Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert nieuwe SR6007 AV receiver

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2012, 13:58 CategorieReceivers

Marantz introduceert vandaag een opvolger voor de SR6006 AV receiver. Volgens de fabrikant wordt het succes van de vorig jaar gelanceerde reeks voorgezet in de vorm van de SR6007. Deze 7.2-kanaals AV receiver is uitgerust met diverse netwerkfuncties en een hoogwaardige audioweergave die samen de receiver tot middelpunt van het thuisnetwerk moeten maken.

Het befaamde ronde display van Marantz en het metalen frontpaneel geven deze nieuwkomer een uiterlijk dat sterk overeenkomt met dat van zijn grote broers. De gelijkenis gaat echter verder. Zo maakt de SR6007 gebruik van dezelfde DLNA ondersteuning voor audiostreaming, Android integratie, internetradio en AirPlay vanaf iTunes of iDevices. Het systeem is bovendien uitgerust met Audyssey DSX-technologie voor een ruimtelijke weergave, een iPod compatibele digitale USB ingang en een Phono MM-ingang voor de vinylfan.

Om gebruikers te verzekeren van optimale audiokwaliteit bij gecomprimeerde bestanden op de iPod via USB, maakt de SR6007 gebruik van M-DAX2 – Marantz Dynamic Expander versie 2. Deze toevoeging optimaliseert de audiokwaliteit van mp3 bestanden van cd’s of de optionele Bluetoothreceiver RX101. De SR6007 is ook behoorlijk krachtig met een vermogen van 7x 110 Watt rms bij 8 ohm. Deze elementen in combinatie met de Audyssey Dynamic Volume Control techniek, een techniek die de ergerlijke volumeverschillen tussen tv-programma’s en reclameblokken ondervangt, moeten zorgen voor een hoogwaardige home cinema ervaring.

De SR6007 is voorzien van zes HDMI ingangen met 3D ondersteuning, 4K video ondersteuning en ARC (Audio Return Channel) ondersteuning. Daarnaast is er nog de HDMI ingang aan de voorkant, en zijn er twee uitgangen aan de achterkant die gelijktijdige uitvoer naar een TV en projector mogelijk maken. Voor video met een lagere resolutie is 4K videoupscaling mogelijk. Verdere optimalisatie en kalibratie kunnen vlot en eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van Audyssey MultEQ XT, de Setup Assistant en grafische gebruikersinterface (GUI) met video-overlay.

Het standby stroomverbruik van de SR6007 is volgens Marantz opnieuw gereduceerd. Het systeem heeft daarbij een automatische uitschakelfunctie.

De Marantz SR6007 is vanaf juli verkrijgbaar in zwart en zilver-goud en heeft een verkoopadviesprijs van 1.099 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.