Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG breidt IPS7 monitor serie uit met IPS237L en IPS277L schermen

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2012, 16:10 CategorieLcd en led tv's

LG introduceert vandaag twee nieuwe modellen in de IPS7 monitor serie. De IPS237L en IPS277L zijn beiden voorzien van het Cinema Screen ontwerp dat middels een bijna onzichtbare rand voor een optimale kijkervaring en moderne uitstraling moet zorgen. Dankzij de IPS technologie moeten de displays ook een wijdere kijkhoek en een hogere helderheid bieden.

Een andere nieuwe feature is de Mobile High-Definition Link (MHL) ondersteuning. Hiermee is het mogelijk om externe apparaten als tablets en smartphones eenvoudig aan te sluiten via de HDMI ingang. Met MHL, kunnen dan foto’s en films, die zijn opgeslagen op smartphones, worden bekeken op het grotere beeldscherm. De IPS7 serie laadt ook de aangesloten mobiele apparaten op terwijl je het scherm gebruikt.

De IPS7 serie gebruikt In-Plane Switching (IPS) panelen in plaats van de conventionele Twisted Nematic (TN) technologie in de veel andere monitors. Het voordeel hiervan is volgens LG een betere beeldkwaliteit en een betere kleurweergave. De verbeterde responstijd en wijdere kijkhoek moeten er voor zorgen dat je spelletjes kunnen spelen of video’s kunt bekijken zonder last van kleurverschuiving of vervorming. Daarnaast beschikken de schermen over een kleurkalibratie functie waarmee natuurlijke en realistische kleuren bereikt kunnen worden.

De IPS237L is een 23 inch model en de IPS277L een 27 inch model. Beide schermen beschikken over een Full HD 1080p resolutie. Het is nog niet duidelijk wanneer deze monitors op de Nederlandse markt zullen verschijnen en wat de adviesprijs zal zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.