Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert CR-N755 Network CD Hifi Mini receiver met Spotify

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2012, 16:31 CategorieHome cinema sets

Onkyo blijft bijna elke week nieuwe producten lanceren, deze keer is het de beurt aan een nieuwe mini hifi receiver. De CR-N755 is volgens Onkyo de eerste in zijn soort die de mogelijkheid biedt om de Spotify muziek streaming dienst te gebruiken. Daarnaast biedt de mini hifi set toegang tot honderden internet radiostations en je eigen digitale muziekbibliotheken.

De CR-N755 is met name ontwikkeld als ideaal middelpunt van je thuisnetwerk waar je al je muziek op kunt afspelen. Niet alleen de mogelijkheden om via verschillende diensten muziek te streamen zijn interessant, ook kun je het apparaat eenvoudig bedienen middels Onkyo’s remote apps voor de iPhone/iPod en Android apparaten. Vanaf je smartphone of tablet kun je vervolgens ook eenvoudig muziek streamen naar de hifi set. Heb je al je muziek op je PC of NAS staan dan kun je via DLNA toegang krijgen tot de bibliotheek en je muziek laten streamen.

Verder beschikt de CR-N755 over een CD speler, een AM/FM tuner, een USB poort voor het aansluiten van een iPhone, iPod of USB stick en een meegeleverde afstandsbediening. Met de optionele UBT-1 aptX Bluetooth adapter kun je muziek vanaf elk apparaat dat over Bluetooth beschikt streamen naar de set in CD kwaliteit. Aan de achterzijde van het systeem bevinden zich nog 96 kHz/24-bit optische en coaxiale ingangen en binnenin bevindt zich een 192 kHz/24-bit DAC voor hoge resolutie audio.

Onkyo geeft aan dat de CR-N755 beschikt over dezelfde circuits als de high-end AV receivers en versterkers en daarom wordt ook een hoogwaardige kwaliteit gegarandeerd. Middels Onkyo’s WRAT technologie worden binnenkomende signalen versterkt zonder verlies van kwaliteit en met vermindering van ruis. De VLSC technologie zorgt ervoor dat alle digitale ruis nagenoeg compleet verwijderd wordt. Onkyo’s Phase-Matching Bass Boost systeem moet daarbij zorgen voor een stabiele en diepe bass terwijl de middentonen helder en duidelijk blijven.

Voor diegenen die een compleet systeem willen hebben is er de mogelijkheid de D-055 boekenplank luidsprekers met N-OMF (Onkyo Micro Fibre) cones aan te schaffen. Volgens Onkyo beschikken deze luidsprekers over de perfecte balans tussen stijfheid en gevoeligheid om een accurate weergave te bieden.

De Onkyo CR-N755 mini hifi receiver zal in september op de markt verschijnen in een witte en een zilveren kleuren. De adviesprijs bedraagt 399 euro. De Onkyo CS-N755 is het complete systeem met speakers en krijgt een adviesprijs van 549 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.