts als zij denken niemand storen. Zij – kabelaar medewerkerS, contentaanbieders??

  Vergis je niet, door allerlei restricties met signal door te sturen kunnen ze Pan volkomen onbruikbaar maken. Wellicht alleen niet gecodeerde zenders ‘vrij’ zouden blijven. Maar dat is alleen NPO in HD.

  • Sip
   18 februari, 2015 om 12:15

   Helaas, het is bij mij ook meteen raak. Ik moest de zenders ook opnieuw ophalen en gelijk zijn alle HD zenders encrypted, nou ja, …..bizar genoeg geeft Foxlife HD wel beeld. Zit op kanaal 946. Vast een foutje want het beeld oogde niet HD. Alle HD zenders staan overigens vanaf kanaal 925. Dat stonden ze voorheen ook al wel, maar heel misschien ook wel gelijktijdig deels vanaf kanaal 1.
   ik weet dat niet meer. Let op: zelfs NPO 1 HD is versleuteld nu, dat is nog nooit geweest! !!! Alle zenders doen het, maar alles in HD is versleuteld “cam and smart card that are required are not inserted” ik vrees dat we nu een moeizame “strijd” met Ziggo krijgen. Het lijkt erop dat reeds bestaande UPC klanten dit probleem niet hebben?! Alle Ziggo klanten lijken mij voor de bijl te gaan met niet gecertificeerde Panasonic twin tuner bluray recorders. Misschien ook andere merken niet gecertificeerd spul…!
   Ik zal vanmiddag maar eens de moed verzamelen en met 1200 te bellen. Of ik bij zo’n laag echelon iets bereik…? Er zal echt veel hogerop in de hiërachie opdracht moeten worden gegeven iets ingewikkelds in de versleuteling wat te wijzigen. Dat is net zo makkelijk als vragen aan Dagobert Duck om je een briefje van 500 Euro te geven, vrees ik.

 22. Sip
  18 februari, 2015 om 12:38

  Ik heb ook al alle drie cards en cams gerouleerd, helpt niets. Ook de stroom van de Panasonic gehaald, gaf ook geen verandering.
  ik wil nu nog een keer hij “Initalize” beginnen vanmiddag. Dan kan ik ook kiezen voor Duitsland of Zwitserland. Ik denk echter dat de oplossing bij Ziggo ligt, wat wij ook doe, het zal niet helpen.

 23. Olga2000
  18 februari, 2015 om 14:43

  Ik ben echt kapot van. Over een week kan dus mijn Pan ook niet gebruiken. Meest vreemde zijn twee dingen: 1. Momenteel worden HD zenders onversleuteld doorgegeven. Dus de hele identificatie is overbodig. 2. Ik ken minstens twee UPC klanten (in Rotterdam en in Amsterdam) die Pan gewoon kunnen gebruiken.

  Sip, kan je aub een ding voor mij uitproberen. Haal beide modules uit Pan en ga dan pas fabrieksinstellingen terugzetten en zenders opnieuw zoeken.

 24. Sip
  18 februari, 2015 om 15:01

  Ik ga nu eerst naar Albert Heyn, daar staat een Ziggo hulpdienst voor de deur met 3 man die naar de mensen toe gaan.
  misschien kom ik daar iets verder mee. Heb al gebeld met 1200, meisje kon me niet helpen.
  Nog iets: Animal Planet HD en Fashion TV HD en MyZen HD doen het wel!! Maar een stuk of 15 SD zenders den het ook niet, bijv kanaal 11 = Fox of WDR,NDR, SAT1, ARTE, RAI UNO…..
  de descramble puinhoop is dus ook nog wat willekeurig hoor. Ik ga op de fiets snel naar de Ziggo mannen!

 25. Olga2000
  18 februari, 2015 om 15:26

  Met Panasonic Nederland bellen heeft geen zin!
  Ziggo medewerkers waren wel een stuk toegankelijker. Ik kreeg advies proberen via MijnZiggo smartkaarten te resetten.
  Jongens (mannen), willen jullie dat nog even proberen? Laat weten of het heeft gewerkt.

  • Sip
   18 februari, 2015 om 16:17

   Van het resetten van Smart Cards heb ik trouwens nog nooit gehoord. Op Mijn Ziggo staan er al lange tijd maar drie van de vijf die we in gebruik hebben, grappig genoeg. Komt omdat ze van maximaal drie uitgaan tegenwoordig, denk ik.

 26. Olga2000
  18 februari, 2015 om 15:38

  Nog een advies (al weet ik niet of die klopt) : zenders zoeken zonder CI+ module erin en pas als zenders gevonden zijn, module erin doen. Tevens, problemen die Sip beschrijft lees ik ook op ziggo gebruikers forum. Ook mensen met gecertificeerde ontvangers hebben soortgelijke problemen. Maar niet zo erg, sommige zenders ontbreken etc.

 27. Sip
  18 februari, 2015 om 16:14

  Ik was bij de Ziggo tent in het centrum. Brief met alle info over de problemen gegeven. Die jongens konden verder niet echt helpen. Ik kwam stom toevallig op de terugweg langs een Ziggo monteursbus. Bij die bus blijven wachten tot de monteur kwam. Hij was natuurlijk druk, maar misschien komt hij straks nog langs. Daar hoop ik maar op. Ik kan mij echtef voorstellen dat wij geen prioriteit zijn op zo’n dag. Ik wacht eerst nog even met alle andere suggesties opvolgen Olga. Als er geen monteur komt zal ik morgen de andere suggesties proberen, maar zoiets als terug naar fabrieksinstellingen wist de interne harde schijf, denk ik. De externe blijft wel buiten schot?! Het is me wat…!

 28. Olga2000
  18 februari, 2015 om 17:18

  Ik heb al een paar keer terug fabrieksinstellingen gezet. HDD blijft onvermoeid. Externe USB HDD volgens Marc ook geen probleem. Smartkaarten herstellen via MijnZiggo is heel snel en kan je zeker zonder problemen doen.

 29. Olga2000
  18 februari, 2015 om 17:30

  In MijnZiggo zie ik alle 5 smartkaarten van mij. Rechts heb je sectie met tekst:

 30. Olga2000
  18 februari, 2015 om 17:32

  Krijgt uw tv E16, E19 of E30 melding? …..

  Daaronder grijze knop Herstel. Daar moet je op klikken.

 31. Olga2000
  19 februari, 2015 om 9:29

  Nog een dingetje… lees nu op ziggo gebruikers site dat Sony tv’s hebben soortgelijke probleem: geen HD zenders, HD zenders wel geluid/geen beeld, ontbrekende zenders, verificatie problemen. Naar het schijnt Smit module 1.1 doet het niet, Neotion module geeft (soms) ook een probleem. Echter Quantis, vooral 1.3 module lijkt goed te werken. Een van mijn modules (zit nu in TV) is van Quantis 1.3. Als ik over kleine 2 weken over ben, dan kan ik het eventueel testen. Nu nog niet. Een van mijn modules die in Pan zit is ook van Quantis, alleen 1.2; De andere module weet ik niet meer. Tegelijkertijd kunnen deze modules prima in andere merken (TV) doen. Het is dus combinatie van Sony en bepaalde module. Lijkt wel een beetje op onze probleem (werkt niet in Pan, maar wel in TV).

  Ben benieuwd welke merk en versie module heeft Sip in zijn Pan.

 32. Sip
  19 februari, 2015 om 10:01

  Ik ben blij dat we niet uniek zijn. Misschien komt er dan nog ooit een verbetering. Ik heb helaas gisteren de monteur niet meer aan de deur gehad. Hij had dat ook niet echt beloofd, hij zou heg proberen,…. misschien komt er nog iemand. Ik heb wel emailcontact fezocht mrt Ziggo gisteravond. Afijn, ik heb het apparaat terug gezet op fabrieksinstellingen. Nu brandt weer dat irritante blauwe lichtje en is er geen klok als hij uitstaat. Gelijk ook in mijn Ziggo de vijf kaarten via de herstel button aangesproken. Conclusie: om de één of andere reden heb ik pakweg vier HD zenders nu wel: HistoryHD, ANIMAL PLANET HD had ik al, NATGEO WILD HD en Travel Channel HD. De willekeur is onzinnig want National Geographic HD en Discovery HD zijn niet te ontvangen. Eurosport 1HD doet het niet maar 2 HD wel…! Het gaat niet om E meldingen, er staat als melding dat de benodigde Cam en kaart niet geplaatst zijn!! Ik heb een Smit erin zitten van 2012 en een Quantis M12D van mei 2012 (staat erop). Er staat geen versie op. Uit mijn TV de nieuwe Quantis 1.3 interactive gehaald en in zijn eentje geplaatst, …helpt ook helemaal niets. Het lijkt op dit moment niet uit te maken welke CI+ ik erin steek. Nogmaals:NPO 1, 2 en 3 HD zijn niet versleuteld maar ontvang ik ook niet!
  Het blijft een ramp….

 33. Olga2000
  19 februari, 2015 om 11:03

  Sommige van HD zenders die je wel ontvangt zitten in Extra pakket. Dus je smartkaart en module toch gedeeltelijk werken. Hoe is je bekabeling? Er wordt ook geklaagd over blokkering ontvangt en ontbrekende zenders. Met betere kabels is vaak opgelost. UPC zenders zijn een stuk gevoeliger voor de storingen, vooral HD zenders (maar ook weer niet allemaal).

 34. Sip
  19 februari, 2015 om 11:15

  De melding die ik krijg zal niets met de bekabeling te maken hebben. Nulletjes en eentjes komen wel of niet binnen toch? Ook is mijn signaalsterkte uitstekend volgens de Panasonic de meeste zenders 100 en enkele 90. De kabel is een niet al te dikke van 7 meter en komt rechtstreeks uit het Ziggokastje aan de muur, dat is een recente versterker met meerdere uitgangen zo te zien. (Gewoon door Ziggo ongevraagd geleverd gekregen). ZIGGO EN WINKELS VERKOPEN IETS TE GRAAG KABELS RN STEKKERS…….! Mijn hdmi kabels zijn deels ook €2,59 en doen het net zo goed als een Panasonic HDMI kabel. Ik heb overigens aan de Panasonic een dure hdmi kabel hoor….

 35. Sip
  19 februari, 2015 om 17:44

  BIJZONDERE ONTDEKKING. :……..Al die zenders die ik niet kan bekijken zoals NPO, RTL en SBS (de HD varianten) laten zich wel goed opnemen! Als ik ze opneem en na een paar seconden de opname ga bekijken heb ik gewoon beeld. Conclusie: als het niet opgelost wordt kan ik altijd nog alles opnemen en eventueel dus met een paar seconden vertraging bekijken. Dit is omslagtig maar er zou mee te leven zijn. Ik kijk nu BBC 1 HD met 1 minuut vertraging. Als je op deze manier de helft van de tijd tv kijkt krijgt de harde schijf wel veel te doen misschien, hoewel……..nu kun je de uitzending ook al pauzeren of terugspoelen. Misschien neem je altijd op zonder het te beseffen. Marc, probeer dit ook eens. Lukt het niet moet je die andere dingen ook doen die ik gisteren deed.

 36. Olga2000
  20 februari, 2015 om 7:51

  Hoi Sip! Dank je voor je bericht. Dat is op zich goed nieuws: ten minste wat! Enigszins is dat technisch te verklaren. Doordat je zenders zoals HistoryHD en AnimalPlanetHD ontvangt is duidelijk dat smartkaart in de module haar werk doet, module dus ook: het ontcijferen van het signaal. Het gaat mis in communicatie tussen de module en de recorder. Er zit iets in dat signaal (en komt van Ziggo/UPC) waardoor recorder ‘denkt’ geen module in te hebben. Normaal gesproken heb je dat alleen als je inderdaad geen module in recorder zitten en dan heb je dus zwart beeld. Maar dat melding is van Panasonic! Die zit niet in signaal! Je neemt wel signaal op. Gelukkig blokkeert Panasonic niet de opnamemogelijkheid bij deze melding. Waarschijnlijk gaat die vanuit dat in dit geval kan je alleen zwart beeld opnemen.

  Dat je geen NPO zenders hebt, is een heel andere verhaal denk ik. Ik begon over de kabels omdat ik op ziggo gebruikers las dat het probleem speelt ook met andere ontvangers en er wordt heel veel geschreven over de slechte bekabeling. Ik probeer de hele tijd allen te helpen met allerlei suggesties. Het blijft lastig want ik kan alleen vanuit je schrijven uitgaan.

 37. Marc
  20 februari, 2015 om 17:01

  Hallo, dank voor de gouden tip over het wel kunnen opnemen, dat werkt ook bij mij!!!! Verder nog een kleine update. Ik had de stekker eruit methode al geprobeerd. Erger nog, ik heb voor (heel) veel geld toch nog maar 2 CI+ modules met smart cards erbij gekocht. De smartcards kan ik helaas niet activeren (max 3….) dus ik heb de oude smartcards (waar niets mis mee is) in de nieuwe modules gezet. Deze hebben netjes de handshake met de Pana gedaan. Het leek eerst wel aardig te gaan, sommige HD zenders deden het (inderdaad, FOX), sommige had ik na een paar seconden beeld/geluid, andere ook maar dan wel met de foutmelding ook nog in beeld.
  Na het op orde maken van de favorieten was het echter weer drama als vanouds…
  Geen HD zenders op FOX na, wel bijna alle niet-HD zenders. Ik heb ook al diverse keren het reset knopje op de Ziggo website geprobeerd, maar dit levert helaas geen verbetering op. Wel een “prettig” idee dat er meer mensen problemen hebben, ook met andere toestellen. Dan wordt het op een gegeven moment misschien een keer serieus genomen.

  Nog even over de kabels, wat ik altijd een beetje onzinverhaal vond: ik had een tijdje voor dit hele gedoe ineens dat ik op een paar zenders enorm veel storing had, zoveel dat het soms op zwart ging. Dat waren allemaal kanalen die qua frequentieband erg dicht bij elkaar lagen. Standaard Ziggo antwoord: het is de aansluit kabel, we sturen u een nieuw kabeltje op. Ik dacht ja ja dat zal wel. Maar het werkte dus wel. Het ging hier overigens om zenders die door de opgepikt storing echt nog maar een kwaliteit van 10% hadden, dus dit verhaal heeft m.i. niets te maken met onze huidige problemen.

  • Sip
   20 februari, 2015 om 17:14

   Marc, had jij nou met je nieuwe CI+ modules beeld op de pakweg 10 nederlandse zenders, ik heb het over alle 10 in HD nauurlijk?! Ik heb geen beeld op al die HD zenders tenzij ik ze opneem of even op pauze zet.
   Het maken van favorieten zou geen verandering moeten geven in de ontsleutelingsellende.
   Denk eraan dat de HD zenders na 925 zitten hè!
   Als je signaal onder de 50% is dan wordt het inderdaad zaak de bekabeling te checken. Ik heb echter 90 tot 100% .
   de HD zenders die het wek goed doen zitten waarschijnlijk in het TV Extra pakket, dat was een gele nuttife opmetking van Olga. De versleutelibg can get Extrapakkeg deugt dus wèl voor ons als ik het zo bekijk!

   • Sip
    20 februari, 2015 om 17:16

    Sorry voor de typefouten……, stomme tablet…..

   • Olga2000
    20 februari, 2015 om 19:27

    Jullie hebben mij weer aan het denken gezet. Die HD zenders (RTL4, SBS6 etc) die gaan binnenkort achter de incriptie. Maar FOX heeft alleen maar HD versie en die zit niet in ongecodeerd basispakket! Die wordt nu dus gecodeerd doorgegeven. En juist die doet het bij Marc wel! Het zou best kunnen dat als codering weer wordt geactiveerd, dat de hele boel doet het weer normaal.

    Marc, je kan inderdaad 4-de en 5-de kaart via klantenservice activeren. Ik heb ook 5 kaarten. Ik wert ook waar je goedkoper zou modules kunnen kopen. Nou ja…

    Verder… Blijkbaar weten jullie het nog niet, maar per 1 april verandert best veel bij Ziggo. Zekerheid heeft nog niemand, maar naar het schijn gaat Ziggo over op het huren van de apparatuur. Smartkaarten worden (wellicht) niet meer geactiveerd of kleinere aantal. Ziggo belooft dat bestaande apparaten en CI+ modules blijven werken (voorlopig), men verwacht echter dat ze uit de schappen verdwijnen. Dus een paar extra hebben is geen overbodige luxe, Marc.

 38. Marc
  20 februari, 2015 om 17:05

  Nog even een technische aanvulling: al mijn modules (de 3 CI+ en ook de 2 oude CI) zijn van Quantis.

 39. Sip
  20 februari, 2015 om 17:21

  Per telefoon kun je Smart kaart 4 en 5 ook activeren hoor. Zelf kun je on line er maar drie activeren. Die nieuwr kaarten moet je dan MISSCHIEN wel in he Panasonic stoppen voordat je ze laat activeren. Hun nummer dus opschrijven voordat je 1200 belt. Jammer als je die Cam modules onnodig kocht. Je kunt ze via Marktplaats wel weer kwijt…..

 40. Olga2000
  20 februari, 2015 om 19:41

  Nog een tip. Bij Pan kan je in een keer alle HD zenders in Favorieten selecteren. Dat doe je geloof ik met option button op ab.

  • Sip
   20 februari, 2015 om 20:26

   Ja, dat kan, maar ik heb bij mijn favorieten ook een stuk of 15 niet HD zenders zoals Discovery World. Ik heb nu 46 favorieten, voor woensdag had ik ef nog ern paaf meef bij gedaan.
   Fox HD doet het ook nieg normaal hoor, vraagt net als NPO of RTL en SBS om een CAM met Smart Card. FoxLife werkt wel vlekkeloos, die zal wel in het extra pakket zitten.
   Enig idee hoe ik de klok zichtbaar houd na uitzetten? Ik ben het vergeten…….
   En welke harde schijf heb je eventueel aan de Panasonic hangen?

 41. Marc
  20 februari, 2015 om 21:04

  De USB HD is een Western Digital My Book AV TV 2TB, die wordt door Panasonic aanbevolen. Ik geloof dat de vereisten zijn USB 3.0 en eigen voeding, en daar voldoet deze iig aan.
  De zichtbaarheid van de klok kun je volgens mij regelen bij Basic Settings:

  Unit’s Display
  Changes the brightness of the unit’s display.
  • If “Automatic” is selected, the display turns dark
  during play and disappears when the unit is in standby mode. While using this mode, the standby power consumption can be reduced.
  • When “Quick Start” is set to “Off” or “Timer Setting for Quick Start” (

  • Sip
   20 februari, 2015 om 21:21

   Klopt helemaal OTHERS>> ..SET UP>>..DISPLAY. die stond op AUTOMATIC sinds het resetten woensdag. Ik heb nu weer een klok.

   Goed te weten dag er een Western Digital externe HDD aan kan. Het moet blijkbaar een Harddisk zijn met eigen voeding. Zo’n mooie dunne Seagate portable zoals ik achter mijn TV( letterlijk) geplakt heb, herkent hij niet.
   Tragisch is dat al deze extra harde schijven onleesbaar zijn in combinatie met wat anders. Gaat de DMR BCT kapot dan heb je niets meer aan je opgeslagen materiaal. Dat geldt voor alle apparaten, ook de harde schijf achter mijn TV.
   Bedankt voorj e antwoorden Marc. Dat vanaf 1 april Ziggo ontvangers wil gaan verhuren zullen we voorlopig maar als een slechte grap zien….! Tenzij ze dit soort Bluray recorders gaan verhuren…..

 42. Marc
  20 februari, 2015 om 21:10

  en toen was er een stukje weggevallen… ’t lijkt Ziggo wel:

 43. Marc
  20 februari, 2015 om 21:13

  this function is fixed to “Automatic”. Dus niet op automatic zetten en quick start en timer for quick start moeten aan staan.

 44. Olga2000
  21 februari, 2015 om 9:50

  Ik heb maandjes of drie geleden een externe USB HDD voor Pan gekocht. Maar 1gb, wel heel klein en plat, usb3 en zonder voeding. God zijn dank, het gaat goed. Die is ook van Western Digital. Ik gebruik die als tijdelijke opslag, als interne HD bijna vol is. Niks daarop dat ik permanent wil bewaren. Zou ik van mening veranderen, dan kan opname terug naar interne HDD en zou ik schijf branden.

  Het huren van apparatuur is helaas geen grap. Er komt ook Horizon beschikbaar etc. Enige lichtpuntje is dat je voorlopig in Ziggo gebied mag je eigen apparatuur gebruiken. Veel mensen rennen nu al naar winkels om extra module te kopen. Ik heb nu 3 en laat bij deze. Quantis schijnt op dit moment beste te zijn. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor Humax: de enige ontvanger waarover ik niks over problemen na het overzetten lees.

  Wat betreft favorieten, ik selecteer eerst alle beschikbare HD zenders en daarna ga bv sportzenders verwijderen en SD zenders die ik wil toevoegen. Werkt best snel en fijn.

 45. Olga2000
  21 februari, 2015 om 10:18

  Bij mij staat display op automatic en ik kan die niet selecteren om veranderingen aan te brengen. Dat lijntje is wat lichter van kleur: uitgeremd. Enige idee hoe dat komt?

  • Sip
   21 februari, 2015 om 11:49

   Ik denk dat Marc daar gisteren 21.13 uur antwoord op gaf. De energiebesparende dingen moeten uitgeschakeld zijn. Ik vind de klok wel prettig. Kun je me vertellen welke Western Digital USB HDD je hebt? Er zijn er zeer veel vrees ik. Waar kocht je hem?

 46. Olga2000
  21 februari, 2015 om 12:27

  http://www.bol.com/nl/p/western-digital-my-passport-ultra-externe-harde-schijf-1-tb-wit/9200000028915325/

  Oh, OK, dus energiebesparend uit. Moet ik even kijken. Dat klokje heb ik dus nooit gehad.

 47. Sip
  21 februari, 2015 om 12:53

  HD opnemen doe ik trouwens met HG kwaliteit, voor zover ik weet is het beeld er niet minder om in vergrlijking met een DR opname! Aldus krijg je de HDD niet zo snel vol.
  Ik bekeek net op Ebay bij Saturn in Duitsland de DMR BCT940…….., ERG INTERESSANT.
  Drie tuners met maar 2 CAM modules, 4k upscaling en 2TB HDD…….Prijs 585 euri.

 48. Sip
  24 februari, 2015 om 14:00

  Van Ziggo nog niets gehoord op mijn mailtje over het niet herkennen van mijn beide CAM Modules (2 verschillende ook nog).
  Alleen veel SD zenders én de HD zenders van TV EXTRA gaan probleemloos. Alle andere zenders laten zich gelukkig wèl opnemen!
  Net en brief gehad dat 1 april nog een paar zenderveranderingen en kanaalveranderingen volgen.
  ik heb gisteren nog mijn zenders opnieuw opgezocht met het alternatueve netwerk ID voor regio Zwolle. De Nederlandse HD zenders staan nu gewoon op 1 t/m 12 en niet meer vanaf kanaal 925. De versleutelingsproblemen blijven onveranderd helaas

 49. Olga2000
  25 februari, 2015 om 8:19

  Hoi Sip. Heel zinvol is het niet, nu weer zenders zoeken. Na 1 april wellicht wel, maar dat is twijfelachtig. Probleem zit in signaal en die pas op 1 april gaat veranderen. Of het beter zal worden, moeten wij nog afwachten. Wat zenders in TV Extra betreft, per 1 april komen ze ook in TV Plus. Dus je kan je abo per 1 april downgraden. Betal je minder. Heb je nog steeds zelfde zenders. TV Extra zal naast alle zenders een soort MyPrime krijgen met ‘gratis’ films en series onDemand.

  Ik ga maandag over. Eerlijk gezegd, ben behoorlijk zenuwachtig wat Pan. betreft. Als ik kan opnemen, dan ben ik heeeeel erg blij want ik kijk bijna nooit tv op Pan. Ik zal laten weten hoe het bij mij is gegaan. Mijn plan is om beide modules eruit halen, zenders zonder modules zoeken. Modules met kaart in mijn tv ‘upgraden’ en dan als kaarten weer door netwerk worden erkent, stoppen modules met kaarten in Pan. Niet dat ik daar veel meer verwacht dan wat bij jullie afspeelt. Zoals ik al zei, probleem zit in signaal.

  • Marc
   01 maart, 2015 om 11:46

   Olga, sterkte maandag

 50. Marc
  01 maart, 2015 om 11:49

  Ik ga er van uit dat je in ieder geval de opnamemogelijkheid dan nog tot je beschikking hebt.
  Daarna maar eens zien wat er pet 1 april dan nog gaat veranderen.

 51. Olga2000
  02 maart, 2015 om 20:07

  Ja, bij mij is het ook raak. Ik ben jullie beide zeer dankbaar. Ik zou waarschijnlijk helemaal in paniek raken en wellicht niet eens tot ontdekking komen dat opnemen nog mogelijk is.

  Ik kan kijken alle betaalzenders: Film1, HBO, SyFy etc. Maar inderdaad NPO zenders, RTl4, FOX, NET5, allemaal grijze scherm met mededeling dat nodig module en smartkaart ontbreken.

  Verder ging ik geen firmware opnieuw instellen of zo. Het lijkt mij op dit moment overbodig. Jullie hebben heg al geprobeerd en ik zie niet waarom het bij mij ineens anders zou zijn. Of er iets in het signaal per 1 april verandert. Dat moeten wij nog zien.

 52. Olga2000
  04 maart, 2015 om 11:35

  Enkele observaties.
  1. Pan. ziet NPO1 niet als een versleutelde zender (in een overzicht), toch blijft de melding over ontbrekende module en kaart staan. Pan. ziet NPO 2 en 3 als versleutelde zenders, al dat is niet het geval.
  2. Opnames van RTL4 HD en fox hd zijn gelukt. Bij opnames ontbrak logootje dat de opname maar eenmalig naar blu-ray gekopieerd mag worden.
  3. De opnames van de zenders worden volgens mij onsleuteld en blijkbaar heeft Pan. daar zo veel tijd voor nodig dat direct kijken niet meer mogelijk is.
  Als je opname begint en je meteen in Direct Navigator gaat kijken, is miniatuur weergave eerst zwart. Als je begint met kijken en dan stopt, zie je dat miniatuur niet meer zwart is. Ook bij het beginnen van het kijken, eerste halve seconde beeld is zwart.

  Tevens speurtocht door allerlei forums heeft nog meer info geleverd:
  1. Ziggo heeft niet alleen uitzendfrequenties gewijzigd, maar ook uitzendtechniek is anders.
  2. Soortgelijke problemen hebben enkele mensen met gecertificeerde tv’s/ ontvanger. Het aantal is helaas zo klein dat ik betwijfel dat Ziggo iets aan het signaal gaat doen. Meestal krijgen mensen een andere ontvanger aangeboden. Getroffen merken: tv’s van Sony en Philips; HD ontvangers van Samsung, Cisco en sommige Oudere Humaxen. De beschrijvingen van de problemen zijn bijna 1 op 1 die van ons: verdwijnen/onmogelijk ontvangst van de zenders 1 t/m 11.

  • Sip
   05 maart, 2015 om 15:24

   Inderdaad nu maar hopen dat 1 april nog verandering brengt! We moeten Ziggo wel met zijn allen blijven lastig vallen om niet genegeerd te worden.
   Ik zit nu in Oostenrijk, maar bij terugkomst ga ik meteen bellen. Op mijn twee mails is niet eens gereageerd, dat vond ik wel raar.
   In ieder geval kunnen we onze Panasonics nog gebruiken, desnoods dus met 5 of 10 seconden vertraging. Ik denk dat ik als ik een film wil zien om 20.30 uur de opname start en na 7 minuten ga kijken, dan kan ik gelijk het eerste reclameblok er doorheen jassen…!
   Ik hoor het graag als jullie iets van Ziggo horen waar we wat aan hebben….

 53. Olga2000
  06 maart, 2015 om 8:13

  Goed nieuws (hopelijk)! Ik heb net op ziggo community gelezen dat ivm ontvangstproblemen met Philips en Sony tv’s (die op onze problemen lijken), gaat Ziggo signaal aanpassen. Dat wordt in etappes uitgerold. Ik weet niet wanneer Den Haag aan de beurt is (zoals gewoonlijk waarschijnlijk ergens aan het einde van de rit). Schema uit ziggo community bericht:

  Vandaag is de wijziging ook door gevoerd in Hilversum, dus vanaf nu zou het probleem zich niet meer voor mogen doen in de volgende regio’s:

  • Groningen
  • Zwolle
  • Emmen
  • Schoonbron
  • Hilversum
  • Alkmaar (Gaat verdeeld over Noord 09-03 en Zuid 16-03 over op het nieuwe Ziggo netwerk)
  • Capelle (Gaat morgen 06-03 over op het nieuwe Ziggo netwerk)

  De overige regio’s volgen begin volgende week.

  Vallen jullie onder bovenstaande regio’s, dan kunnen jullie even controleren of probleem opgelost is.

 54. Sip
  06 maart, 2015 om 9:15

  Dat klinkt heel goed! Ik zit “helaas” in Tirol tot de 15e, dus kan ik het zelf nog niet testen voor de regio Zwolle .
  Ik had eindelijk wel een reactie op mijn mail gisteren. Ik schoot er niet mee op want ik moest die technische vraag opnieuw indienen via een link die me bij UPC uit deed komen. Heb daar onze problemen opnieuw aangekaart. Misschien was het dus nieg meer nodig…! Het zal mij benieuwen. Als alles weer werkt koop ik model BCT940 in het najaar. Ik kan de upscaling wel gebruiken en de triple tuner geeft misschien minder problemen als je 2 zenders tegelijk asnspreekt. Ook heb je gelijk 2TB en als je dan in HG of HX opneemt kom je niet gauw te kort aan opslagruimte.

 55. Marc
  06 maart, 2015 om 13:19

  Goed nieuws! Ik kijk volgenden week of er in mijn regio (Utrecht) iets verandert.
  @Sip: vandaar de 2TB USB schijf die bij mij aan de Pana hangt.

 56. Marc
  11 maart, 2015 om 10:38

  Hmmmm. Er was eergisteren wel iets aan de hand. Alle niet HD zenders gingen nu ineens op zwart. Vervolgens zag ik dat de CI+ module opnieuw ging handshaken. Hierna was een deel van de niet HD zenders weer te bekijken, maar een groot deel niet. Bij deze zenders is nu geen foutmelding in beeld maar na een paar seconden normaal beeld/geluid gaat de boel op zwart. HD zenders blijven “gewoon” de foutmelding geven. De opnamemogelijkheid bestaat gelukkig nog wel (HD en niet HD).

  • Sip
   16 maart, 2015 om 13:59

   In regio Zwolle is voor ons niets verbeterd hoor.

   Ik ben net terug van wintersport en constateer nu ook nog af en toe haperingen in het geluid en Eurosport ging even over op engelstalig, ook kwam ik bij Eurosport Roemeense teletekst pagina’s tegen, maaf mischien zijn die er altijd wrl ergens boven pagina 660..?
   VERDER ZIJN DE AL BEKENDE ONTVANGSTPROBLEMEN NIET VERANDERD.
   nu hopen op 1 april..?
   Ik zou nog gebeld worden doof UPC of Ziggo vandaag over mijn klachtenemails. Ik wacht maar af..

 57. Sip
  24 maart, 2015 om 13:15

  INEENS DOEN VANDAAG (ZOVER IK EVEN CHECK) ALLE ZENDERS HET, BEHALVE NPO 1, 2 &3. In ruil daarvoor haperde het beeld regelmatig, maar dit kan nog komen doordat men ermee bezig was.
  Nu maar hopen dat het nieg nog weer verandert vandaag of op 1 april.

 58. Olga2000
  24 maart, 2015 om 17:22

  Ik ben rond half vier thuis gekomen en ging meteen kijken. Bij mij in Den Haag ook alle zenders te ontvangen zijn behalve NPO 1, 2 en 3 HD. SD zenders in ongecodeerd basispakket waren al te ontvangen. Er zijn geen haperingen in beeld.

  Dat is een wijziging waar ik zat op te wachten. Ik verwacht eigenlijk geen veranderingen meer per 1 april. Ja, er komen zenders bij en gaan zenders af, maar dat heeft niks met codering te maken. Ik was al een beetje bang voor dat voor NPO zenders niks zal wijzigen. Op een of andere manier wil Pan. versleuteling op HD zenders hebben. Bizar!
  De opnames van gisteren zijn nog zonder icoontje dat opname maar eenmalig gecopierd mag worden.

 59. Marc
  27 maart, 2015 om 9:55

  Hier lijkt het in eerste instantie ook zo dat alle HD zenders m.u.v. NPO 1, 2 en 3 HD nu ook gewoon te zien zijn. Echter, na korte of iets langere tijd (is geen peil op te trekken) gaat het scherm alsnog op zwart….opnamemogelijkheid is er nog steeds gelukkig, inderdaad zonder eenmalige kopie icoontje.

  • Sip
   27 maart, 2015 om 19:32

   Marc,
   Bij mij gaat de Panasonic niet op zwart. Mijn via de Panasonic doorgeluste UHD TV gaat trouwens wel soms op zwart na het aanzetten. Kan dan helemaal geen signaal vinden. Dat gebeurde ook al wel voor februari. Gelukkig is de tv voor mij gewoon alleen de monitor. De tuner van de DMR BCT is veel sneller en de programmagids ook handzamer.
   Ik had nog wel eens tot vorige week dat de dmr bct geen twee programma’s tegelijk wilde ontsleutelen. Dat was irritant. Nu lijkt dat probleem opgelost te zijn. Dat éenmalig kopie icoontje heb ik zelden gezien in 1,5 jaar. Wel eens een poos een wekker bij de opname ….., dan moesg je het snel bekijken anders mocht het niet meer. Ik heb nu alleen het NPO probleem.
   Als dit zo blijft ga ik in het najaar voor de triple tuner BCT 940. Die kost in Duitsland via Ebay 560 Euri nu. De 4K upscaling lijkt mij mooi. (Of zou mijn LG UB550 tv die upscaling nu al zelf doen???)

 60. Sip
  08 april, 2015 om 23:21

  Per 1 april zijn er geen veranderingen in de ontvangst. Dus: NPO 1, 2 en 3 doen het niet in HD. Heb nu gewoon de SD versie genomen in mijn Favorietenlijst. Aldus heb ik alle zenders die ik wil hebben. Heb wel weer alles opnieuw geladen via de set up om SBS9 en History HD ook goed op hun plek te krijgen. Aldus ben ik helemaal bij met mijn zenderlijst. (SBS9 op 19)

 61. Olga2000
  09 april, 2015 om 8:43

  Hier in Den Haag is zelfde: geen beeld op NPO 1, 2 en 3 HD. Toch kon ik afgelopen zaterdag Mr. Selfridge opnemen. Ik hoefde geen zenders opnieuw te zoeken. Toen ik thuis kwam (op 1april, dag van de wijzigingen) bleken SyFy en ComedyCentral Extra al op nieuwe plekken te staan en prima te ontvangen zijn. Ik denk dat de situatie voorlopig zo blijft. Ik verwacht niet dat Ziggo op korte termijn nog iets aan netwerk gaat doen. Er komen andere wijzigingen: huurmodel met Horizon, op termijn geen smartkaarten… Maar wij zien het wel als het zo ver is.

 62. Olga2000
  22 juli, 2015 om 17:24

  Sip, Marc, werken jullie Panasonics nog goed? Dus dat alleen Ned 1,2 en 3 HD via Timeshift? Ik lees net op Ziggo community dat bij iemand 820 model het niet meer doet. Dus, CI+modules en kaarten worden niet meer herkend. Bij mij gaat het gelukkig nog goed. Maar ik schrok behoorlijk van. Ik zou zeer op prijs stellen als jullie iets laten horen.

 63. Sip
  22 juli, 2015 om 17:38

  Dat was ik dus! Ik heb ook bij de Ziggo community het gemeld. Er zijn nog geen reacties helaas. Bij mij is alles op zwart gegaan zomaar midden in hdt kjjken naaf BBC 1. Een paar minuten later volgde nog de melding ” new channels found”. Ik heb de kanalen laten updaten en de ID 5555 ook maar eens geprobeerd. Maakt allemaal niets uit. Ik heb nu dus allee nog een soepie SD zenders. Zo erg als dit was heg nog niet. Ik ben dus goed ziek ervan….
  Het verbaasd me dat je niet hetzelfde hebt. Wát hd ben ze gedaan en wàár….? Als ik met 1200 bel weten ze nergens van natuurlijk……

 64. Olga2000
  22 juli, 2015 om 18:25

  Weet je zeker dat je CI+ modules correct werken? Heb je dat met bv tv toestel gecontroleerd?

  Ziggo heeft op zich nu geen reden om met signaal te knoeien. Probeer fabrieksinstellingen terugzetten, eventueel met een andere land instellingen (ik heb Zwitserland), alle zenders zonder modules opnieuw zoeken, dan pas modules met smartkaarten erin doen. Smartkaarten zou ik via mijnZiggo resetten. Het kan aantal uutprtjes duren voordat reset bij Pan aankomt.

  Er blijft mogelijkheid dat Panasonic zelf stuk is gegaan. Ik heb ergens gelezen dat SD en HD kanalen door verschillende onderdelen verwerkt worden. Of een gedeelte dat sertificering controleert… Kortom wellicht ligt het aan Pan en niet aan Ziggo.

  Ik zou anders ook niet weten. Dat ik het nu nog niet heb, betekent niet dat ik het morgen niet plotseling zou kunnen krijgen. Het blijft ongecertificeerde apparaat.

 65. Olga2000
  22 juli, 2015 om 18:41

  Trouwens, id 5555 hoort bij frequentie 47400. Alternatieve frequenties waren voor bepaalde merken en modellen. Als je andere frequentie bij id 5555 gebruikt, zal het niet werken.

  • Sip
   23 juli, 2015 om 20:57

   De frequentie heb ik gewoon op 474.00 maar ik gebruik sinds de UPC fusie een alternafief netwerk. Zwolle: 43204. Dit is om de zendervolgorde goed te houden!
   Het is absoluut geen probleem met mijn 3 verschillende CAM Modules en Smart cards. ER MOET IETS DOOR ZIGGO VERKLOOT ZIJN, mogelijk alleen in de regio Zwolle. Er zal vast wel eens een server of zo vervangen worden.
   Er waren ook twee Duitsers die hun email niet naar mjj konden versturen, dat vind ik ook heel verdacht, dat lukt ze normaal altijd. Helaas helpt een telefoontje met 1200 meestal niets, ik heb zojuist ook nog maar een contactformulier ingevuld.
   Ga morgen nog de stroom geheel van de Panasonic halen en terug te gaan naar de fabrieksinstellingen, ik geef xat 1% kans vsn slagen hoor!!

 66. Olga2000
  24 juli, 2015 om 6:39

  Nog even checken. Ned 1, 2 en 3 HD kan je ook niet meer opnemen/ via timeshift bekijken?

 67. Sip
  24 juli, 2015 om 12:58

  Nee, alles was 100% naar de bliksem, alleen SD zenders had ik nog. Im heb echter nu weer beeld. Ik heb de stroom eraf gehad en de beiden CAM modules eruitgehaald. Toen weer stroom erop. Frabrieksinstellingen hersteld en alle zenders laten opzoeken.
  Daarna had ik NPO 1 weer in time shift. Dat was al een goed teken. Toen de modulers er weer in, en ja alles doet het zo te zien weer. Allen NPO dus in time shift. Dat was al het enige probleempje vanaf februari.
  nu moet kk weef mijn kl

 68. Sip
  24 juli, 2015 om 13:04

  Nee, alles was 100% naar de bliksem, alleen SD zenders had ik nog. Ik heb echter nu weer beeld. Ik heb de stroom eraf gehad en de beiden CAM modules eruitgehaald. Toen weer stroom erop. Frabrieksinstellingen hersteld en alle zenders laten opzoeken
  Daarna had ik NPO 1 weer in time shift. Dat was al een goed teken. Toen de modules er weer in, en ja alles doet het zo te zien weer. Allen NPO dus in time shift. Dat was al het enige probleempje vanaf februari.
  nu moet ik weer al mijn instellingen herstellen. Bijv de klok terug als hij uitstaat en mijn 55 FAVORIETEN,,,,,,
  Maar dat heb ik er graag voor over. Nu maaf weer wachten ol het volgende incident..
  bedankt voor je input. Complete reset heeft dus geholpen.

 69. Olga2000
  24 juli, 2015 om 17:46

  Kijk, het was een knikje in de kabel. Ik heb een paar keer zoiets gehad met mijn gecertificeerde (!) tv. Die moest ook van de stroom en alles opnieuw installeren. Daarom vroeg ik naar NPO zenders in HD want die deden bij mij toen ook niet.

  Ik ben zo blij voor je! Hopelijk blijft het verder zonder problemen werken. Al kan ik niet veel doen, ik weet uit ervaring dat het fijn is om gevoel te hebben dat je er niet alleen voor staat.

 70. Reinier
  28 juli, 2015 om 15:52

  Geachte mede eigenaren van de Panasonic blu ray recorder.
  Ik zit hier in Amsterdam met mijn recorder,UPC,(voorheen)nu Ziggo uiteraard.
  Bij mij loopt de recorder behoorlijk goed moet ik zeggen.
  Af en toe ook de problemen met opstarten dat er geen cam module in zou zitten,maar na uit en aanzetten alles weer OK.
  Alleen met opgenomen programma’s heel af en toe, zo 1x per uur , dat er een lichte hapering is in het beeld.
  Heb wel inmiddels een update van Panasonic binnengehaald en de cam module ook een nieuwe update gegeven.
  Let wel dat deze recorders alleen gecertificeerd zijn voor Duitsland,Oostenrijk en Zwitserland.
  Op dit moment is er ook eentje met 3 tuners op de markt ( Panasonic DMR-BCT940EG) voor zo 600 euro bij de bekende winkel in Duitsland.
  Wat betreft een HD aansluiten op het apparaat,je kunt alleen opnamen wegzetten die op de interne HD zijn opgenomen.
  Na het verplaatsen van de interne naar de externe HD worden de originele opnamen eraf gegooid.
  Wil je van de externe HD iets wegschrijven op DVD/Blu Ray, moet je wederom de opname terugzetten naar de interne HD,wel omslachtig.
  Indien de recorder ooit defect zal raken,kun je de exerne HD met opnamen niet meer gebruiken op een andere gekochte
  recorder van Panasonic,(volgens mij)
  Elke HD krijgt een specifieke code toegewezen op het apparaat,dus kun je een externe HD niet meer gebruiken op een nieuwe Panasonic.
  Je kunt hem (weer)wel leeg gebruiken,maar dan zal het nieuwe apparaat de HD formatteren voor nieuwe opnamen.
  Overigens kun je maar zo 8 HD schijven toewijzen aan de recorder,dus kun je beter grote schijven gebruiken indien je veel aan het opnemen bent.
  Het is een mooi apparaat,maar blijft wel een vreemde eend in de bijt.
  Heb ook de Horizonbox met 6 tuners,(op 4 kun je opnemen)maar daar kun je uiteraard alleen maar op opnemen,niets anders.
  Je zou de opnamen wel (analoog) kunnen wegzetten naar de recorder,mits een scart in.

 71. Paulien
  14 december, 2015 om 9:34

  Hallo mensen
  Ik heb nog geen blu ray recorder gekocht, maar heb wel een probleem met mijn dvd recorder van Pioneer de 530h. Ook met de pas op de kop getikte dvr 560h (met wel hdmi). Deze werkte altijd prima, maar sinds er een nieuwe tv is van Sony met hdmi, kan ik oude opnames nog wel afkijken, maar niet meer opnieuw opnemen. Ik krijg dan alleen nog geluid, geen beeld. Dit geldt ook voor de dvr met hdmi aansluiting.
  De coax gaat van de muur naar de cisco mediabox van ziggo.
  Er gaat dan een hdmi kabel van de mediabox naar de tv.
  Vervolgens wordt de dvr verbonden met de tv via hdmi of scart. Beide combinaties geven geen beeld bij nieuwe opnames, alleen geluid. Wat doe ik verkeerd?

  Ik hoop dat iemand een tip kan geven.

 72. Olga2000
  14 december, 2015 om 12:08

  Je beschrijft je probleem niet erg helder. Maar als ik het goed begrijp, staan er op je Pioneer recorders (twee verschillende versies) oude en nieuwe opnames. Met dezelfde verbinding kan je oude opnames op je nieuwe Sony tv bekijken en de nieuwe niet (op beide recorders).

  Hoe neem je op? Je Pioneer (beide) heeft een analoge tuner. Analoog zou je nog steeds zonder problemen moeten kunnen opnemen. Als je via Cisco op Pioneer (welke dan ook) wil opnemen (als er scart van Cisco naar Pioneer gaat), zal het niet meer werken. Eigenlijk werkt het al jaar of twee niet meer. Ziggo heeft bij Cisco opnamemogelijkheid geblokkeerd. Dat alles heeft niks met nieuwe tv van Sony te maken. Als de Pioneer-Sony verbinding het probleem was, zou je oude opnames ook niet kunnen bekijken. Ga anders naar Ziggo-gebruikers.nl. Daar zitten meer mensen met dvd recorders, die wellicht meer kunnen vertellen.

 73. Paulien
  15 december, 2015 om 0:15

  Hallo Olga2000, ik zal het nog wat duidelijker het probleem omschrijven. Op mijn oude Loewe tv met beeldbuis had ik een Cisco mediabox en Pioneer dvd-recorder via scart aangesloten. De coax ging vanaf de WCD naar de Cisco mediabox, vervolgens met een splitter coax naar dvd-recorder en daarna coax vanuit dvd-recorder naar tv. Zo kon ik nog analoge tv zenders kijken als ik wat via het digitale zenderpakket opnam op de dvd-recorder. De Cisco box via scart verbonden met dvd-recorder zodat ik het digitale zenderpakket kon opnemen en vervolgens scart naar de tv. Geen enkel probleem om de digitale zenders analoog op te nemen op de Pioneer.

  Nu heb ik sinds 2 dagen een smart tv van Sony. Ik heb de apparataten als volgt aangesloten. Coax van WCD naar Cisco mediabox. HDMI van Cisco naar tv. Scart van Cisco naar Pioneer. Scart van Pioneer naar tv. De coax tussen Cisco en Pioneer en tv hoeft van mij niet meer omdat ik de analoge zenders niet meer hoef te kijken of op te nemen. Het vreemde is nu dat als ik via de scart AV1 aansluiting op de tv wil kijken naar de opnames die ik op de Pioneer recorder heb opgenomen deze te zien zijn. De zender die op de Cisco box staat hoor ik wel maar zie ik niet. Als ik dit kanaal nu opneem op de Pioneer hoor ik ook allleen geluid maar zie geen beeld. Ik heb ook een 2e hands Pioneer kunnen kopen die ook HDMI heeft. Ook op deze manier aangesloten alleen gaat er dan ipv een scart naar de tv een HDMI naar de tv. Ook in dit geval alleen geluid en geen beeld.

  Ik heb geen idee meer hoe ik dit probleem kan oplossen. Ik woon in een voormalig UPC gebied.
  Hopelijk heb jij of iemand anders die dit leest een oplossing.

 74. Olga2000
  15 december, 2015 om 7:48

  Hoi, zo zou ik ook aansluiten. Ik zie daar geen fouten. Heb je een andere scart kabel geprobeerd? Tevens zou ik naar instellingen van de uitgangen van Cisco en scart ingang (AV1) van Pioneer kijkwn. Probleem is de verbinding tussen Cisco en Pioneer. Ik heb Cisco. Ik gebruik het al zeker 2 jaar niet. Die is door Humax vervangen onder andere omdat op mijn oude Panasonic kon ik niks meer opnemen via scart. Ik kreeg melding dat opname niet mogelijk is ivm beveiligde uitzending. Maar deze beveiliging zit niet op ongecodeerd basispakket. Dus als je direct (op tv) van Cisco digitale zenders kan bekijken (via hdmi), dan zou je ook via scart moeten kunnen opnemen, ook in voormalig UPC gebied. Wat wel waarschijnlijker is, dat op het moment dat je HDMI ging gebruiken, beeld instellingen zijn automatisch versprongen zijn. Je moet in de handleiding van de beide apparaten (Cisco en Pioneer) even kijken welke instellingen je hebt. Op mijn oude Panasonic kon ik AV1 ingang op RGB instellen, maar er waren ook een aantal andere mogelijkheden. Bij Cisco moet je dat ook even nagaan. Ik weet zeker dat ik ooit op Cisco ook uitgang instellingen voor Scart had gewijzigd. Maar nu weet ik niet meer hoe en wat.

  • Paulien
   19 december, 2015 om 13:07

   Kan je met de Blu ray recorder van Panasonic ook zonder CI kaartje/module de fta zenders van Ziggo ontvangen? Dus coax in de Panasonic en via hdmi verbinden met de tv. Dan zou je in principe de 3 nl zenders in hd kunnen opnemen.
   Als het goed is werkt de humax ook zo in oud upc gebied als ik de div artikelen op internet lees.

 75. Paulien
  15 december, 2015 om 21:31

  Ik heb nog even wat anders geprobeert, de hdmi kabel tussen mediabox Cisco en tv eruit gehaald en toe had ik opeens wel beeld via mijn oude Pioneer recorder. Natuurlijk wel SD kwaliteit. Opnemen lukt ook op deze manier. Wel erg omslachtig en begrijp niet waarom dit op deze manier wel lukt. Dit nog eens proberen op de andere Pioneer recorder met hdmi aansluiting.
  Kan je nog eens laten weten of je Panasonic BluRay nog steeds goed werkt en kan opnemen. Zou dit voor mij een oplossing kunnen zijn. Kan mijn kaartje uit de Cisco mediabox ook in een Panasonic BluRay recorder. Helaas hebben wij hier in voormalig UPC gebied nooit CI kaarten kunnen kopen, alleen in bruikleen via de mediabox.
  Ik lees ook veel over Humax recorders. Kan ik deze ook gebruiken ipv de Cisco. Dus een Humax kopen die eigen bezit is. Als mijn Cisco kapot gaat ben ik ook al mij opnames kwijt. Een recorder in HD waliteit waar ik mee zou kunnen branden heeft mijn voorkeur maar of dat ook hier werkt……..

  • Olga2000
   01 februari, 2016 om 10:12

   Hoi, sorry voor late antwoord. Je kaartje uit Cisco moet eerst in CI+ module. Die kan je inderdaad bij voormalig UPC huren. Zonder CI+ module kan er geen kaartje in. Je zal wel ongecodeerde basispakket ontvangen. Op Humax zal je ook maar basispakket ontvangen. Kaartje uit je Cisco in Humax doen heeft geen zin omdat die gebruik van andere codering maakt. Zou je iemands kaartje uit voormalig Ziggo gebied kunnen bemachtigen, dan zou je op Humax ook bv RTL4 HD kunnen ontvangen. Maar Ziggo is niet blij als mensen uit UPC gebied Ziggo kaartjes gebruiken.

 76. Dirk
  01 februari, 2016 om 9:20

  Ik woon in Belgie en zou deze recorder willen aanschaffen. Zijn er mensen in Belgie die dit toestel hebben?

  • Olga2000
   01 februari, 2016 om 10:20

   Ik las een paar jaar geleden dat iemand uit België Panasonic niet aan de praat kreeg en heeft teruggestuurd. Je moet wel een beetje technisch zijn, denk ik, wil je deze niet gecertificeerde ontvanger goed kunnen gebruiken. Kijk hoe je de volgende vragen kan beantwoorden, dan kom je vanzelf achter:

   1. Biedt je kabel provider een ongecodeerd basispakket? Die zal je op Panasonic hoe dan ook ontvangen.
   2. Kan je kopen/huren CI+ module om gecodeerde zenders te ontvangen (je kabel provider voorziet je van smartkaart)? Dan kan je hoogst waarschijnlijk ook gecodeerde zenders op je Panasonic ontvangen.

   In het geval dat je een ontvanger(mediabox) zonder smartkaart van je kabel provider in huur hebt of met een kaart die aan die ontvanger gekoppeld is, zonder ongecodeerd basispakket heb je niks aan Panasonic.

 77. Dirk
  01 februari, 2016 om 11:17

  Via telenet België kan je die module kopen.
  De dure prijs houdt mij tegen het toestel te kopen. Bij Conrad kan je het wel terugsturen als het niet voldoet.

 78. Dirk
  03 februari, 2016 om 6:39

  Nog ervaringen met dit toestel?

 79. Dirk
  17 februari, 2016 om 8:50

  Ik heb het toestel dan toch gekocht. Kan er iemand mij zeggen waar ik een Nederlandse handleiding vind?

 80. Olga2000
  17 februari, 2016 om 12:58

  Nederlandse zal je niet vinden. Nooit vertaald omdat toestel niet voor Nederlandstalige markt bedoeld is. Google je type + manual.

 81. Dirk
  22 februari, 2016 om 8:47

  Heb het toestel in ’t weekend geïnstalleerd en met de CI module kan ik de zenders in HD kwaliteit ontvangen en ook opgenomen. T heeft wel eventjes geduurd eer ik het toestel goed kon gebruiken.

 82. Paulien
  24 februari, 2016 om 16:07

  Ik heb de BluRay recorder nu ook 2 maanden in bezit en werkt geweldig goed. Met 1 CI+ module kan ik vaak 2 zenders tegelijk opnemen behalve wanneer de 2 zenders in het extra betaalpakket zitten, dan maar 1 zender. Maar dat komt gelukkig niet zo vaak voor. Ben er alleen nog niet achter hoe de favourieten nu precies werken.

  • Olga2000
   25 februari, 2016 om 13:18

   Druk op button Menu op ab. Dan ga naar Setup, dan naar DVB Tuning en dan naar Favourites Edit. Als goed is, krijg je twee lijstjes te zien. In Linkere staan alle beschikbare zenders en rechtere heet Favourites1. Je gaat op de zender die je in Favourites wil hebben (in linkere lijstje) staan, en druk op OK op je ab. Zender komt in rechtere lijstje terecht. Zo kan je favorietes aanmaken. Om je wijzigingen te bewaren moet je eerst op RETURN button drukken en vervolgens op OK.

   Met gekleurde buttons op ab kan je selecties maken (bv door blauw button te klikken kan je alle HD zenders kiezen of alleen niet gecodeerde zenders).

   Mooiste is dat je zenders in favorieten op gewenste nummer in de lijst kan zetten. Dat doe je door te selecteren een zender in rechtere lijstje, dan druk je op de groene button op je ab, dan ga je met pijltjes boven-beneden op ab naar gewenste positie in de lijst en dan druk je nog een keer op de groene button.

   Om een zender uit favorieten te verwijderen, ga je in rechtere (favorieten) lijstje te staan en druk op OK op ab.

   Succes!

   • Paulien
    09 juli, 2016 om 11:21

    Ik heb div favourieten gemaakt, alleen hoe roep ik deze dan weer op via de afstandbediening.

   • Paulien
    09 juli, 2016 om 11:47

    Heb het gevonden 🙂

 83. Dirk
  25 februari, 2016 om 11:54

  Heb het toestel nu ook draadloos verbonden met het internet. Kan wel maar 1 dag op voorhand opnemen via Guide. Waarom kan dit niet langer?

  • Olga2000
   25 februari, 2016 om 13:19

   Guide wordt meegestuurd met de uitzendingen door je DTV provider. Die van mij is 3 dagen lang vooruit.

  • Paulien
   09 juli, 2016 om 11:22

   Die van mij ook maar 1 dag vooruit.

   • Reinier
    13 juli, 2016 om 13:30

    Hallo Paulien,
    Zag toevallig je bericht staan over het opnemen van 2 gecodeerde kanalen
    tegelijkertijd.
    Volgens jou zou dat niet kunnen, maar dat kan wel.
    Stel je neemt 2 betaalzenders tegelijkertijd op,dan wordt na opname 1 van de opnames vrij gegegeven.
    De andere opname blijft gecodeerd( geel sleuteltje) achter, maar wordt later automatisch omgezet naar het formaat waarop ie is ingesteld.
    Probeer het maar eens.
    De opname met het sleuteltje is wel benaderbaar voor afkijken, maar met beperkingen,niet skippen,spoelen,etc.
    Na hercodering is de opname helemaal vrijgegeven voor bewerking,knippen,plakken,etc..
    Gr Reinier

 84. Dirk
  26 februari, 2016 om 14:17

  Normaal bij Telenet 14 dagen. Is met 2 dagen wel moeilijk om opnames te plannen.

 85. Dirk
  11 maart, 2016 om 14:32

  Kent er misschien iemand een link voor een engelse handleiding voor de DMR-BCT850EG?

 86. Dirk
  17 april, 2016 om 13:22

  Wanneer ik een externe harde schijf aansluit en wil kijken naar een film waar de ondertiteling opstaat,kan ik deze niet afspelen. Weet iemand hoe dit komt?

  • Olga2000
   09 juli, 2016 om 13:43

   Kan je film helemaal niet afspelen of zie je afspelen ondertiteling niet? Zijn dat ondertiteld die in de film ‘ingebakken’ zijn of losse srt bestand? Die moet exact dezelfde naam hebben als film bestand. Op ab heb je knop voor ondertitels.

   • Dirk
    15 december, 2016 om 9:44

    Ik kan film afspelen maar geen ondertitels

 87. Paulien
  13 juli, 2016 om 14:17

  Hallo Reinier,

  Klopt wat je zegt, kan toch 2 opnames tegelijkertijd opnemen van de niet vrije kanalen. Helaas worden ze dan beide gecrypt. Om ze te kunnen bewerken moet ik ze daarna beiden decrypten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.