Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google stapt in on-demand internet TV met Google Fiber

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2012, 19:49 CategorieDigitale tv

Google heeft in het Amerikaanse Kansas City een glasvezelnetwerk uitgerold waarmee de internetgigant vanaf nu on-demand internet TV zal gaan aanbieden onder de naam Google Fiber. De TV kanalen worden in 1080p (Full HD) resolutie via een 1 Gigabit connectie verstuurd en Google levert zelfs een speciale afstandsbediening mee in de vorm van een Nexus 7 tablet.

Het grote voordeel van het glasvezelnetwerk is dat de verbinding 100 keer sneller is dan een standaard 10Mb internetverbinding. Hierdoor kunnen TV programma’s in hoge resolutie aangeboden worden. klanten van Google Fiber krijgen naast de Nexus 7 ‘afstandsbediening’ ook een TV box met 2TB aan opslaggeheugen waarmee maximaal acht TV kanalen tegelijkertijd opgenomen kunnen worden. Opgenomen programma’s worden via Google Drive opgeslagen waardoor deze ook via een tablet of smartphone te bekijken zijn. Google Fiber biedt momenteel honderden Amerikaanse TV kanalen en duizenden on-demand shows in HD. Alle content is ook via mobiele apparaten toegankelijk.

Het complete pakket is momenteel beschikbaar voor inwoners van Kansas City en kost 120 dollar per maand. Er zijn ook kleinere pakketten af te nemen en Google biedt zelfs voor eenmalig 300 dollar 7 jaar internet met een lagere (maar nog steeds acceptabele) snelheid van 5Mbps.

Momenteel geldt het netwerk in Kansas City als soort van proef. Veel Amerikaanse steden zouden al interesse hebben om ook met Google Fiber aan te slag te gaan en zelfs voor Europa zouden al plannen zijn.

Bron: Whathifi

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.