Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung komt met Smart TV’s voorzien van DTS audio

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2012, 15:44 CategorieLcd en led tv's

Goede audiokwaliteit en flatscreen TV’s gaan vaak niet samen. Veel van de zeer slanke LCD TV’s van Samsung, Panasonic, LG en Sony bieden een matige audiokwaliteit omdat er simpelweg te weinig ruimte is in de behuizing om fatsoenlijke speakers te integreren. Samsung gaat nu een samenwerking met audio-expert DTS aan om de geluidsweergave van flatscreen TV’s te verbeteren.

Het Amerikaanse DTS kennen we natuurlijk vooral van de bioscoop, het logo op een Blu-ray film en de DTS functie van de meeste receivers. DTS heeft nu aangekondigd samen te gaan werken met Samsung om high-end TV’s op de markt te brengen die voorzien zijn van een beter geluid.De technologie die DTS hiervoor gaat gebruiken heeft de naam Neo2:5 meegekregen en moet consumenten emotioneel meer betrekken bij de content die op (Smart) TV’s verschijnt. De technologie maakt het mogelijk om stereo audiosignalen in 5.1 surround sound om te zetten.

De nieuwe TV’s verschijnen dit of volgend jaar in de 7000 en 8000 Smart TV series en het gaat om zowel plasma als LCD modellen. Wellicht krijgen we tijdens de IFA 2012 beurs begin september een eerste preview van de Samsung DTS Smart TV’s.

Bron: Persbericht

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  21 juli, 2012 om 16:46

  Tja, als je dan toch een high end tv koopt heb je meestal al een receiver of een home cinema set waar een tv nooit aan kan tippen met platte boxen. Lijkt me eerder dat er vraag komt naar high end tv zonder boxen.

  • Martijn Chel
   21 juli, 2012 om 17:41

   Helemaal mee eens. Ik heb liever een TV zonder boxen en een goed home cinema systeem.

 2. Willy Roets
  22 juli, 2012 om 18:36

  Wanneer verschijnen er toestellen met THX-media director ?
  Ik denk hier op de eerste plaats aan A/V-receivers.

  • Martijn Chel
   24 juli, 2012 om 1:09

   Nog niks van meegekregen helaas. Zou mooi zijn als de volgende generatie producten het krijgt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.