Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google TV officieel gelanceerd in Nederland met de Sony NSZ-GS7

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2012, 14:42 CategorieSmart tv's

We hebben het al maanden over het Google TV platform maar tot voor kort was het in Nederland niet mogelijk het platform te gebruiken aangezien er nog geen producten gelanceerd waren die er gebruik van maken. Dat is inmiddels verleden tijd aangezien Sony haar eerste Google TV product, de NSZ-GS7 netwerkspeler, vandaag officieel in Nederland gelanceerd heeft.

Google TV is eigenlijk eenzelfde soort Smart TV platform als fabrikanten zelf gebruiken op producten als Blu-ray spelers en TV’s. Het enige verschil is dat Google TV niet aan één fabrikant gebonden is en gebruik maakt van het Android platform.In de Google Play Store kan met voor Google TV geoptimaliseerde applicaties downloaden, al is het aanbod dat interessant is voor de Nederlandse gebruiker momenteel nog beperkt. Voor Nederlanders zijn interessante apps als RTL XL en BNN 3 beschikbaar. Populaire video on demand applicaties ontbreken nog maar worden wel in de komende maanden verwacht.

De NSZ-GS7 netwerkspeler / mediaspeler is op zichzelf natuurlijk ook al een hub voor alle content die je thuis digitaal opgeslagen hebt. Zo kun je eenvoudig middels DLNA content vanaf een PC of tablet naar de speler streamen of kun je een draagbare mediaspeler of harddisk middels USB aansluiten. Het Google TV platform kan tijdens het TV kijken gebruikt worden aangezien het apparaat tussen de digitale decoder van je TV provider en de TV gezet kan worden.

Naast Google TV levert Sony ook een uitgeklede versie van haar eigen Sony Entertainment Network mee. Hiermee krijg je toegang tot onder meer de muziek streamingdienst Music Unlimited.

Meer informatie en alle specificaties vind je in het artikel over de Sony NSZ-GS7 mediaspeler.

Sony NSZ-GS7 kopen

De NSZ-GS7 netwerkmediaspeler met Google TV kan op de website van Sony besteld worden voor een prijs van 200 euro.

Naast de netwerkmediaspeler brengt Sony ook een Blu-ray-speler met Google TV (NSZ-GP9) eerst in de Verenigde Staten en daarna in Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland op de markt. Deze is beschikbaar vanaf oktober 2012 en kost 300 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.