Loewe lanceert nieuwe Individual TV serie

31 augustus 2012 2 Minuten 7 Reacties
Loewe-IFA-2012

Volgens Loewe biedt geen enkel Home Entertainment systeem biedt meer individuele creatieve vrijheid dan de nieuwe Individual TV. Kleuren, materialen, oppervlakken, beeldschermformaten, geluidsopties, opstellingsvarianten, multimedia en netwerkverbindingen: de nieuwe Loewe Individual biedt meer dan een miljoen mogelijkheden om de TV naar eigen wens in te richten.

Nieuw bedieningsconcept

De Loewe Individual beschikt over een nieuw bedieningsconcept, Loewe Assist Media, dat het besturen van het toestel en zijn toepassingen interactief moet maken. Televisie programma’s, internet content, foto’s, video’s en apps zijn hiermee snel toegankelijk. Ook hier zijn mogelijkheden in het verder individualiseren: alle content kan als favoriet op het home screen worden geplaatst. Dat kunnen de favoriete zenders zijn of opnames op de hardeschijf recorder DR+, internetpagina’s, apps uit het MediaNet portaal of bestanden uit je persoonlijke netwerk. In de omgekeerde richting is alle content even snel op te roepen door de toepassing te openen. Via de iPad applicatie Loewe Assist Media App is de elektronische programmagids (EPG) optioneel beschikbaar.

Toekomstgerichte technologie

De Loewe Individual serie komt in 40, 46 en 55 inch formaten. Allen werken met Full HD-LCD technologie met LED Backlight en 400Hz beeldperformance. Daarnaast kan 3D materiaal worden weergeven middels de actieve 3D techniek met actieve 3D brillen. De Individual is volgens de fabrikant klaar voor de toekomst dankzij de geïntegreerde Dual-Triple-tuner in combinatie met de CI+ interface voor de HDTV ontvangst van gecodeerde zenders.

Geïntegreerde harddisk recorder

De in de TV geïntegreerde hardeschijf recorder DR+ met 750 GB harddisk kan, als de content aanbieder dit toestaat, behalve 2D ook 3D content opnemen en deze opnames via WLAN, LAN of Powerline verder streamen naar andere Loewe televisies. Ook het pauzeren van live TV in meerdere ruimtes is hierdoor mogelijk. Daarbij beschikt de Individual over HbbTV ondersteuning.

Geluidskwaliteit

De Loewe Individual beschikt ook over een nieuw geluidsconcept: de optioneel monteerbare Individual stereospeaker biedt met zijn acht luidsprekers een muziekvermogen van 2×40 Watt. De speaker heeft een verbeterde bass-performance, verwerkt in een slank design. De geïntegreerde meerkanaals decoder en AV voorversterker moeten van de nieuwe Individual het zenuwcentrum van het home cinema systeem maken.

Individueel design

De Loewe Individual beschikt over een zeer slanke behuizing (Slim Frame Design) en door getinte filterglasscherm moet het contrast hoger liggen en is zwart ook echt zwart. Ook de achterzijde is fraai vormgegeven zodat de Individual ook vrij in de ruimte kan worden geplaatst. Individuele kleuren en materialen plaatsen bijzondere accenten in het design, niet alleen in het inlegwerk aan de zijkanten maar ook in de Floor- en Table-Stand. Indien gewenst kan iedere kleurnuance van het RAL-spectrum worden toegepast. De Loewe Flat-TV’s zelf worden in de kleuren Wit Hoogglans, Aluminium Zwart en Aluminium Titaan geleverd.

Reacties (7)