Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TV kijken op TV verliest aan populariteit

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2012, 15:57 CategorieOnderzoeken

De TV mag dan nog steeds het belangrijkste apparaat in de huiskamer zijn maar TV kijken doen we er steeds minder op. Uit een onderzoek van NPD DisplaySearch blijkt dat consumenten steeds vaker kiezen voor een smartphone, tablet of laptop voor het bekijken van TV series, programma’s en films. De voorkeur voor een bepaald apparaat verschilt wel per land.

Uit het onderzoek, gehouden in veertien landen, blijkt dat men in China, Rusland en Turkije de voorkeur geeft aan de smartphone. Consumenten in de VS, de UK en Duitsland kijken vooral TV op een tablet of laptop. Op zich geen verrassende conclusie aangezien de VS en Europa voorop lopen wat tablets betreft en de afzet in deze gebieden ook het grootst is. Overigens betekent dit niet dat de TV zal verdwijnen. Consumenten kijken bepaalde content nog steeds graag op een TV door het grote scherm, de hoge resolutie en de mogelijkheid met meerdere personen samen te kijken.

Content aanbieders spelen ook steeds meer in op het gebruik van de smartphone en tablet. Zo zijn er al diverse applicaties te downloaden waarmee je on demand materiaal kunt kijken. Ook proberen omroepen bepaalde programma’s te koppelen aan het gebruik van een tablet of smartphone middels tweede scherm toepassingen. Zo kun je bijvoorbeeld op je tablet live statistieken zien van een voetbalwedstrijd die je op TV kijkt.

Bron: Emerce

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.