Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert RBX-500 iLunar Dock Music System voor smartphone of tablet

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2012, 18:20 CategorieLuidsprekers

Onkyo stort zich tegenwoordig, net als vele andere audio-fabrikanten, op het produceren van geavanceerde docks voor smartphones en tablets. Deze week introduceert de fabrikant het RBX-500 iLunar Dock Music System. Dit systeem kan gebruikt worden voor het ‘docken’ van een iPhone of iPod maar kan muziek weergeven vanaf elke smartphone of tablet.

Het dock systeem is uitgerust met een speciale 3D sound technologie die de gebruiker in het midden van de muziek moet plaatsen, ongeacht waar je jezelf in de kamer bevindt. De iLunare beschikt over zes full-range drivers die boven een ‘down-firing’ subwoofer geplaatst zijn. In plaats van twee kanalen te gebruiken om één sweet spot te creëren heeft Onkyo een chip van het Zwisterse Sonic Emotion gebruikt om de audio in alle richtingen uit te sturen. Hierdoor moet je overal in de ruimte het stereo effect kunnen waarnemen.

Gebruikers kunnen hun iPhone of iPod in het dock plaatsen, maar mocht je niet over een van deze apparaten beschikken kun je ook muziek nar het dock streamen middels Bluetooth. Een geplaatste iPhone of iPod wordt automatisch opgeladen en daarbij wordt muziek in digitale vorm naar het dock gestuurd waardoor de geluidskwaliteit behouden blijft. Andere apparaten kunnen op de USB poort aangesloten worden voor digitale geluidsoverdracht en voor het opladen.

Het Onkyo RBX-500 iLunar Dock Music System moet in het vierde kwartaal van dit jaar te koop zijn. Een adviesprijs is nog niet bekend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.