Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Multi player games op Samsung Smart TV’s

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2012, 13:06 CategorieNieuws

Voor alle smartphone en tablet gebruikers die een Samsung Smart TV hebben is de app Samsung Remote een ideale oplossing voor het universele probleem van de verdwenen afstandsbediening. Het ene moment ben je aan het zappen, je kijkt iets langer dan tien minuten naar een programma en het volgende moment kun je de afstandsbediening niet meer vinden.

Op een of andere vreemde manier raken mensen hun smartphone of tablet simpelweg niet kwijt. Alsof ze een ingebouwde radar inschakelen op het moment van mogelijke vermissing. De route leidt vaak naar de linker binnenzak, maar hoe dan ook ligt de smartphone altijd binnen handbereik. De medewerkers van Samsung hadden blijkbaar dezelfde ervaringen, dus verzonnen ze app Samsung Remote. Geen ergernissen meer, de televisie kan vanaf nu altijd bediend worden door je telefoon.

Als extraatje hebben ze naast de functie van afstandsbediening ook een game-console in de app verwerkt. De installatie is eenvoduig (zowel je smartphone/tablet als je TV dienen uiteraard op hetzelfde wifi netwerk te zitten) en vervolgens kun je meteen aan de slag. Er zijn inmiddels applicaties voor Samsung Smart TV’s beschikbaar, die al miljoenen keren zijn gedownload. Populaire apps zijn YouTube, Google Maps, Vimeo en Accuweather.

Er kunnen ook multi player games worden gespeeld op de Smart TV’s, en ook hier kan je tablet of smartphone een mooie rol spelen. Een van de populairste spellen is het pokerspel Texas Hold’em. Dankzij de app kun je nu met je vrienden voor de TV een leuk potje poker spelen, mits zij ook een smartphone bij zich hebben. Je eigen kaarten zijn te zien op je telefoon en de pokertafel is te zien op de televisie. Na afloop kun je met de app via de televisie op Facebook vertellen dat je de mooiste blufs in huis had.

De vraag blijft waarom de smartphone nooit langer dan een paar seconden vermist is, en waarom afstandsbedieningen op de meest vreemde plaatsen opdagen. De dagen van de afstandsbediening lijken geteld.

  • Delen:

Gerelateerde berichten