Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert micro hifisystemen met netwerkfuncties en AirPlay

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2012, 16:29 CategorieHome cinema sets

Pioneer lanceert twee nieuwe micro hifisystemen die zijn voorzien van diverse netwerkfuncties, AirPlay streaming voor Apple apparaten, een iPod/iPhone dock en een USB-ingang voor de iPad. Daarnaast beschikken beide toestellen, de X-HM81 en X-HM71, over DLNA ondersteuning en toegang tot internet radiostations.

Middels AirPlay kun je eenvoudig de muziekbibliotheek op je iPhone, iPod, iPad of Mac streamen naar de hifisystemen. Mocht je een Android apparaat hebben of willen streamen vanaf een Windows computer dan kan dit via de DLNA ondersteuning. Daarnaast zijn deze hifisystemen uitgerust met een RDS-tuner met veertig voorkeuzestations. Bovendien heb je via vTuner toegang tot duizenden internetradiostations over de hele wereld.

De compacte hifisystemen zijn bovenaan uitgerust met een discreet dock voor een iPhone of iPod waarmee eenvoudig muziek afgespeeld kan worden vanaf deze apparaten en waarmee ze tegelijkertijd opgeladen worden. Ook wanneer je de iPad aansluit op de USB ingang wordt deze opgeladen. De X-HM81 en X HM71 beschikken ook over een composiet video-uitgang waarmee je via een iPhone of iPod filmpjes kunt afspelen op een groot scherm. Zowel via de USB ingang vooraan als via de ingebouwde CD speler kun je mp3 of wma bestanden afspelen.

Een klasse D-versterker van 2 x 50 watt vormt het kloppende hart van de X-HM81 en X-HM71, die ondanks zijn compacte body volgens Pioneer garant staat voor een krachtig en rijk geluid. Naast de hoofdunit krijg je twee tweewegs bassreflex luidsprekers. De X-HM81 is het topmodel en is stevig gebouwd op een gelaagd frame dat trillingen elimineert. De glanzend zwarte boekenplank luidsprekers beschikken over een woofer van 120 mm en een soft dome tweeter van 25 mm. De X-HM71 krijgt zwarte luidsprekers met houtmotief aan zijn zijde. Hierin vind je een glasvezel woofer van 120 mm en een soft dome tweeter van 20 mm. De X-HM81 is onder het modelnummer XC-HM81 ook verkrijgbaar zonder luidsprekers.

Voor diegenen die diepere bass willen is de subwoofer voorversterkeruitgang en de basversterkingsfunctie ‘P-BASS’ toegevoegd. Om de klank optimaal te kunnen afstemmen op het genre, beschikken deze hifisystemen over zes voorinstellingen: Flat/Game/Classic/Pops/Vocal/Jazz. Tot slot zijn ze uitgerust met een handige timer/slaapfunctie.

Met de nieuwe Pioneer ControlApp kun je de microsysteem bedienen met je iPhone of iPod touch. Dankzij deze app kun je het systeem in- en uitschakelen, de geluidsinstellingen aanpassen, de input kiezen, internetradio en DLNA gestreamde content bedienen, en radiostations uit het geheugen selecteren. De Pioneer ControlApp is gratis verkrijgbaar voor de iPhone, iPad en iPod touch in de App Store. Voor Android gebruikers is een aparte app beschikbaar.

Prijs en beschikbaarheid

De X-HM71 is voor een adviesprijs van 449 euro te koop vanaf augustus 2012, gevolgd door de X-HM81 voor 599 euro in september en de XC HM81 voor 499 euro in oktober.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.