Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo breidt muziek streaming opties voor 2012 AV receivers uit

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2012, 16:35 CategorieReceivers

Het streamen van muziek wordt steeds belangrijker, iets dat we terugzien bij het merendeel van de dit jaar gelanceerde AV receivers. Onkyo is een van de fabrikanten die op dit gebied voorop loopt. De fabrikant heeft vandaag aangekondigd de streaming mogelijkheden voor de 2012 AV receivers uit te breiden middels verbeterde applicaties en een aptX USB Bluetooth adapter.

De vernieuwde Onkyo Remote 2 App voor de iPod en iPhone maakt het mogelijk om muziek die op je apparaat staat direct naar de Onkyo AV receivers te sreamen via je thuisnetwerk. De Onkyo Remote App voor Android voegt ondersteuning voor de Kindle Fire tablet toe zodat je ook hiermee direct muziek kunt streamen. Daarbij bieden beide applicaties nu ondersteuning voor lossless audioformaten, de mogelijkheid om remote zone functies te bedienen en ondersteuning voor muziekweergave in deze zones.

Naast de vernieuwde applicaties lanceert Onkyo de nieuwe UBT-1 Bluetooth USB Adapter. Hiermee is het mogelijk om muziek direct vanaf met Bluetooth uitgeruste apparaten naar de receiver te sturen. Volgens de fabrikant behoudt de muziek zijn optimale kwaliteit door het gebruik van de aptX codec. De Bluetooth adapter kan op de USB aansluiting aan de voorzijde van de 2012 receivers aangesloten worden. Wanneer de adapter een Bluetooth apparaat vindt en gekoppeld is kun je simpelweg op ‘play’ drukken om de muziek af te geven.

De nieuwe applicaties zijn vanaf 24 juli beschikbaar in de Apple App Store en de Google Play Store. De Onkyo UBT-1 Bluetooth Adapter is per direct beschikbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.