Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert nieuwe compacte en draagbare draadloze luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2012, 17:45 CategorieLuidsprekers

Sony lanceert vandaag een drietal nieuwe luidsprekers die het mogelijk maken om overal muziek te luisteren, ongeacht de muziekbron. Daarbij moet de speciale directionele geluidstechnologie (360 graden) van de SA-NS310, SA-NS410 en SA-NS510 luidsprekers volgens de fabrikant zorgen zorgt hoogwaardig, krachtig en ruimtelijk geluid.

Muziek van geluidsbronnen in het Wifi netwerk zoals smartphone, tablet, laptop of pc is te streamen naar een draadloze luidspreker in de keuken, de slaapkamer of elke andere ruimte. De luidsprekers van Sony beschikken daarnaast over AirPlay, zodat ook de iTunes-afspeellijsten op iPhone, iPod Touch of iPad zijn te streamen. Een abonnement op de streaming muziekservice Music Unlimited, onderdeel van het Sony Entertainment Network, biedt toegang tot vijftien miljoen muzieknummers en duizenden internetradiozenders wereldwijd.

Muziek is op een aantal manieren te beheren. Bijvoorbeeld door een gratis ‘Network Audio Remote’ app van Sony te downloaden op een Android smartphone of tablet. Hierdoor is ook muziek te beluisteren die op niet Apple-apparatuur staat, zoals internetradiozenders en favoriete muziek van Music Unlimited. Via AirPlay is muziek op iPhone, iPod of iPad te beheren.

De draadloze luidsprekers van Sony zijn compact en wegen bijna niets zodat ze makkelijk zijn mee te nemen. De SA-NS510 beschikt over een oplaadbare batterij waarmee tot vijf uur lang muziek is af te spelen. De SA-NS310 en de SA-NS410 hebben een stopcontact nodig. Een draadloze luidspreker opstellen of activeren is eenvoudig via de gratis smartphone of tablet ‘NS Setup’-app van Sony. Of via de meegeleverde setup-software wanneer een pc of notebook binnen het Wifi netwerk gebruikt wordt. Via de ‘party mode’ zijn meerdere draadloze luidsprekers in de woning te synchroniseren, zodat in verschillende kamers tegelijkertijd dezelfde muziek te horen is.

Ondanks de compacte vorm leveren de draadloze luidsprekers van Sony volgens de fabrikant zelf topprestaties. De woofer met volledig bereik waarover de SA-NS310 beschikt, moet een helder, kamervullend geluid produceren dat in alle richtingen weerklinkt. De SA-NS410 en SA-NS510 gaan nog een stapje verder: beide luidsprekers omvatten vier tweeters aan de buitenkant en een ingebouwde woofer.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de SA-NS510 is 350 euro en is beschikbaar vanaf juli.
De adviesprijs van de SA-NS410 is 250 euro en is beschikbaar vanaf juli.
De adviesprijs van de SA-NS310 is 150 euro en is beschikbaar vanaf augustus.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.